Коржі для торта – рецепт
Різноманітність текстур в торті – один із запорук унікального і цікавого десерту. Злегка модифікувавши технологію замішуючи тіста, з практичних тих же інгредієнтів ви можете отримати хрусткі пісочний коржики або м'які повітряні бісквіти, а різноманітність добавок допомагає робити кожне ласощі унікальним з разу в раз. Різні рецепти коржів для торта ми розглянемо далі.
Цей рецепт – одна з модифікацій класичного бісквіта, яка готується на основі кефіру. Завдяки кефірної основі готові коржі вийдуть трохи більш вологими, щільними і добре утримувати форму.
Інгредієнти:
борошно - 310 г;
цукор - 165 г;
яйця - 2 шт. (+ жовток);
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;
сода - 1/4 ч. ложки;
кефір - 115 мл;
вершкове масло - 115 г;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
Незважаючи на те, що це модифікований рецепт, схема приготування його цілком схожа зі стандартною бісквітної. Першим ділом цукор і м'яке масло збиваються разом в повітряний білий крем. До готового крему-основі вливають екстракт ванілі (або будь-яку іншу отдушку за бажанням), додають сіль. Окремо з'єднайте залишилися сухі складові. Опрацьовуючи масляний крем міксером, поступово вбийте яйця, а потім влийте кефір. Додайте суміш сухих компонентів і обережно вимісити тісто, на цей раз лопаткою, щоб ні в якому разі не перестаратися з перемішуванням. Готове тісто розподіляють у підготовленій (промасленим і покритою пергаментом) формі, а потім відправляють запікатися на 40 хвилин при 180 градусах.
Згідно цієї японської технології приготування коржів, тісто не піднімається за рахунок додавання розпушувачів, а завдяки збитим в піну білків . Готовий корж запікається на деку, а потім розрізається до потрібних розмірів.
Інгредієнти:
яйця - 4 шт.;
цукровий пісок - 85 м;
молоко - 45 мл;
борошно - 35 г;
рослинна олія - 40 мл;
крохмаль - 40 р.
Приготування
Жовтки яєць збийте добела із 20 грамами цукру. Окремо збийте молоко (кімнатної температури) і масло, додайте молочну суміш до жовтків. На основі тесту додайте суміш борошна і крохмалю. Залишилися яєчні білки перетворіть в меренгу з рештою цукром. Готову меренгу обережно змішайте з основою тесту. Розподіліть суміш по покритому пергаментом деку і поставте все запікати при 170 градусах на півгодини.
Коржі для торта можуть являти собою не тільки м'який бісквіт у всіх варіаціях. У рецептах також можна пустити в хід пісочне тісто, використовуючи його як основу тарта або шари для торта.
Інгредієнти:
вершкове масло - 115 г;
борошно - 225 г;
цукрова пудра - 75 г;
яйце - 1 шт.;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Приготування
Змішайте борошно разом з цукровою пудрою і додайте дрібку дрібної солі, покликана відтінити солодкість основи. Порубаєте борошно разом з крижаним вершковим маслом. Якщо в традиційному пісочному тісті нашою метою було б зробити все можливе для того, щоб тісто не піднялося, то тут навпаки, ми навіть додатково всиплемо розпушувач, щоб основа стала більш пишною. Розпушувач збийте з яйцем і перелийте його до борошняної крихти з маслом. Зберіть тісто разом і охолодіть півгодини перед розкочуванням.
Інгредієнти:
чорний шоколад - 200 г;
яйця - 6 шт.;
кукурудзяне борошно - 15 р.
Приготування
Розтопивши шоколад, збийте його з половиною яєць і ще трьома жовтками, додайте борошно. Три білка перетворіть в піну і обережно змішайте її з тестом. Розподіліть тісто по трьом 20 см форм і випікайте 15-20 хвилин при 180 градусах.
Бісквітний корж для торта на кефірі – простий рецепт
Цей рецепт – одна з модифікацій класичного бісквіта, яка готується на основі кефіру. Завдяки кефірної основі готові коржі вийдуть трохи більш вологими, щільними і добре утримувати форму.
Інгредієнти:
Приготування
Незважаючи на те, що це модифікований рецепт, схема приготування його цілком схожа зі стандартною бісквітної. Першим ділом цукор і м'яке масло збиваються разом в повітряний білий крем. До готового крему-основі вливають екстракт ванілі (або будь-яку іншу отдушку за бажанням), додають сіль. Окремо з'єднайте залишилися сухі складові. Опрацьовуючи масляний крем міксером, поступово вбийте яйця, а потім влийте кефір. Додайте суміш сухих компонентів і обережно вимісити тісто, на цей раз лопаткою, щоб ні в якому разі не перестаратися з перемішуванням. Готове тісто розподіляють у підготовленій (промасленим і покритою пергаментом) формі, а потім відправляють запікатися на 40 хвилин при 180 градусах.
М'які ванільні коржі для торта – рецепт
Згідно цієї японської технології приготування коржів, тісто не піднімається за рахунок додавання розпушувачів, а завдяки збитим в піну білків . Готовий корж запікається на деку, а потім розрізається до потрібних розмірів.
Інгредієнти:
Приготування
Жовтки яєць збийте добела із 20 грамами цукру. Окремо збийте молоко (кімнатної температури) і масло, додайте молочну суміш до жовтків. На основі тесту додайте суміш борошна і крохмалю. Залишилися яєчні білки перетворіть в меренгу з рештою цукром. Готову меренгу обережно змішайте з основою тесту. Розподіліть суміш по покритому пергаментом деку і поставте все запікати при 170 градусах на півгодини.
Пісочні коржі для торта – рецепт
Коржі для торта можуть являти собою не тільки м'який бісквіт у всіх варіаціях. У рецептах також можна пустити в хід пісочне тісто, використовуючи його як основу тарта або шари для торта.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте борошно разом з цукровою пудрою і додайте дрібку дрібної солі, покликана відтінити солодкість основи. Порубаєте борошно разом з крижаним вершковим маслом. Якщо в традиційному пісочному тісті нашою метою було б зробити все можливе для того, щоб тісто не піднялося, то тут навпаки, ми навіть додатково всиплемо розпушувач, щоб основа стала більш пишною. Розпушувач збийте з яйцем і перелийте його до борошняної крихти з маслом. Зберіть тісто разом і охолодіть півгодини перед розкочуванням.
Шоколадні коржі для торта – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розтопивши шоколад, збийте його з половиною яєць і ще трьома жовтками, додайте борошно. Три білка перетворіть в піну і обережно змішайте її з тестом. Розподіліть тісто по трьом 20 см форм і випікайте 15-20 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Медові коржі для торта
З безлічі варіантів основи для популярного «Медовика» ми визначили два простих і чудово смачні рецепти. Пропонуємо спорудити самостійно це неймовірно
Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
Ідеальне поєднання шоколаду, вершкового крему і кислої вишні зібрав в собі рецепт чудового торта «П'яна вишня». Далі пропонуємо розібрати класичний
Мандариновий торт
Неймовірно смачною виходить будь-яка випічка, доповнена цитрусовими. Сьогодні представляємо нескладні рецепти чудового торта з мандаринами. Ласощі
Торт з чорносливом і сметанним кремом
Чудовим доповненням будь-якого домашнього торта стане чорнослив в компанії сметани. Цей дует здатний урізноманітнити навіть звичні рецепти десертів.
Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
Існує безліч рецептів бісквітних тортів з фруктовим наповненням. Проте таких, як описано далі в статті ви напевно не пробували! Пропонуємо спекти
Торт з пісочного тіста
Напевно, найпростішим варіантом тесту для будь-яких домашніх солодощів можна назвати пісочне. Навіть чудовий святковий торт можна з нього зробити.