Різноманітність текстур в торті – один із запорук унікального і цікавого десерту. Злегка модифікувавши технологію замішуючи тіста, з практичних тих же інгредієнтів ви можете отримати хрусткі пісочний коржики або м'які повітряні бісквіти, а різноманітність добавок допомагає робити кожне ласощі унікальним з разу в раз. Різні рецепти коржів для торта ми розглянемо далі.
Бісквітний корж для торта на кефірі – простий рецепт
Цей рецепт – одна з модифікацій класичного бісквіта, яка готується на основі кефіру. Завдяки кефірної основі готові коржі вийдуть трохи більш вологими, щільними і добре утримувати форму.
Інгредієнти: борошно - 310 г; цукор - 165 г; яйця - 2 шт. (+ жовток); розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; сода - 1/4 ч. ложки; кефір - 115 мл; вершкове масло - 115 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Незважаючи на те, що це модифікований рецепт, схема приготування його цілком схожа зі стандартною бісквітної. Першим ділом цукор і м'яке масло збиваються разом в повітряний білий крем. До готового крему-основі вливають екстракт ванілі (або будь-яку іншу отдушку за бажанням), додають сіль. Окремо з'єднайте залишилися сухі складові. Опрацьовуючи масляний крем міксером, поступово вбийте яйця, а потім влийте кефір. Додайте суміш сухих компонентів і обережно вимісити тісто, на цей раз лопаткою, щоб ні в якому разі не перестаратися з перемішуванням. Готове тісто розподіляють у підготовленій (промасленим і покритою пергаментом) формі, а потім відправляють запікатися на 40 хвилин при 180 градусах.
М'які ванільні коржі для торта – рецепт
Згідно цієї японської технології приготування коржів, тісто не піднімається за рахунок додавання розпушувачів, а завдяки збитим в піну білків . Готовий корж запікається на деку, а потім розрізається до потрібних розмірів.
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; цукровий пісок - 85 м; молоко - 45 мл; борошно - 35 г; рослинна олія - 40 мл; крохмаль - 40 р. Приготування Жовтки яєць збийте добела із 20 грамами цукру. Окремо збийте молоко (кімнатної температури) і масло, додайте молочну суміш до жовтків. На основі тесту додайте суміш борошна і крохмалю. Залишилися яєчні білки перетворіть в меренгу з рештою цукром. Готову меренгу обережно змішайте з основою тесту. Розподіліть суміш по покритому пергаментом деку і поставте все запікати при 170 градусах на півгодини.
Пісочні коржі для торта – рецепт
Коржі для торта можуть являти собою не тільки м'який бісквіт у всіх варіаціях. У рецептах також можна пустити в хід пісочне тісто, використовуючи його як основу тарта або шари для торта.
Інгредієнти: вершкове масло - 115 г; борошно - 225 г; цукрова пудра - 75 г; яйце - 1 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Змішайте борошно разом з цукровою пудрою і додайте дрібку дрібної солі, покликана відтінити солодкість основи. Порубаєте борошно разом з крижаним вершковим маслом. Якщо в традиційному пісочному тісті нашою метою було б зробити все можливе для того, щоб тісто не піднялося, то тут навпаки, ми навіть додатково всиплемо розпушувач, щоб основа стала більш пишною. Розпушувач збийте з яйцем і перелийте його до борошняної крихти з маслом.
Зберіть тісто разом і охолодіть півгодини перед розкочуванням.
Шоколадні коржі для торта – рецепт
Інгредієнти: чорний шоколад - 200 г; яйця - 6 шт.; кукурудзяне борошно - 15 р. Приготування Розтопивши шоколад, збийте його з половиною яєць і ще трьома жовтками, додайте борошно. Три білка перетворіть в піну і обережно змішайте її з тестом. Розподіліть тісто по трьом 20 см форм і випікайте 15-20 хвилин при 180 градусах.