» » Коврижка на кефірі з манкою

Коврижка на кефірі з манкою

Коврижка на кефірі з манкою
Якщо ви думали, що коврижка – випічка, властива лише російської кухні, то ви помилялися. У багатьох європейських народів є своя різновид пряників. Хтось готує їх з додаванням крему, глазурі і варення, інші просочують медом і присмачують горіхами і сухофруктами, а треті використовують заварне тісто. Ми вирішили присвятити цей матеріал абсолютно окремою різновиди пряників – коврижке на кефірі з манкою.

Коврижка з манкою не кефірі – рецепт


Інгредієнти:
Для пряники:

  • рослинне масло - 45 мл;

  • борошно - 115 г;

  • кефір - 75 мл;

  • манна крупа - 130 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 135 г;

  • очищений фісташки - 225 г;

  • цедра лимона - 1 ч. ложка;

  • мед - 175 мл;

  • вода - 235 мл


  • Приготування
    Як завжди, першим ділом слід змішати всі сухі складові зі списку (крім цукру). Коли суха суміш готова, переходите до взбиванню цукру і яєць. Коли яєчна маса збільшиться в об'ємі і побіліє, почніть вливати до неї рослинне масло з кефіром. Додайте цедру і подрібнені фісташки, а потім і суху суміш. Наповніть форму готовим тістом і поставте все запікати при 180 градусах на півгодини. Гарячу коврижку просочіть простим сиропом, що складається з розчиненого у воді меду.

    Медова коврижка на кефірі


    Одна з опцій – цей простий рецепт манної пряники з додаванням меду. Таке просте і універсальне ласощі виступить відмінною базою для будь-яких добавок.
    Інгредієнти:

  • манна крупа - 415 г;

  • кефір - 275 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • мед - 115 мл;

  • рослинне масло - 115 мл;

  • розпушувач - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Яйця і рідкий мед перетворіть в білу густу масу з допомогою віночка. Не припиняючи збивання, влийте до медової суміші кефір, додайте рослинне масло і розпушувач. Суміш повинна побіліти ще сильніше і злегка збільшитися в об'ємі. Тепер з'єднайте суміш з манною крупою, ретельно вимішуючи і перешкоджаючи утворенню грудочок. Вилийте манное тісто у форму і відправте в духовку на 25 хвилин при 190 градусах.

    Коврижка на кефірі з манкою і медом


    Ще одна проста коврижка прийшла до нас зі сходу. Вона готується на манер бісквітного тіста і містить у своєму складі не тільки горіхи, але і сушені фініки з шматочками чорного шоколаду.
    Інгредієнти:

  • ядра волоських горіхів - 95 г;

  • манна крупа - 165 г;

  • розпушувач - 1 1/4 ч. ложки;

  • щіпка солі;

  • мед - 65 мл;

  • цукор - 35 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • жменю фініків (без кісточки);

  • вершкове масло - 115 г;

  • жменю подрібненого чорного шоколаду.


  • Приготування
    Додайте до манної крупі розпушувач з сіллю. Приготуйте масляну базу для пряники. Для неї м'яке масло збийте з підсолоджувачами – медом і цукром. Продовжуючи збивання, почніть додавати яйця, а коли інгредієнти будуть вымешаны, всипте до них манку. Наріжте фініки і додайте їх разом з шматочками шоколаду. Розподіліть суміш у форму і залиште випікатися на 40-45 хвилин при 180 градусах.

    Як приготувати смачну коврижку на кефірі?


    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • борошно - 145 г;

  • манна крупа - 385 г;

  • сметана - 55 г;

  • вершкове масло - 85 м;

  • мед - 60 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • сода - 1 1/2 ч. ложки.


  • Для крему:
    Коврижка на кефірі з манкою


  • молоко - 780 мл;

  • вершкове масло - 215 г;

  • цукор - 310 г;

  • манна крупа - 135 г;

  • варення .


  • Приготування
    Збийте всі компоненти тіста разом, готове тісто розділіть на 4 порції і обмотайте листом плівки. Залиште тісто в прохолоді на годину, потім тонко розкачайте і випікайте 12 хвилин при 180 градусах. Дайте коржам охолонути.
    Переходимо до крему. Підігрійте молоко з цукром, всипте манку і варіть кашу до розбухання крупи. Готову манну кашу повністю охолодіть і збийте з м'яким маслом. Промажте два коржа манним кремом, накрийте рештою двома коржами, а отримані шари з'єднайте між собою варенням.
    Додав: admin | 1-03-2016, 19:31
    Переглядів: 196