Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджовий пиріг з варенням

Дріжджовий пиріг з варенням

1-03-2016, 19:26
1 485
Дріжджовий пиріг з варенням
Якщо ви не вмієте поводитися з дріжджами, то це не привід відмовлятися від експериментів з дріжджовий випічкою, адже досвід приходить до тих, хто постійно практикується. Першими кроками на шляху до хорошого і пишному тесту стане підбір вірною температури: рідина, в якій ви растворяете дріжджі, не повинна бути занадто гарячою, а для того, щоб дати мікроорганізмів поштовх до розвитку, ви можете злегка підсолодити воду/молоко. Про інші подробиці роботи з тестом ми розповімо в наступних рецептах, присвячених приготування дріжджових пирогів з варенням.

Рецепт дріжджового пирога з варенням


Це базове здобне тісто з дріжджами, яке виходить дуже солодким і пишним, а тому неодмінно залишиться у вашому серці і кулінарної записній книзі надовго.
Інгредієнти:

  • борошно - 310 г;

  • цукор - 165 г;

  • молоко - 145 мл;

  • вершкове масло (розтоплене) - 210 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • дріжджі (свіжі) - 50 р;

  • ягідне варення - 240 мл


  • Приготування
    Ледь підігрійте молоко, стежачи за тим, щоб його температура була приблизно дорівнює температурі тіла. У молоці розведіть добру пучку цукру, а потім розламайте свіжі дріжджі і розчині їх там само. Коли поверхня покриється шаром піни – дріжджі активізувалися і можна продовжувати приготування. Збийте кілька яєць (обов'язково кімнатної температури) разом з цукровим піском і влийте до них не гаряче, але все ще рідке масло. Додайте яєчно-масляну суміш і дріжджовий розчин до молока. Почніть вимішувати тісто ложкою або спеціальною насадкою-крюком. Готове тісто залиште на расстойку приблизно на годину.
    Обрану форму покрийте пергаментом і змастіть його. Викладіть дріжджове тісто в основу, роблячи невелике поглиблення в центрі, на манер тарта. В отримане поглиблення викладіть варення і відправте здобний дріжджовий пиріг з варенням запікатися на 50 хвилин при 180 градусах.

    Дріжджовий пиріг на кефірі з варенням


    Основою для розвитку дріжджів може стати не тільки молоко або вода, але і кефір. Скислий продукт краще не брати, дріжджі не надто люблять кислоту, тому доведеться вапна багато цукру на те, щоб їх активізувати, а от з свіжого, ледь підсолодженого кефіру, тісто вийде дуже повітряним і волокнистим.
    Інгредієнти:

  • борошно - 560 мл;

  • вершкове масло - 115 г;

  • цукор - 135 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • кефір - 235 мл;

  • свіжі дріжджі - 25 г;

  • варення - 1 1/2 ст.


  • Приготування
    Заздалегідь вийміть яйця з холодильника. Кефір обережно підігрійте на слабкому вогні, щоб продукт потеплішав, але не згорнувся. Розведіть в кефірі раскрошенные свіжі дріжджі, додайте цукор слідом, а потім влийте розтоплене масло і збиті яйця. Змішайте всі складові до однорідності, а потім всипте борошно. Загусло і злегка липковатое перекладіть тісто в змащену посуд і залишити на расстойку в теплі на годину. Дріжджове тісто для солодкого пирога з варенням виглядає так, ніби хоче втекти з миски? Значить, воно готове. Обімніть його і сформуйте, помістивши варення всередину або розподіливши його товщі. Залиште пиріг вдруге підійти ще на 15 хвилин, а потім додайте його в духовці на півгодини при 160 градусах.

    Відкритий пиріг з листкового дріжджового тіста з варенням


    Цей швидкий пиріг з готового дріжджового тіста з варенням виручить вас в тому випадку, якщо взаємини з саморобним тестом так і не вдалося налагодити.
    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто ;
  • Дріжджовий пиріг з варенням

  • крохмаль - 35 г;

  • кориця - 1/4 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • варення - 280 р.


  • Приготування
    Викладіть шар дріжджового тіста в основу форми, покриваючи дно і стінки. Наколіть тісто і викладіть поверх суміш варення з корицею і крохмалем. Тісто розділіть на смужки і покрийте ними поверхню пирога хрест-навхрест. Змастіть випічку яйцем і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на півгодини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як спекти пиріг з варенням?
    Як спекти пиріг з варенням?
    Далі у статті зібрані самі оригінальні і неймовірно прості рецепти смачного домашнього пирога, а в якості наповнення запропонуємо використовувати
    Тертий пісочний пиріг з варенням
    Тертий пісочний пиріг з варенням
    Тертий пиріг - це класика домашній кулінарії. Таке ласощі напевно пробувала готувати кожна господиня, хоча б одного разу. Пропонуємо трохи
    Товсті млинці на кефірі
    Товсті млинці на кефірі
    Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
    Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
    Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
    Не бійтеся створювати чудову випічку з дріжджового тіста. Використовуючи наші цілком зрозумілі рекомендації ви неодмінно впораєтеся завданням «на
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти