Тертий пісочний пиріг з варенням
Ми всі знаємо і любимо терті пироги з самого дитинства. Відродити звичний смак буває непросто, а тому численні варіанти пирогів, представлені на прилавках не виправдовують очікувань. Саме тому ми рекомендуємо готувати домашній пісочний пиріг з варенням. Чому саме з варення? Воно доступне навіть в холоди і саме варення було начинкою всіма улюбленого ласощі з дитинства.
Інгредієнти:
борошно - 355 г;
цукрова пудра - 55 г;
вершкове масло - 235 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
вода - 25 мл;
смородинове варення - 310 мл.
Приготування
Найшвидший спосіб замісити пісочне тісто – збити його блендром. Так масло не буде нагріватися від тепла рук, тісто вийде хрустким і шаруватим, а ви зможете заощадити час. Якщо блендера в розпорядженні немає, то масло порубаєте і суміш борошна з цукровою пудрою в крихту ножем, додайте до крихті яєчні жовтки і влийте крижану воду. Готове тісто зберіть разом і залиште в прохолоді на півгодини. По закінченні часу відокремте приблизно третину тесту, а інші 2/3 розкачайте і викладіть в обрану форму, попередньо покривши останню пергаментом. Розподіліть шар варення поверх тіста. Тісто розкришите і посипте їм поверхню пирога. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах.
Якщо ви захочете зробити крихту і пісочну основу відмінними за текстурою, то готуйте їх трохи відмінному рецептом. Для того, щоб зробити крихту більше хрусткою, до неї не потрібно додавати молоко, залиште її сухою і посипайте на поверхню пирога відразу ж перед запіканням.
Інгредієнти:
Для пирога:
борошно - 255 г;
вершкове масло - 115 г;
молоко - 45 мл;
цукрова пудра - 10 р;
варення - 270 мл
Для крихти:
борошно - 145 г;
вершкове масло - 95 г;
цукор - 65 г;
щіпка ваніліну.
Приготування
Почати слід з піщаної основи, оскільки їй необхідно буде виділити час на расстойку. Для тіста перетворіть в крихту крижане масло разом з борошном і цукровою пудрою будь-яким зручним способом, зберіть масляну крихту разом, вливши до неї крижане молоко і спресувавши в ком долонями. Готовий ком пісочного тіста залиште охолонути.
Для крихти повторіть схожу процедуру, змішавши цукор з борошном і ваніліном, а потім порубавши в крихту з маслом.
Тісто розкачайте і покрийте шаром варення. Посипте пиріг крихтою. Приготування тертого пісочного пирога з варенням в духовці займе близько 45 хвилин при 175 градусах.
Рецепт тертого пісочного пирога з варенням з чорної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Найшвидший спосіб замісити пісочне тісто – збити його блендром. Так масло не буде нагріватися від тепла рук, тісто вийде хрустким і шаруватим, а ви зможете заощадити час. Якщо блендера в розпорядженні немає, то масло порубаєте і суміш борошна з цукровою пудрою в крихту ножем, додайте до крихті яєчні жовтки і влийте крижану воду. Готове тісто зберіть разом і залиште в прохолоді на півгодини. По закінченні часу відокремте приблизно третину тесту, а інші 2/3 розкачайте і викладіть в обрану форму, попередньо покривши останню пергаментом. Розподіліть шар варення поверх тіста. Тісто розкришите і посипте їм поверхню пирога. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах.
Тертий пісочний пиріг з варенням – рецепт
Якщо ви захочете зробити крихту і пісочну основу відмінними за текстурою, то готуйте їх трохи відмінному рецептом. Для того, щоб зробити крихту більше хрусткою, до неї не потрібно додавати молоко, залиште її сухою і посипайте на поверхню пирога відразу ж перед запіканням.
Інгредієнти:
Для пирога:
Для крихти:
Приготування
Почати слід з піщаної основи, оскільки їй необхідно буде виділити час на расстойку. Для тіста перетворіть в крихту крижане масло разом з борошном і цукровою пудрою будь-яким зручним способом, зберіть масляну крихту разом, вливши до неї крижане молоко і спресувавши в ком долонями. Готовий ком пісочного тіста залиште охолонути.
Для крихти повторіть схожу процедуру, змішавши цукор з борошном і ваніліном, а потім порубавши в крихту з маслом.
Тісто розкачайте і покрийте шаром варення. Посипте пиріг крихтою. Приготування тертого пісочного пирога з варенням в духовці займе близько 45 хвилин при 175 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочне тісто для пирога з яблуками
Випічка з пісочного тіста дуже люблять у багатьох будинках, адже приготувати таку основу неймовірно просто. А пісочні пироги виходять завжди дуже
Пісочне тісто для пирога з ягодами – рецепт
Правильно приготовлена основа для ягідного пирога здатна утримати сік, що виділяється з плодів. І успішно з цим завданням справляється пісочне тісто.
Пиріг з пісочного тіста з варенням
З найпростіших рецептів домашньої випічки у більшості господинь найулюбленішим залишається пісочний пиріг. І зовсім не даремно, адже основу з такого
Печиво з варенням і крихтою
Печиво з начинкою з солоденького варення і рум'яної крихтою - це неймовірно смачний десерт, який запросто поверне в дитинство. Аромат цієї смакоти
Тертий пиріг з пісочного тіста з варенням
Пропонуємо поринути в недалеке минуле і згадати один із самих смачних і відомих рецептів. Сьогодні будемо пекти тертий пиріг з пісочного тіста з
Пісочний пиріг з варенням
Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам