Ми всі знаємо і любимо терті пироги з самого дитинства. Відродити звичний смак буває непросто, а тому численні варіанти пирогів, представлені на прилавках не виправдовують очікувань. Саме тому ми рекомендуємо готувати домашній пісочний пиріг з варенням. Чому саме з варення? Воно доступне навіть в холоди і саме варення було начинкою всіма улюбленого ласощі з дитинства.
Рецепт тертого пісочного пирога з варенням з чорної смородини
Інгредієнти: борошно - 355 г; цукрова пудра - 55 г; вершкове масло - 235 г; яєчні жовтки - 2 шт.; вода - 25 мл; смородинове варення - 310 мл. Приготування Найшвидший спосіб замісити пісочне тісто – збити його блендром. Так масло не буде нагріватися від тепла рук, тісто вийде хрустким і шаруватим, а ви зможете заощадити час. Якщо блендера в розпорядженні немає, то масло порубаєте і суміш борошна з цукровою пудрою в крихту ножем, додайте до крихті яєчні жовтки і влийте крижану воду. Готове тісто зберіть разом і залиште в прохолоді на півгодини. По закінченні часу відокремте приблизно третину тесту, а інші 2/3 розкачайте і викладіть в обрану форму, попередньо покривши останню пергаментом. Розподіліть шар варення поверх тіста. Тісто розкришите і посипте їм поверхню пирога. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах.
Тертий пісочний пиріг з варенням – рецепт
Якщо ви захочете зробити крихту і пісочну основу відмінними за текстурою, то готуйте їх трохи відмінному рецептом. Для того, щоб зробити крихту більше хрусткою, до неї не потрібно додавати молоко, залиште її сухою і посипайте на поверхню пирога відразу ж перед запіканням.
Інгредієнти: Для пирога:
борошно - 255 г; вершкове масло - 115 г; молоко - 45 мл; цукрова пудра - 10 р; варення - 270 мл Для крихти:
борошно - 145 г; вершкове масло - 95 г; цукор - 65 г; щіпка ваніліну. Приготування Почати слід з піщаної основи,
оскільки їй необхідно буде виділити час на расстойку. Для тіста перетворіть в крихту крижане масло разом з борошном і цукровою пудрою будь-яким зручним способом, зберіть масляну крихту разом, вливши до неї крижане молоко і спресувавши в ком долонями. Готовий ком пісочного тіста залиште охолонути.
Для крихти повторіть схожу процедуру, змішавши цукор з борошном і ваніліном, а потім порубавши в крихту з маслом.
Тісто розкачайте і покрийте шаром варення. Посипте пиріг крихтою. Приготування тертого пісочного пирога з варенням в духовці займе близько 45 хвилин при 175 градусах.