Вернуться назад Распечатать

Тертий пісочний пиріг з варенням

Тертий пісочний пиріг з варенням
Ми всі знаємо і любимо терті пироги з самого дитинства. Відродити звичний смак буває непросто, а тому численні варіанти пирогів, представлені на прилавках не виправдовують очікувань. Саме тому ми рекомендуємо готувати домашній пісочний пиріг з варенням. Чому саме з варення? Воно доступне навіть в холоди і саме варення було начинкою всіма улюбленого ласощі з дитинства.

Рецепт тертого пісочного пирога з варенням з чорної смородини


Інгредієнти:

  • борошно - 355 г;

  • цукрова пудра - 55 г;

  • вершкове масло - 235 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • вода - 25 мл;

  • смородинове варення - 310 мл.


  • Приготування
    Найшвидший спосіб замісити пісочне тісто – збити його блендром. Так масло не буде нагріватися від тепла рук, тісто вийде хрустким і шаруватим, а ви зможете заощадити час. Якщо блендера в розпорядженні немає, то масло порубаєте і суміш борошна з цукровою пудрою в крихту ножем, додайте до крихті яєчні жовтки і влийте крижану воду. Готове тісто зберіть разом і залиште в прохолоді на півгодини. По закінченні часу відокремте приблизно третину тесту, а інші 2/3 розкачайте і викладіть в обрану форму, попередньо покривши останню пергаментом. Розподіліть шар варення поверх тіста. Тісто розкришите і посипте їм поверхню пирога. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах.

    Тертий пісочний пиріг з варенням – рецепт


    Якщо ви захочете зробити крихту і пісочну основу відмінними за текстурою, то готуйте їх трохи відмінному рецептом. Для того, щоб зробити крихту більше хрусткою, до неї не потрібно додавати молоко, залиште її сухою і посипайте на поверхню пирога відразу ж перед запіканням.
    Інгредієнти:
    Для пирога:

  • борошно - 255 г;

  • вершкове масло - 115 г;

  • молоко - 45 мл;

  • цукрова пудра - 10 р;

  • варення - 270 мл


  • Для крихти:

  • борошно - 145 г;

  • вершкове масло - 95 г;

  • цукор - 65 г;

  • щіпка ваніліну.


  • Приготування
    Почати слід з піщаної основи,
    Тертий пісочний пиріг з варенням
    оскільки їй необхідно буде виділити час на расстойку. Для тіста перетворіть в крихту крижане масло разом з борошном і цукровою пудрою будь-яким зручним способом, зберіть масляну крихту разом, вливши до неї крижане молоко і спресувавши в ком долонями. Готовий ком пісочного тіста залиште охолонути.
    Для крихти повторіть схожу процедуру, змішавши цукор з борошном і ваніліном, а потім порубавши в крихту з маслом.
    Тісто розкачайте і покрийте шаром варення. Посипте пиріг крихтою. Приготування тертого пісочного пирога з варенням в духовці займе близько 45 хвилин при 175 градусах.