Рогалики з сиру
Рогалики з сиру (або, по-іншому, рогалики з сирною начинкою) гаряче улюблені не тільки дітьми, а й дорослими, з-за свого ніжного смаку, легкості. Сирні рогалики - простий рецепт солодощі, яка готується так само швидко, як і поїдається. А на додаток з різними начинками, один і той же десерт можна подавати кожен раз по-новому.
Рецепт рогаликів з сирного тесту вважається класичним, оскільки ароматна і ніжна основа, покрита хрусткою карамельною скоринкою - десерт, здавна полюбився багатьом.
Інгредієнти:
Для тіста:
сир - 500 г;
вершкове масло - 150 г;
борошно - 2 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
цукор - 1/2 ст.;
сіль - щіпка.
Для начинки:
яблуко - 2 шт.;
кориця - 1 ст. ложка;
лимон - 1/2 шт.:
мед - 1 ст. ложка.
Приготування
Замішуємо сирне тісто з масла і сиру (кімнатної температури), з додаванням борошна. Кількість борошна може змінюватись, в залежності від жирності сиру: чим жирніше сир, тим ніжніше буде тісто і тим більше піде борошна. Пластичне, не липке тісто розгортаємо в млинець товщиною в 05 див. Посипаємо його цукром і розрізаємо, подібно торту, на будь-яке парне кількість трикутних сегментів. Логічно припустити, що чим менше буде сегмент, тим менше вийде рогалик, тому розміри трикутників залежать лише від ваших уподобань.
Коли тісто готове і нарізано, переходимо до начинки. Два невеликих яблука миємо й чистимо, нарізаємо на часточки або брусочки, кожен з яких поливаємо соком лимона (щоб не пожовкли) і рясно посипаємо корицею.
На зовнішній край тіста кладемо скибочку яблука, поливаємо його медом і загортаємо від периферії до центру, в рулетик. Аналогічним чином робимо і з іншими сегментами тесту.
Сформовані рогалики викладаємо на змащене олією деко, змочуємо яєчним жовтком і посипаємо цукром. Сирні рогалики з яблуком випікаються 25 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 150 г;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.;
сир (знежирений) - 200 г;
масло рослинне - 1 ст. ложка.
Для начинки:
мармелад - 100 р.
Приготування
Яйце збиваємо з парою ложок цукру і додаємо нежирний сир (попередньо можна протерти його через сито, щоб уникнути грудочок). В сирно-яєчну масу додаємо столову ложку вершкового масла і борошно, замішуємо тісто. Пластичний колобок з тіста розкачуємо в квадратний аркуш, який, у свою чергу, ділимо на 4 квадрати, а потім розрізаємо на трикутники. На широкий край кожного з трикутників викладаємо по невеликому шматочку мармеладу і загортаємо. Готуємо рогалики на змащеному олією деку, присипавши цукром 30 хвилин при 180 градусах.
А що якщо замінити звичний десерт, несолодким стравою, наприклад, начинити рогалик сирною начинкою з кропом? Така проста закуска стане ситним сніданком, рецепт якого неодмінно оселиться у вашій кулінарній записній книжці.
Інгредієнти:
дріжджове тісто - 1 упаковка;
сир зернистий - 250 г;
твердий сир - 100 г;
яйце - 1 шт.;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У глибокій мисці змішуємо зернистий сир і будь-який вподобаний тертий твердий сир. Додаємо в суміш нарізаний кріп і спеції, доводимо масу до пастоподібної консистенції за допомогою невеликої кількості води.
Дріжджове тісто розкачуємо на припудреним борошном поверхні і нарізаємо на невеликі трикутники. У кожен трикутник загортаємо по десертній ложці сирної маси і випікаємо рогалики 25 хвилин при 200 градусах, змастивши поверхню яєчним жовтком. Приємного апетиту!
Рогалики з сирного тіста
Рецепт рогаликів з сирного тесту вважається класичним, оскільки ароматна і ніжна основа, покрита хрусткою карамельною скоринкою - десерт, здавна полюбився багатьом.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Замішуємо сирне тісто з масла і сиру (кімнатної температури), з додаванням борошна. Кількість борошна може змінюватись, в залежності від жирності сиру: чим жирніше сир, тим ніжніше буде тісто і тим більше піде борошна. Пластичне, не липке тісто розгортаємо в млинець товщиною в 05 див. Посипаємо його цукром і розрізаємо, подібно торту, на будь-яке парне кількість трикутних сегментів. Логічно припустити, що чим менше буде сегмент, тим менше вийде рогалик, тому розміри трикутників залежать лише від ваших уподобань.
Коли тісто готове і нарізано, переходимо до начинки. Два невеликих яблука миємо й чистимо, нарізаємо на часточки або брусочки, кожен з яких поливаємо соком лимона (щоб не пожовкли) і рясно посипаємо корицею.
На зовнішній край тіста кладемо скибочку яблука, поливаємо його медом і загортаємо від периферії до центру, в рулетик. Аналогічним чином робимо і з іншими сегментами тесту.
Сформовані рогалики викладаємо на змащене олією деко, змочуємо яєчним жовтком і посипаємо цукром. Сирні рогалики з яблуком випікаються 25 хвилин при 200 градусах.
Сирні рогалики з мармеладом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Яйце збиваємо з парою ложок цукру і додаємо нежирний сир (попередньо можна протерти його через сито, щоб уникнути грудочок). В сирно-яєчну масу додаємо столову ложку вершкового масла і борошно, замішуємо тісто. Пластичний колобок з тіста розкачуємо в квадратний аркуш, який, у свою чергу, ділимо на 4 квадрати, а потім розрізаємо на трикутники. На широкий край кожного з трикутників викладаємо по невеликому шматочку мармеладу і загортаємо. Готуємо рогалики на змащеному олією деку, присипавши цукром 30 хвилин при 180 градусах.
Несолодкі рогалики з сиром - рецепт
А що якщо замінити звичний десерт, несолодким стравою, наприклад, начинити рогалик сирною начинкою з кропом? Така проста закуска стане ситним сніданком, рецепт якого неодмінно оселиться у вашій кулінарній записній книжці.
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці змішуємо зернистий сир і будь-який вподобаний тертий твердий сир. Додаємо в суміш нарізаний кріп і спеції, доводимо масу до пастоподібної консистенції за допомогою невеликої кількості води.
Дріжджове тісто розкачуємо на припудреним борошном поверхні і нарізаємо на невеликі трикутники. У кожен трикутник загортаємо по десертній ложці сирної маси і випікаємо рогалики 25 хвилин при 200 градусах, змастивши поверхню яєчним жовтком. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рогалики з начинкою
Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу
Рогалики зі згущеним молоком
Рогалики зі згущеним молоком - дуже смачне, ніжне ласощі. Його можна подати до святкового столу, до сніданку, можна навіть взяти на роботу для
Рогалики з мармеладом
Рогалики - це смачна випічка з різними начинками - сиром, повидлом, варенням. А ми сьогодні з вами поговоримо, як зробити дивовижні рогалики з
Рогалики з дріжджового тіста
Ароматні рогалики - універсальне додаток до чаю і кави, а також ситний перекус, який зручно брати з собою. Начинка для рогалика може бути солодкою,
Рогалики з пісочного тіста
Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих
Рогалики з вишнею
Рогалики з вишнею - чудове ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Таку смачну випічку можна подати до вечірнього чаю в колі сім'ї. Пропонуємо вашій