Рогалики з сиру (або, по-іншому, рогалики з сирною начинкою) гаряче улюблені не тільки дітьми, а й дорослими, з-за свого ніжного смаку, легкості. Сирні рогалики - простий рецепт солодощі, яка готується так само швидко, як і поїдається. А на додаток з різними начинками, один і той же десерт можна подавати кожен раз по-новому.
Рогалики з сирного тіста
Рецепт рогаликів з сирного тесту вважається класичним, оскільки ароматна і ніжна основа, покрита хрусткою карамельною скоринкою - десерт, здавна полюбився багатьом.
Інгредієнти: Для тіста:
сир - 500 г; вершкове масло - 150 г; борошно - 2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; цукор - 1/2 ст.; сіль - щіпка. Для начинки:
яблуко - 2 шт.; кориця - 1 ст. ложка; лимон - 1/2 шт.: мед - 1 ст. ложка. Приготування Замішуємо сирне тісто з масла і сиру (кімнатної температури), з додаванням борошна. Кількість борошна може змінюватись, в залежності від жирності сиру: чим жирніше сир, тим ніжніше буде тісто і тим більше піде борошна. Пластичне, не липке тісто розгортаємо в млинець товщиною в 05 див. Посипаємо його цукром і розрізаємо, подібно торту, на будь-яке парне кількість трикутних сегментів. Логічно припустити, що чим менше буде сегмент, тим менше вийде рогалик, тому розміри трикутників залежать лише від ваших уподобань.
Коли тісто готове і нарізано, переходимо до начинки. Два невеликих яблука миємо й чистимо, нарізаємо на часточки або брусочки, кожен з яких поливаємо соком лимона (щоб не пожовкли) і рясно посипаємо корицею.
На зовнішній край тіста кладемо скибочку яблука, поливаємо його медом і загортаємо від периферії до центру, в рулетик. Аналогічним чином робимо і з іншими сегментами тесту.
Сформовані рогалики викладаємо на змащене олією деко, змочуємо яєчним жовтком і посипаємо цукром. Сирні рогалики з яблуком випікаються 25 хвилин при 200 градусах.
Сирні рогалики з мармеладом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 150 г; масло вершкове - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; сир (знежирений) - 200 г; масло рослинне - 1 ст. ложка. Для начинки:
мармелад - 100 р. Приготування Яйце збиваємо з парою ложок цукру і додаємо нежирний сир (попередньо можна протерти його через сито, щоб уникнути грудочок). В сирно-яєчну масу додаємо столову ложку вершкового масла і борошно, замішуємо тісто. Пластичний колобок з тіста розкачуємо в квадратний аркуш, який, у свою чергу, ділимо на 4 квадрати, а потім розрізаємо на трикутники. На широкий край кожного з трикутників викладаємо по невеликому шматочку мармеладу і загортаємо. Готуємо рогалики на змащеному олією деку, присипавши цукром 30 хвилин при 180 градусах.
Несолодкі рогалики з сиром - рецепт
А що якщо замінити звичний десерт, несолодким стравою, наприклад, начинити рогалик сирною начинкою з кропом? Така проста закуска стане ситним сніданком, рецепт якого неодмінно оселиться у вашій кулінарній записній книжці.
Інгредієнти: дріжджове тісто - 1 упаковка; сир зернистий - 250 г; твердий сир - 100 г; яйце - 1 шт.; кріп - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування У глибокій мисці змішуємо зернистий сир і будь-який вподобаний тертий твердий сир. Додаємо в суміш нарізаний кріп і спеції, доводимо масу до пастоподібної консистенції за допомогою невеликої кількості води.
Дріжджове тісто розкачуємо на припудреним борошном поверхні і нарізаємо на невеликі трикутники. У кожен трикутник загортаємо по десертній ложці сирної маси і випікаємо рогалики 25 хвилин при 200 градусах, змастивши поверхню яєчним жовтком. Приємного апетиту!