Солодкий пиріг на кефірі
Випічка на кефірі завжди славилася надзвичайною пишністю і відмінним смаком. Особливо гарні на його основі солодкі пироги. Про них ми і поговоримо сьогодні і запропонуємо кілька простих і доступних рецептів, які напевно припадуть вам до смаку.
Цей рецепт підійде для тих, у кого в коморі є запаси незатребуваного варення. Тут воно прекрасно проявить себе, доповнивши смак солодкого пирога. Тісто для такої випічки готується в три рахунки, що більшою мірою господині оцінять, відчувають постійний брак вільного часу.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 320-400 г;
цукровий пісок – 125 г;
кефір – 240 мл;
два курячих яйця;
сода гашене – 10 г;
варення – 240 мл;
масло вершкове;
цукрова пудра .
Приготування
Починаємо приготування тіста з гасіння соди. Спочатку робимо це в столовій ложці за допомогою оцту, а потім викладаємо в кефір і даємо їй ще час на додаткове гасіння кислотою цього молочного продукту. Потім додаємо варення, збиті яйця з цукровим піском і всипаємо просіяне борошно. Якщо варення, взяте для пирога густе, то достатньо буде і двох склянок. При рідкої його консистенції додамо ще пів склянки. Залишилося тепер тільки розмішати тісто до однорідності, викласти в промаслений форму для запікання і випікати в прогрітій до 180 градусів духовці до готовності. На це в середньому знадобиться сорок п'ять хвилин.
Перевіривши готовність десерту дерев'яною лучиною і переконавшись, що він прекрасно пропечена, виймаємо його з духовки і з форми, притрушиваем цукровою пудрою і після охолодження подаємо до чаю.
При бажанні цей пиріг можна перетворити в оригінальний торт, розрізавши на дві-три поздовжні частини і просочивши будь-яким кремом на свій смак.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 245 г;
два курячих яйця;
кефір – 245 мл;
цукровий пісок – 105 г;
масло вершкове – 60 г;
розпушувач – 15 г;
сіль – 1 щіпка;
яблука, груші або вишні – 375 г;
ваніль.
Приготування
Процес приготування тіста для солодкого пирога на кефірі починаємо з звичного збивання яєць з цукровим піском. Зручніше це робити міксером, домагаючись посвітління маси і набуття нею легкості й пишноти. Далі додаємо до неї витриманий деякий час при кімнатній температурі кефір, розтоплене і остигле масло, додаємо дрібку солі, ваніль і всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Розмішуємо масу ретельно ложкою або віночком до зникнення всіх борошняних грудочок і приступаємо до випікання пирога.
Для цього наливаємо трохи приготованого тесту на дно попередньо промасленим форми, викладаємо заздалегідь підготовлені скибочки очищених яблук, груш або вишень без кісточок і заливаємо рештою тестом. При бажанні можна використовувати фруктове асорті, додавши в пиріг одночасно кілька видів фруктів і ягід. Для випікання такої заливного пирога нам знадобиться приблизно одну годину, а температурний режим духовки при цьому повинен бути на рівні 170-175 градусів.
По готовності даємо пирогу охолонути, витягаємо з форми і прикрашаємо цукровою пудрою.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 125 г;
два курячих яйця;
кефір – 245 мл;
цукровий пісок – 155 г;
олія рослинна рафінована – 75 мл;
порошок какао – 65 г;
розпушувач – 15 г;
молочний шоколад – 55 г;
ваніль;
вершки – 75 мл;
чорний шоколад – 45 г;
волоські горіхи (за бажанням) – 35 р.
Приготування
До збитим з цукровим піском за допомогою віночка яйця додаємо кефір, рослинне масло, додаємо порошок какао, розпушувач, ваніль і пшеничне борошно і розмішуємо все хорошенечко. В кінці замісу додаємо розламаний на дрібненькі шматочки шоколад. Отримане тісто виливаємо в промаслений форму для випічки, при бажанні притапливаем в нього половинки ядер волоських горіхів і розташовуємо в духовці на тридцять п'ять хвилин. Температурний режим при цьому налаштовуємо на рівні 180 градусів. По готовності даємо пирогу охолонути, і заливаємо шоколадною глазур'ю, приготовленої шляхом розтоплення чорного шоколаду і змішування його з вершками.
Швидкий солодкий пиріг на кефірі з варенням - рецепт
Цей рецепт підійде для тих, у кого в коморі є запаси незатребуваного варення. Тут воно прекрасно проявить себе, доповнивши смак солодкого пирога. Тісто для такої випічки готується в три рахунки, що більшою мірою господині оцінять, відчувають постійний брак вільного часу.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування тіста з гасіння соди. Спочатку робимо це в столовій ложці за допомогою оцту, а потім викладаємо в кефір і даємо їй ще час на додаткове гасіння кислотою цього молочного продукту. Потім додаємо варення, збиті яйця з цукровим піском і всипаємо просіяне борошно. Якщо варення, взяте для пирога густе, то достатньо буде і двох склянок. При рідкої його консистенції додамо ще пів склянки. Залишилося тепер тільки розмішати тісто до однорідності, викласти в промаслений форму для запікання і випікати в прогрітій до 180 градусів духовці до готовності. На це в середньому знадобиться сорок п'ять хвилин.
Перевіривши готовність десерту дерев'яною лучиною і переконавшись, що він прекрасно пропечена, виймаємо його з духовки і з форми, притрушиваем цукровою пудрою і після охолодження подаємо до чаю.
При бажанні цей пиріг можна перетворити в оригінальний торт, розрізавши на дві-три поздовжні частини і просочивши будь-яким кремом на свій смак.
Солодкий заливний пиріг на кефірі з фруктами
Інгредієнти:
Приготування
Процес приготування тіста для солодкого пирога на кефірі починаємо з звичного збивання яєць з цукровим піском. Зручніше це робити міксером, домагаючись посвітління маси і набуття нею легкості й пишноти. Далі додаємо до неї витриманий деякий час при кімнатній температурі кефір, розтоплене і остигле масло, додаємо дрібку солі, ваніль і всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Розмішуємо масу ретельно ложкою або віночком до зникнення всіх борошняних грудочок і приступаємо до випікання пирога.
Для цього наливаємо трохи приготованого тесту на дно попередньо промасленим форми, викладаємо заздалегідь підготовлені скибочки очищених яблук, груш або вишень без кісточок і заливаємо рештою тестом. При бажанні можна використовувати фруктове асорті, додавши в пиріг одночасно кілька видів фруктів і ягід. Для випікання такої заливного пирога нам знадобиться приблизно одну годину, а температурний режим духовки при цьому повинен бути на рівні 170-175 градусів.
По готовності даємо пирогу охолонути, витягаємо з форми і прикрашаємо цукровою пудрою.
Шоколадно-кавовий пиріг на кефірі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
До збитим з цукровим піском за допомогою віночка яйця додаємо кефір, рослинне масло, додаємо порошок какао, розпушувач, ваніль і пшеничне борошно і розмішуємо все хорошенечко. В кінці замісу додаємо розламаний на дрібненькі шматочки шоколад. Отримане тісто виливаємо в промаслений форму для випічки, при бажанні притапливаем в нього половинки ядер волоських горіхів і розташовуємо в духовці на тридцять п'ять хвилин. Температурний режим при цьому налаштовуємо на рівні 180 градусів. По готовності даємо пирогу охолонути, і заливаємо шоколадною глазур'ю, приготовленої шляхом розтоплення чорного шоколаду і змішування його з вершками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквітний пиріг з варенням
Гідний варіант прикрасити домашнє чаювання - це спекти чудовий пухкий бісквіт, доповнений чудесним, солодким варенням. Таке ласощі неодмінно
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Пиріг на кефірі в мультиварці
Відомо, що будь-яка випічка на основі кисломолочних продуктів виходить неодмінно пишною і пористої. До того ж пироги на кефірі чудово поєднуються
Тісто для заливного пирога
У багатьох будинках готують всілякі пироги з абсолютно простим рецептами. Додамо у вашу скарбничку ще кілька оригінальних і неймовірно легких
Заливний пиріг з абрикосами
Заливні пироги відрізняються своєю легкістю і простотою виконання, як раз те що потрібно влітку. А головне, в сезон його можна доповнювати свіжими
Пиріг з консервованими персиками
Прекрасне поєднання бісквітного або пісочного тіста з вишуканим смаком соковитого консервованого персика не залишить байдужим навіть найвибагливіших