Булочки з корицею з дріжджового тіста
Випічка з корицею завжди привертає увагу своїм приголомшливим ароматом і вишуканим смаком. Рекомендуємо приготувати швидкі булочки з корицею з дріжджового тіста, тим самим забезпечивши себе і домочадців гідним супроводом до чаю.
Інгредієнти:
борошно – 425 г;
молоко – 160 мл;
цукровий пісок – 90 г;
маргарин вершковий – 65 г;
дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч. ложки;
сіль – 5 р;
вода – 75 мл;
яйце – 1 шт.;
Для начинки:
кориця мелена – 20 г;
цукор коричневий – 190 г;
масло вершкове – 95 р.
Приготування
Починаючи приготування булочок, подогреем молочко практично до кипіння, додамо маргарин і дамо йому повністю розтопитися. Після цього необхідно дочекатися, поки маса охолоне до теплого стану. За цей час просеем борошно і змішаємо три чверті від всього її кількості з сухими дріжджами, цукровим піском і сіллю. Теплу молочну масу з'єднайте зі збитим яйцем і водичкою, всипаємо в рідку основу суху суміш і перемішуємо. Тепер підсипаємо борошно і вимішуємо ретельно не менше семи хвилин. Після цього прикриваємо отриманий борошняний грудку зволоженим рушником і залишаємо в теплі і затишку хвилин на двадцять-тридцять.
За цей час змішаємо заздалегідь розм'якшений маргарин з коричневим цукром і меленою корицею і розітремо добряче.
Расстоявшееся тісто тепер необхідно розкачати. В ідеалі результатом дійства повинен бути прямокутний пласт тіста розміром 25 на 30 сантиметрів. Промазуємо тепер його по всьому периметру підготовленою сумішшю для начинки і звертаємо рулетом. Запечатуємо ретельно шов і розрізаємо рулет на дванадцять рівних фрагментів. Кожен з них защипуємо знизу і розташовуємо на промасленому або застеленому пергаментом деко. Обов'язковою умовою на даному етапі є розстойка виробів. Їх необхідно витримати в теплі від тридцяти до п'ятдесяти хвилин. Після цього розміщуємо булочки на середньому рівні прогрітій до 185 градусів духовки і даємо зарум'янитися протягом двадцяти хвилин.
За потреби або при бажанні можна заощадити час по максимуму і приготувати булочки з меленою корицею і цукром з готового листкового дріжджового тіста . Для цього його необхідно розморозити при кімнатних умовах і трохи розкачати. Після цього принцип приготування мало чим відрізняється від викладеного в рецепті вище. Листковий дріжджовий шар промазуємо начинкою з коричневого цукру, маргарину і кориці, згортаємо рулетом, грунтовно запечатуємо, розрізаємо на порції і випікаємо при тих же умовах до готовності і рум'яності.
Рецепт булочок з меленою корицею і цукром з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Починаючи приготування булочок, подогреем молочко практично до кипіння, додамо маргарин і дамо йому повністю розтопитися. Після цього необхідно дочекатися, поки маса охолоне до теплого стану. За цей час просеем борошно і змішаємо три чверті від всього її кількості з сухими дріжджами, цукровим піском і сіллю. Теплу молочну масу з'єднайте зі збитим яйцем і водичкою, всипаємо в рідку основу суху суміш і перемішуємо. Тепер підсипаємо борошно і вимішуємо ретельно не менше семи хвилин. Після цього прикриваємо отриманий борошняний грудку зволоженим рушником і залишаємо в теплі і затишку хвилин на двадцять-тридцять.
За цей час змішаємо заздалегідь розм'якшений маргарин з коричневим цукром і меленою корицею і розітремо добряче.
Расстоявшееся тісто тепер необхідно розкачати. В ідеалі результатом дійства повинен бути прямокутний пласт тіста розміром 25 на 30 сантиметрів. Промазуємо тепер його по всьому периметру підготовленою сумішшю для начинки і звертаємо рулетом. Запечатуємо ретельно шов і розрізаємо рулет на дванадцять рівних фрагментів. Кожен з них защипуємо знизу і розташовуємо на промасленому або застеленому пергаментом деко. Обов'язковою умовою на даному етапі є розстойка виробів. Їх необхідно витримати в теплі від тридцяти до п'ятдесяти хвилин. Після цього розміщуємо булочки на середньому рівні прогрітій до 185 градусів духовки і даємо зарум'янитися протягом двадцяти хвилин.
За потреби або при бажанні можна заощадити час по максимуму і приготувати булочки з меленою корицею і цукром з готового листкового дріжджового тіста . Для цього його необхідно розморозити при кімнатних умовах і трохи розкачати. Після цього принцип приготування мало чим відрізняється від викладеного в рецепті вище. Листковий дріжджовий шар промазуємо начинкою з коричневого цукру, маргарину і кориці, згортаємо рулетом, грунтовно запечатуємо, розрізаємо на порції і випікаємо при тих же умовах до готовності і рум'яності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з сиром з дріжджового тіста
Чудово смачні солодкі домашні булочки люблять всі. У процесі їх випікання аромат, заповнює весь будинок, підкорює кожного і встояти, не спробувавши
Булочки з дріжджового тіста з начинкою
У приготуванні чудовою домашньої випічки немає нічого складного, особливо якщо скористатися докладними рецептами описаними далі. Розповімо, як спекти
Плюшки з корицею
Серед достатку рецептів солодкої випічки, булочки залишаються в пріоритеті. Адже з ними набагато менше клопоту у формуванні самого виробу. Одним з
Булочки з дріжджового тіста
Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з