» » Булочки з дріжджового тіста з начинкою

Булочки з дріжджового тіста з начинкою

Булочки з дріжджового тіста з начинкою
Пропонуємо варіанти приготування чудових булочок із здобного дріжджового тіста, які вразять своїм смаком і зроблять ваше чаювання просто незабутнім.

Булочка «Синабон» з солодкою начинкою і сирним кремом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко – 255 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • дріжджі сухі, швидкодіючі – 2 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 55 г;

  • масло вершкове – 75 г;

  • ванільний цукор – 25 г;

  • сіль – щіпка;

  • борошно – 460-520 г;


  • Для начинки:

  • цукор коричневий – 160 г;

  • масло вершкове – 60 г;

  • кориця мелена – 4 ч. ложки;


  • Для крему:

  • м'який сирний сир – 260 г;

  • пудра цукрова – 125 г;

  • вершки – 100-120 мл


  • Приготування
    У мисочці збиваємо яйце з додаванням цукрового піску, ванільного цукру і солі до пишної піни. Потім вливаємо трохи підігріте молоко і знову трохи збиваємо. Тепер додаємо попередньо просіяне і змішану з сухими дріжджами борошно, відмірявши спочатку триста грам, і все гарненько перемішуємо. Далі вмішуємо м'яке вершкове масло і, поступово підсипаючи ще просіяне борошно, заводимо м'яке тісто, яке тільки злегка липне до рук.
    Визначаємо ємність з тістом в тепле місце і залишаємо до збільшення його в обсязі мінімум удвічі. Тепер тісто розкачуємо до товщини п'ять-сім міліметрів, присипаємо по всьому периметру сумішшю коричневого цукру і кориці, розрівнюємо і звертаємо рулетом. Розрізаємо його на рівні фрагменти товщиною приблизно чотири сантиметри, укладаємо їх на промаслений лист і залишаємо в теплі для вистоювання на двадцять-тридцять хвилин. Далі витримуємо вироби в заздалегідь розігрітій до 185 градусів духовці до підрум'янення.
    За цей час приготуємо крем. Для цього сирний сир, цукрову пудру і вершки змішуємо в мисці і трохи збиваємо за допомогою міксера.
    По готовності виймаємо булочки з духовки, рясно змащуємо їх зверху приготованим сирним кремом і можемо подавати. Таку випічку подають зазвичай в теплому вигляді. Але і в остиглому вона теж дуже смачна і апетитна.
    Можна трохи відійти від класичного рецепту і приготувати дріжджові булочки з горіховою начинкою, замінивши корицю подрібненої горіховою крихтою. Вийде не менш смачно.
    Також взявши за основу запропонований вище рецепт приготування здобного дріжджового тіста можна спекти чудові булочки з маковою начинкою. А як приготувати таку начинку для здобних булочок, розповідаємо далі.

    Макова начинка для булочок


    Інгредієнти:

  • мак – 220 г;

  • молоко – 190 мл;

  • цукровий пісок – 55 г;

  • масло вершкове – 75 г;

  • ванільний цукор – 25 г;

  • одне яйце для змащування виробів.
  • Булочки з дріжджового тіста з начинкою


    Приготування
    Для приготування макової начинки прогріваємо до кипіння молоко, додаємо мак і проварюємо суміш протягом п'яти хвилин. Тепер прикриваємо ємність кришкою, знімаємо з вогню і залишаємо на одну годину для настоювання. Після цього проціджуємо масу від залишків молока, додаємо цукровий пісок і ванільний цукор і пробиваємо трохи блендером або проворачиваем кілька разів через м'ясорубку.
    Тепер формуємо булочки, як і в попередньому рецепті, розподіливши начинку по тесту, звернувши рулетом і розрізавши його на частини. Після расстойки промазуємо вироби збитим яйцем і випікаємо в тому ж температурному режимі до бажаного ступеня рум'яності.
    Додав: admin | 30-01-2016, 15:43
    Переглядів: 719