Пропонуємо варіанти приготування чудових булочок із здобного дріжджового тіста, які вразять своїм смаком і зроблять ваше чаювання просто незабутнім.
Булочка «Синабон» з солодкою начинкою і сирним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 255 мл; яйце – 1 шт.; дріжджі сухі, швидкодіючі – 2 ч. ложки; цукровий пісок – 55 г; масло вершкове – 75 г; ванільний цукор – 25 г; сіль – щіпка; борошно – 460-520 г; Для начинки:
цукор коричневий – 160 г; масло вершкове – 60 г; кориця мелена – 4 ч. ложки; Для крему:
м'який сирний сир – 260 г; пудра цукрова – 125 г; вершки – 100-120 мл Приготування У мисочці збиваємо яйце з додаванням цукрового піску, ванільного цукру і солі до пишної піни. Потім вливаємо трохи підігріте молоко і знову трохи збиваємо. Тепер додаємо попередньо просіяне і змішану з сухими дріжджами борошно, відмірявши спочатку триста грам, і все гарненько перемішуємо. Далі вмішуємо м'яке вершкове масло і, поступово підсипаючи ще просіяне борошно, заводимо м'яке тісто, яке тільки злегка липне до рук.
Визначаємо ємність з тістом в тепле місце і залишаємо до збільшення його в обсязі мінімум удвічі. Тепер тісто розкачуємо до товщини п'ять-сім міліметрів, присипаємо по всьому периметру сумішшю коричневого цукру і кориці, розрівнюємо і звертаємо рулетом. Розрізаємо його на рівні фрагменти товщиною приблизно чотири сантиметри, укладаємо їх на промаслений лист і залишаємо в теплі для вистоювання на двадцять-тридцять хвилин. Далі витримуємо вироби в заздалегідь розігрітій до 185 градусів духовці до підрум'янення.
За цей час приготуємо крем. Для цього сирний сир, цукрову пудру і вершки змішуємо в мисці і трохи збиваємо за допомогою міксера.
По готовності виймаємо булочки з духовки, рясно змащуємо їх зверху приготованим сирним кремом і можемо подавати. Таку випічку подають зазвичай в теплому вигляді. Але і в остиглому вона теж дуже смачна і апетитна.
Можна трохи відійти від класичного рецепту і приготувати дріжджові булочки з горіховою начинкою, замінивши корицю подрібненої горіховою крихтою. Вийде не менш смачно.
Також взявши за основу запропонований вище рецепт приготування здобного дріжджового тіста можна спекти чудові булочки з маковою начинкою. А як приготувати таку начинку для здобних булочок, розповідаємо далі.
Макова начинка для булочок
Інгредієнти: мак – 220 г; молоко – 190 мл; цукровий пісок – 55 г; масло вершкове – 75 г; ванільний цукор – 25 г; одне яйце для змащування виробів. Приготування Для приготування макової начинки прогріваємо до кипіння молоко, додаємо мак і проварюємо суміш протягом п'яти хвилин. Тепер прикриваємо ємність кришкою, знімаємо з вогню і залишаємо на одну годину для настоювання. Після цього проціджуємо масу від залишків молока, додаємо цукровий пісок і ванільний цукор і пробиваємо трохи блендером або проворачиваем кілька разів через м'ясорубку.
Тепер формуємо булочки, як і в попередньому рецепті, розподіливши начинку по тесту, звернувши рулетом і розрізавши його на частини. Після расстойки промазуємо вироби збитим яйцем і випікаємо в тому ж температурному режимі до бажаного ступеня рум'яності.