Торт з чорносливом і волоським горіхом - рецепт

Медовий торт з чорносливом і грецькими горіхами - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Секрет цього торта в тому, що тісто для коржів необхідно приготувати заздалегідь, щоб воно як мінімум десять годин постояло в холоді перед випіканням. Цей прийом сприяє повному розкриттю медового смаку і надає готового десерту неймовірний тонкий аромат, чого не відбувається при миттєвому випіканні, де смак просто втрачається. Дуже зручно заготовити тісто з вечора, а наступного дня продовжити приготування торта.
Отже, закладаємо в невелику миску або каструльку необхідну кількість меду, цукру та вершкового масла, додаємо яйця, соду і маємо ємність на водяній бані, встановивши в каструлю більшого діаметра з киплячою водою. Безперервно розмішуємо компоненти за допомогою ложки до тих пір, поки масло повністю розкриється, а цукрові кристали розчиняться. Після цього просіваємо в тісто борошно і вимішуємо до повного позбавлення від домішки борошняних грудочок. Як ми вже згадували вище, тісто має вистоятися. Поміщаємо його в холодильник або якщо погода дозволяє на балкон мінімум на десять годин, а потім даємо ще нагрітися при кімнатних умовах від трьох до п'яти годин.
Тепер робимо п'ять відрізів з пергаментного паперу і промальовуємо на кожному коло діаметром 28 сантиметрів. Приступаємо до випікання. Прогріваємо заздалегідь духову шафу до температури 180-185 градусів. На деко викладаємо по черзі листи з шаблоном, на який накладаємо по дві столові ложечки тіста і розрівнюємо по всьому периметру окресленого кола. Витримуємо коржі в духовці приблизно за сім хвилин до отримання красивого золотистого рум'янцю. Останній підсушуємо сильніше, залишивши його ще на кілька хвилин в вимкненій духовці, його ми будемо використовувати для обсипання готового торта.
Одночасно, поки печуться коржі, готуємо крем. Для цього за допомогою міксера обробляємо вершки до твердих піків, а сметану до легкості, додавши в неї під час збивання цукровий пісок. Чорнослив ретельно промиваємо, заливаємо на кілька хвилин гарячою водою, а потім обсушуємо і нарізаємо довільно не дуже крупно. Волоські горіхи трохи підсушуємо на сухій сковороді і подрібнюємо в крихту будь-яким зручним способом.
Коли коржі будуть готові і охолонуть, беремося за оформлення торта. Перший корж промазуємо кремом, посипаємо половиною чорносливу і прикриваємо другим коржем, який в свою чергу також просочуємо кремом і посипаємо половиною горіхової крихти. Повторюємо так ще один раз, чергуючи чорнослив і горіхи. Укладаємо останній корж, обмазуємо поверхню торта залишилися кремом і обсипаємо крихтою, приготовленої з останнього підсушеного коржа.
Шоколадний бісквітний торт з чорносливом і горіхами
Інгредієнти:
Для бісквітного тіста:
Для крему:
Для просочення:
Приготування
Чорнослив заздалегідь промиємо, разрежем на невеликі шматочки, заллємо коньяком і залишимо на кілька годин для просочення.
Для приготування бісквіта до розтертого з цукром олії, додаємо порошок какао, ванільний цукор, жовтки і перемішуємо. Потім додаємо розпушувач і борошно і підмішуємо збиті до піків білки. Додаємо перемелені в

Для крему обробляємо за допомогою міксера вершки з цукровим піском до щільної піни і змішуємо з підготовленим чорносливом і соком лимона.
Готовий остиглий бісквіт розсікає уздовж на два коржа, просочуємо обидва сумішшю води, цукру і коньяку, на нижній викладаємо приготований крем з чорносливом, прикриваємо верхнім і обмазуємо поверхню тортика шоколадною глазур'ю, яку можна отримати розтопивши шоколадну плитку і змішавши її з вершками.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сметанний торт - класичний рецепт
Здається зовсім недавно торт «Сметанник» був особливо популярним і його готували майже в кожному будинку. Пропонуємо відтворити той самий правильний

Торт з чорносливом і сметанним кремом
Чудовим доповненням будь-якого домашнього торта стане чорнослив в компанії сметани. Цей дует здатний урізноманітнити навіть звичні рецепти десертів.

Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.

Горіховий торт зі згущеним молоком
Приготування домашніх солодощів - саме вдячне заняття. Вкладені у створення чудових десертів праці окупаються захопленням рідних і гостей. Пропонуємо

Медовий торт в домашніх умовах - рецепт
Сьогодні «Медовик» - це не тільки тонкі коржі перемазані заварним кремом. Рецепт цього чудового десерту неймовірно змінився. Отже, пропонуємо варіант

Торт з чорносливом
Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з