Кекс на кефірі в духовці
Кекс – вельми популярне у багатьох країнах Старого і Нового Світу солодке выпечное кондитерський виріб. Звичайно кекси роблять круглої або прямокутної форми, іноді з різними начинками і вкусообразующими та ароматичними добавками. В даний час кекси найчастіше випікають з бісквітного або дріжджового тіста. Традиційно їх випікають до свят. Це звичайний десерт, сам по собі, крім того, розрізати кекс уздовж навпіл, промазати нижній корж якимось кремом, верхній корж намазати, присипати і прикрасити – найлегший спосіб побудувати смачний торт.
Так, або інакше, ми можемо легко навчитися пекти смачні кекси на кефірі в духовці, розповімо, як їх можна приготувати. Замість кефіру можна використовувати несолодкий питний йогурт жирністю приблизно 25% або інші подібні кисломолочні напої.
Інгредієнти:
борошно пшеничне якісна – близько 2 склянок ємністю 250 мл;
кефір – 1 склянка;
яйце куряче – 2 шт.;
родзинки – 50 г;
ром або бренді плодове – 2 ст. ложки;
цукор – 100 г;
шматочок вершкового масла.
Приготування
В плошці пропарюють родзинки в окропі протягом 10 хвилин, потім воду зливаємо.
Розігріваємо духовку. У мисці з'єднуємо кефір просіяне борошно, цукор. Вливаємо ром. Окремо збиваємо міксером яйця і додаємо в тісто. Щоб кекс вийшов більш повітряним навіть краще збити окремо білки і жовтки з невеликою кількістю цукру. Додаємо в тісто родзинки і перемішуємо. Якщо консистенція тіста, на вашу думку, має бути трохи густіше, підкоригуйте її кукурудзяним крохмалем (повинно все ж вийти не дуже густо).
Змащуємо маслом форму і заповнюємо її тестом на 3/4 максимум (в процесі випічки кекс буде «рости»). Відправляємо заповнену тестом форму в духовку на 40 хвилин приблизно. Визначаємо готовність кексу за зовнішнім виглядом і ароматом, а також протикання сірником в середині (вона повинна залишитися сухою). Кекс можна посипати цукровою пудрою або полити цукрово-фруктової глазур'ю . Подаємо кекс з кави, какао або чаєм.
Інгредієнти:
борошно пшеничне якісна – близько 2 склянок ємністю 250 мл;
мультизерновые або вівсяні пластівці – 3 ст. ложки;
кефір – 200 мл;
вершки молочні натуральні – 50 мл;
яйце куряче – 2 шт.;
м'якоть гарбуза мускатного – 100 г;
лимон – 1 шт.;
ром або бренді плодове – 1 ст. ложка;
цукор – 80 г;
шматочок вершкового масла.
Приготування
Заздалегідь (приблизно за 2 години) заливаємо в плошці мультизерновые пластівці сумішшю кефіру і вершків, ретельно перемішуємо. Пластівці повинні добре розбухнути.
Тим або іншим способом отримуємо з гарбуза сік з м'якоттю або без м'якоті, або ріденьке пюре. Сік із сирого гарбуза, а пюре з вареної, запеченої або пропареної протягом 20 хвилин. В допомогу вам сучасні кухонні девайси.
Змішати просіяне борошно з кефірно-вершковою масою з пластівцями, з гарбузової масою, вливаємо ром і трохи лимонного соку (для запаху і присмаку). Яєчні білки і жовтки відділяємо один від одного і збиваємо окремо з цукром, а потім додаємо в тісто. При необхідності коригуємо густоту тіста додаванням кукурудзяного крохмалю. Змащуємо вершковим маслом форму, а краще простелити її промазаної пекарської папером. Заповнюємо форму тестом максимум на 3/4 об'єму і поміщаємо її в заздалегідь розігрітий духову шафу хвилин на 40 приблизно. Кекс повинен вийти корисним, з цікавою текстурою, з ніжним смаком.
Навіть це корисне ласощі краще їсти в першій половині дня.
Так, або інакше, ми можемо легко навчитися пекти смачні кекси на кефірі в духовці, розповімо, як їх можна приготувати. Замість кефіру можна використовувати несолодкий питний йогурт жирністю приблизно 25% або інші подібні кисломолочні напої.
Простий кекс на кефірі з родзинками в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В плошці пропарюють родзинки в окропі протягом 10 хвилин, потім воду зливаємо.
Розігріваємо духовку. У мисці з'єднуємо кефір просіяне борошно, цукор. Вливаємо ром. Окремо збиваємо міксером яйця і додаємо в тісто. Щоб кекс вийшов більш повітряним навіть краще збити окремо білки і жовтки з невеликою кількістю цукру. Додаємо в тісто родзинки і перемішуємо. Якщо консистенція тіста, на вашу думку, має бути трохи густіше, підкоригуйте її кукурудзяним крохмалем (повинно все ж вийти не дуже густо).
Змащуємо маслом форму і заповнюємо її тестом на 3/4 максимум (в процесі випічки кекс буде «рости»). Відправляємо заповнену тестом форму в духовку на 40 хвилин приблизно. Визначаємо готовність кексу за зовнішнім виглядом і ароматом, а також протикання сірником в середині (вона повинна залишитися сухою). Кекс можна посипати цукровою пудрою або полити цукрово-фруктової глазур'ю . Подаємо кекс з кави, какао або чаєм.
Ніжний кекс з гарбузом на кефірі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь (приблизно за 2 години) заливаємо в плошці мультизерновые пластівці сумішшю кефіру і вершків, ретельно перемішуємо. Пластівці повинні добре розбухнути.
Тим або іншим способом отримуємо з гарбуза сік з м'якоттю або без м'якоті, або ріденьке пюре. Сік із сирого гарбуза, а пюре з вареної, запеченої або пропареної протягом 20 хвилин. В допомогу вам сучасні кухонні девайси.
Змішати просіяне борошно з кефірно-вершковою масою з пластівцями, з гарбузової масою, вливаємо ром і трохи лимонного соку (для запаху і присмаку). Яєчні білки і жовтки відділяємо один від одного і збиваємо окремо з цукром, а потім додаємо в тісто. При необхідності коригуємо густоту тіста додаванням кукурудзяного крохмалю. Змащуємо вершковим маслом форму, а краще простелити її промазаної пекарської папером. Заповнюємо форму тестом максимум на 3/4 об'єму і поміщаємо її в заздалегідь розігрітий духову шафу хвилин на 40 приблизно. Кекс повинен вийти корисним, з цікавою текстурою, з ніжним смаком.
Навіть це корисне ласощі краще їсти в першій половині дня.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний кекс
Випічка на сметані відрізняється особливою щільною консистенцією. Але якщо її додати в тісто для кексу - ефект вражає! Ласощі виходить неймовірно
Як приготувати кекс?
Напевно у більшості початківців кулінарів першим досвідом домашньої випічки стає саме кекс. У цій статті максимально детально описані неймовірні
Кекс з варенням
Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи варення, і ви не знаєте що з ним робити, тоді пропонуємо вам чудові варіанти його корисного використання -
Кекс без яєць
Якщо ви стежите за фігурою, то наші рецепти солодкої випічки як раз для вас. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати смачний кекс без яєць, який
Кекс з какао
Кекс - це дивовижна випічка, улюблена багатьма. Його готують з різними начинками: шоколадом, родзинками, сиром, варенням і т. д. І сьогодні ми
Кекс з маком
Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить