Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Єгипетський пиріг із заварним кремом

Єгипетський пиріг із заварним кремом

15-02-2016, 14:04
743
Єгипетський пиріг із заварним кремом
Якщо ви вважаєте себе шанувальником східних солодощів, то неодмінно зверніть увагу на єгипетський пиріг з заварним кремом. Це дивовижне ласощі не має аналогів у світовій кулінарії. Шари тіста перекладаються шаром заварного крему, а після запікання стають м'якими всередині і хрусткими зовні.
За рахунок шаруватості, приготування такого ласощі займе чимало часу, але ми також забезпечимо вас «ледачим» рецептом.

Єгипетський пиріг фытыр – рецепт


Схема приготування цього десерту дуже оригінальна. Пара шматків тонко розкотив і промасленого тесту згортається в равлика та повторно розкочуються. Між двома готовими шарами запікається ніжний заварний крем . У підсумку промаслені шари тіста відокремлюються один від одного і десерт виходить пишним.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 375 г;

  • молоко - 230 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 145 г;

  • дріжджі - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 15 р.


  • Для крему:

  • молоко - 475 мл;

  • стручок ванілі;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 130 г;

  • крохмаль - 10 р.


  • Приготування
    Почніть з приготування заварного крему, оскільки перед його розміщенням між шарами продукту необхідно повністю охолонути. Для простого крему підігрійте половину молока практично до кипіння. Залишилося молоко збийте з іншими інгредієнтами, включаючи крохмаль і вміст ванільного стручка. Влийте гаряче молоко до готової суміші, швидко збийте і додайте крем на плиті. Помішуючи, дочекайтеся поки він не загусне.
    Поки крем остигає, зробіть коржі. Розведіть дріжджі в теплому підсолодженому молоці і залиште активізуватися на 10 хвилин. Дріжджовий розчин влийте до борошні, а потім додайте яйце. Замісіть круте і не липке тісто, загорнути його плівкою і залиште на півгодини для того, щоб розслабити нитки глютену і полегшити роботу під час розкочування. Далі розділіть ком навпіл і розкачати кожну половину в тонкий пласт. Змастіть пласт м'яким маслом, скрутіть в рулет, а скрутіть рулет спіраллю. Отриману спіраль знову розкачайте в тонкий пласт: діаметр одного повинен лише трохи перевищувати діаметр форми, а ось розмір другого повинен бути достатнім для того, щоб покрити дно десерту, стінки форми і зістикуватися з другим коржем. Розподіліть більший корж в основі десерту, викладіть охолоджений крем поверх, а потім накрийте всі другим коржем, підгинаючи його краї всередину. Надішліть форму в духовку.
    Через півгодини при 200 градусах дуже смачний солодкий єгипетський пиріг буде готовий. Його можна їсти гарячим, так крем буде витікати назовні, або подавати охолодженим, щоб він добре тримав свою форму.

    Єгипетський пиріг-тістечко фытыр з заварним кремом


    Якщо ви не готові присвятити кілька годин приготування основи для східного десерту, то вдамося до допомоги напівфабрикатів. Упаковка листкового дріжджового тіста не зможе створити автентичну текстуру страви, але стане вірним помічником для тих, чиї відносини з тестом не складаються.
    Інгредієнти:

  • упаковка листкового дріжджового тіста;

  • яйце - 1 шт.;

  • крохмаль - 10 г;

  • молоко - 490 мл;

  • вершкове масло - 185 г;

  • цукор - 165 р.


  • Приготування
    Поставте тісто зм'якнути, а самі прийміть за заварний крем. Збийте яйце з цукром і крохмалем до утворення
    Єгипетський пиріг із заварним кремом
    густого білого крему. Підігрійте молоко (можна доповнити його ваніліном) і влийте його до яєчного крему. Отриману суміш додайте над вогнем і залиште дійти до кипіння, загуснути, при безперервному помішуванні. Дайте готовому крему охолонути, а потім збийте його з м'яким маслом.
    Тісто тонко розкачайте і скрутіть в рулет. Так як це листкове і вже промаслене тісто, то додатково змащувати його маслом не потрібно. Скрутіть Рулет равликом і розкачайте. Укладіть більший пласт в основу, покрийте кремом і накрийте другою пластиною тіста, підвертаючих і стикуючи краю між собою. Випікайте десерт при 200 градусах півгодини.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мандариновий торт
    Мандариновий торт
    Неймовірно смачною виходить будь-яка випічка, доповнена цитрусовими. Сьогодні представляємо нескладні рецепти чудового торта з мандаринами. Ласощі
    Торт з заварним кремом на сковороді
    Торт з заварним кремом на сковороді
    Приготування будь-якого торта - відповідальне і досить клопітка заняття. І при відсутності духовки деякі не можуть впоратися з цим завданням.
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
    Медовий торт з заварним кремом
    Медовий торт з заварним кремом
    Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
    Рулет з полуницею
    Рулет з полуницею
    Рулет з полуницею може стати традиційним солодким блюдом, який ви будете готувати на свято або в звичайний день, коли хочеться просто порадувати
    Фытыр по-єгипетськи
    Фытыр по-єгипетськи
    Фитир - єгипетський десертний пиріг з кремом. За способом приготування схожий на вертуту. Приготувати таке ласощі зовсім нескладно, а ваші домашні