Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печиво «Кали»

Печиво «Кали»

17-01-2015, 19:29
3 304
Печиво «Кали»
Чудовий «букет» можна приготувати до свята і щоденного домашнього чаювання. Вишукане печиво «Кали» порадує око своїм незвичайним виглядом, і ви зможете почастувати близьких смачним десертом.
Рецепт печива «Кали» ми пропонуємо в фотосопровождении, щоб ви могли краще зрозуміти, як зробити не просто смачну, але і дійсно красиву випічку. Ви можете приготувати «квіти» з тичинкою з родзинок, вузького скибочки банана або розмоченої кураги, тонкої смужки шкірки лимона або апельсина. Але набагато смачніше буде печиво «Кали» з кремом.

Рецепт печива «Кали»


Інгредієнти:

  • борошно - 1 склянка;

  • цукор - 1 склянка;

  • яйця - 4 шт.;

  • ванілін - 1 пакетик.


  • Інгредієнти для заварного крему:

  • цукор - 0 5 склянки;

  • молоко - 1 стакан;

  • жовтки від яєць - 2 шт.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • ванілін - 1 пакетик.


  • Приготування

  • Розбиваємо яйця в миску, додаємо дрібку солі, цукор і ванілін, компоненти змішуємо, але не збиваємо.

  • Печиво «Кали»

  • Поступово всипаємо борошно, ретельно перемішуючи, щоб утворилося однорідне тісто. За консистенцією воно має бути приблизно таке, як для випічки оладок.

  • Печиво «Кали»

  • На розігрітий і змащений маслом (маргарином) деко ложкою тісто виливаємо у кількох місцях на значній відстані один від одного. На стандартному листі від домашньої газової плити повинна бути не більше 9 лепешечек.

  • Печиво «Кали»

  • Ставимо деко в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо печиво близько 5 хвилин, щоб краї випічки злегка підрум'янилися.

  • Печиво «Кали»

  • Вийнявши лист з духовки, акуратно по черзі лопаткою піднімаємо кожну з лепешечек, щоб вони відстали від аркуша. Не знімаючи заготовки з дека, скручуємо квітка з використанням паперового рушника. Остиглі коржі вже не піддаються обробці. Можна буде викласти згорнуті квіти кали прямо на блюдо з високими бортиками. Ми пропонуємо кріпити суцвіття на стебло - кондитерську соломку.

  • Печиво «Кали»

    Печиво «Кали»

  • Для приготування заварного крему з'єднуємо жовтки з ваніліном, цукром і борошном (зроблене по даному рецепту печиво цілком можна наповнити та іншими видами крему або вареним згущеним молоком). Ретельно збиваємо суміш. На повільному полум'ї кип'ятимо молоко, після чого даємо йому охолонути. У вливаємо молоко зроблену масу, весь час помішуючи, щоб крем не був підгорілою, варимо 5 хвилин на повільному вогні, поки суміш не загусла. Остиглу суміш збиваємо з вершковим маслом. Заповнюємо «квітки» заварним кремом.


  • Печиво «Кали»
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заварні тістечка з кремом
    Заварні тістечка з кремом
    Заварні тістечка з кремом - відмінний десерт і для святкового столу, і для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Пропонуємо вам декілька універсальних
    Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
    Печиво "Горішки" з вареним згущеним молоком
    Багатьом господиням дісталося у спадок таке корисне пристосування як горішниця. Саме в цій сковороді готується всіма улюблене печиво "Горішки" з
    Печиво в вафельниці
    Печиво в вафельниці
    Печиво - це дивовижна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. І сьогодні ми пропонуємо вам згадати смак дитинства і зробити чудове печиво у
    Заварне печиво
    Заварне печиво
    Заварне печиво - це чудовий десерт для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Таке ласощі припаде до душі і дітям, і дорослим. Воно виходить повітряним,
    Печиво з шоколадного масла
    Печиво з шоколадного масла
    Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів
    Птифури - рецепт
    Птифури - рецепт
    Птифури - цікаві і дуже незвичайні маленькі тістечка. Їх дуже люблять і дорослі, і маленькі чада, а тому готувати їх завжди в задоволення. Як зробити