Чудовий «букет» можна приготувати до свята і щоденного домашнього чаювання. Вишукане печиво «Кали» порадує око своїм незвичайним виглядом, і ви зможете почастувати близьких смачним десертом.
Рецепт печива «Кали» ми пропонуємо в фотосопровождении, щоб ви могли краще зрозуміти, як зробити не просто смачну, але і дійсно красиву випічку. Ви можете приготувати «квіти» з тичинкою з родзинок, вузького скибочки банана або розмоченої кураги, тонкої смужки шкірки лимона або апельсина. Але набагато смачніше буде печиво «Кали» з кремом.
Рецепт печива «Кали»
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; цукор - 1 склянка; яйця - 4 шт.; ванілін - 1 пакетик. Інгредієнти для заварного крему:
цукор - 0 5 склянки; молоко - 1 стакан; жовтки від яєць - 2 шт.; масло вершкове - 200 г; ванілін - 1 пакетик. Приготування Розбиваємо яйця в миску, додаємо дрібку солі, цукор і ванілін, компоненти змішуємо, але не збиваємо. Поступово всипаємо борошно, ретельно перемішуючи, щоб утворилося однорідне тісто. За консистенцією воно має бути приблизно таке, як для випічки оладок. На розігрітий і змащений маслом (маргарином) деко ложкою тісто виливаємо у кількох місцях на значній відстані один від одного. На стандартному листі від домашньої газової плити повинна бути не більше 9 лепешечек. Ставимо деко в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо печиво близько 5 хвилин, щоб краї випічки злегка підрум'янилися. Вийнявши лист з духовки, акуратно по черзі лопаткою піднімаємо кожну з лепешечек, щоб вони відстали від аркуша. Не знімаючи заготовки з дека, скручуємо квітка з використанням паперового рушника. Остиглі коржі вже не піддаються обробці. Можна буде викласти згорнуті квіти кали прямо на блюдо з високими бортиками. Ми пропонуємо кріпити суцвіття на стебло - кондитерську соломку. Для приготування заварного крему з'єднуємо жовтки з ваніліном, цукром і борошном (зроблене по даному рецепту печиво цілком можна наповнити та іншими видами крему або вареним згущеним молоком). Ретельно збиваємо суміш. На повільному полум'ї кип'ятимо молоко, після чого даємо йому охолонути. У вливаємо молоко зроблену масу, весь час помішуючи, щоб крем не був підгорілою, варимо 5 хвилин на повільному вогні, поки суміш не загусла. Остиглу суміш збиваємо з вершковим маслом. Заповнюємо «квітки» заварним кремом.