Естерхазі в домашніх умовах - рецепт
Торт «Естерхазі» – смачне горіхове ласощі з пізнаваним оригінальним малюнком і шоколадним присмаком. Приготуйте його на будь-яке свято і ваші гості прийдуть в невимовний захват від вашого кулінарного майстерності. Сьогодні ми розповімо вам оригінальний рецепт віденського торта «Естерхазі».
Інгредієнти:
Для коржів:
яєчні білки – 8 шт.;
мигдаль – 200 г;
борошно – 3 ст. ложки;
кориця мелена – щіпка;
сіль дрібна – щіпка.
Для крему:
масло вершкове – 300 г;
яєчні жовтки – 4 шт.;
молоко – 120 мл;
кокосове молоко – 120 мл;
варена згущене молоко – 80 г;
вишневий лікер – 2 ст. ложки;
абрикосове варення – 2 ст. ложки;
ванілін.
Для глазурі:
білий шоколад – 200 г;
чорний шоколад – 50 г;
жирні вершки – 2 ст. ложки;
мигдальні пелюстки – 100 р.
Приготування
Отже, мигдаль злегка обсмажуємо на сухій сковороді, а потім подрібнюємо в борошно за допомогою блендера. Яєчні білки прибираємо на кілька хвилин у морозилку. Далі збиваємо їх міксером до стійкої піни з дрібкою солі. Не зупиняючись, всипаємо тоненькою цівкою цукор і перемішуємо. Потім підмішуємо акуратно мелені горіхи, вводимо просіяне борошно і кидаємо корицю. Деко застеляємо пергаментом, креслимо на ньому 2 кола і викладаємо білкове тісто. Випікаємо таким чином 6 коржів, а потім викладаємо їх на плоске блюдо і охолодити.
Рецепт приготування крему для «Естерхазі» досить простий: наливаємо в миску звичайне і кокосове молоко, збиваємо все міксером і відливаємо трохи в окрему ємність. Всипаємо в меншу частину цукор, ванілін і перемішуємо. Молоко, що залишилося, підігріваємо в ковшике до закипання. Далі акуратно підмішуємо жовткову масу, нагріваємо, знімаємо посуд з вогню і охолоджуємо. Після цього прибираємо крем в холодильник для застигання. Варене згущене молоко гарненько збиваємо з підталим маслом і, не зупиняючись, вводимо молочний охолоджений крем. Вливаємо вишневий лікер і ретельно перемішуємо.
Абрикосовий джем злегка підігріваємо в мікрохвильовці.
П'ять коржів промазуємо молочним кремом і складаємо торт стопкою. Зверху накриваємо останнім коржем і рівномірно покриваємо теплим джемом.
Для приготування глазурі ламаємо білий і чорний шоколад на шматочки і окремо розтоплюємо, розбавляючи вершками. Тепер заливаємо торт спочатку білою глазур'ю, а потім за допомогою кондитерського шприца вимальовуємо павутинку чорним шоколадом. Бока прикрашаємо мигдалевими пелюстками і прибираємо торт в холодильник для просочення. Цей рецепт можна сміливо використовувати і для приготування тістечок «Естерхазі».
Простий рецепт «Естерхазі» в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Отже, мигдаль злегка обсмажуємо на сухій сковороді, а потім подрібнюємо в борошно за допомогою блендера. Яєчні білки прибираємо на кілька хвилин у морозилку. Далі збиваємо їх міксером до стійкої піни з дрібкою солі. Не зупиняючись, всипаємо тоненькою цівкою цукор і перемішуємо. Потім підмішуємо акуратно мелені горіхи, вводимо просіяне борошно і кидаємо корицю. Деко застеляємо пергаментом, креслимо на ньому 2 кола і викладаємо білкове тісто. Випікаємо таким чином 6 коржів, а потім викладаємо їх на плоске блюдо і охолодити.
Рецепт приготування крему для «Естерхазі» досить простий: наливаємо в миску звичайне і кокосове молоко, збиваємо все міксером і відливаємо трохи в окрему ємність. Всипаємо в меншу частину цукор, ванілін і перемішуємо. Молоко, що залишилося, підігріваємо в ковшике до закипання. Далі акуратно підмішуємо жовткову масу, нагріваємо, знімаємо посуд з вогню і охолоджуємо. Після цього прибираємо крем в холодильник для застигання. Варене згущене молоко гарненько збиваємо з підталим маслом і, не зупиняючись, вводимо молочний охолоджений крем. Вливаємо вишневий лікер і ретельно перемішуємо.
Абрикосовий джем злегка підігріваємо в мікрохвильовці.
П'ять коржів промазуємо молочним кремом і складаємо торт стопкою. Зверху накриваємо останнім коржем і рівномірно покриваємо теплим джемом.
Для приготування глазурі ламаємо білий і чорний шоколад на шматочки і окремо розтоплюємо, розбавляючи вершками. Тепер заливаємо торт спочатку білою глазур'ю, а потім за допомогою кондитерського шприца вимальовуємо павутинку чорним шоколадом. Бока прикрашаємо мигдалевими пелюстками і прибираємо торт в холодильник для просочення. Цей рецепт можна сміливо використовувати і для приготування тістечок «Естерхазі».
Рекомендуємо добрі рецепти
«Естерхазі» - класичний рецепт
Вважається, що рецепт «Естерхазі» здатні освоїти лише досвідчені кондитери. Однак далі представлені максимально докладні і зрозумілі рекомендації
Торт «Естерхазі» - класичний рецепт
Неймовірний смак цього десерту виробляє найприємніше враження і спонукає готувати і куштувати його знову і знову. В невимовному захваті від
«Естерхазі» - рецепт
Чудовий десерт, приготований за описаним далі рецептом, здатний підкорити кожного бувалого ласуна. Торт «Естерхазі» - це незвичайне ласощі і ми
Рецепт торта «Естерхазі» в домашніх умовах
Приготування цього торта "Естерхазі", звичайно досить трудозатратное, проте кожна хвилина, витрачена на його створення, варто шикарного результату.
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать