Торт «Естерхазі» - класичний рецепт
Звичайно, рецепт класичного торта «Естерхазі» вважають досить складним, доступним лише вмілим домогосподаркам або кондитерам. Ми ж постараємося розібрати його настільки детально, наскільки це можливо для того, щоб навіть кулінари-аматори змогли випробувати рецепт цього австрійського десерту в домашніх умовах.
У цьому рецепті торта «Естерхазі» використовується мигдальна борошно і якщо у вас є можливість – віддавайте вибір на її користь, як трохи більш доступною альтернативи вибирайте волоські горіхи , які можна перемолоти на борошно самостійно.
Інгредієнти:
Для коржів:
яєчні білки - 12 шт.;
цукровий пісок - 245 г;
мелені волоські горіхи - 250 г;
борошно - 75 р.
Для крему:
яєчні жовтки - 12 шт.;
цукровий пісок - 235 г;
вершкове масло - 280 м;
мелені волоські горіхи - 145 р.
Для просочення:
абрикосовий джем - 45 г;
вода - 10 мл
Для глазурі:
цукрова пудра - 380 г;
рослинне масло - 10 мл;
лимонний сік - 20 мл;
вода - 55 мл
Для декору:
чорний шоколад - 50 г;
рослинна олія - 5 мл;
фундук - 110 р.
Приготування
Перетворіть цукор і яєчні білки в меренгу, обережно змішайте її з борошном і меленими горіхами. Візуально розділіть суміш начетверо. Кожну з порцій викладіть на папір і розрівняти лопаткою в коло діаметром 25 см. Випікайте 14 хвилин при 160 градусах.
Для крему збийте жовтки з цукром і додайте над водяною банею. Варіть основу крему 10-12 хвилин, поки не загусне. Охолодіть крем і збийте міксером близько 30 секунд. Продовжуючи збивання, почніть додавати маленькі шматочки вершкового масла, а в кінці підсипте мелені горіхи.
Абрикосовий джем розведіть водою. Покрийте коржі шарами крему, сформуйте в торт і змажте просоченням зверху. Залиште все в холодильнику на півгодини.
Правильний торт «Естерхазі» декорується цукровою глазур'ю і павутинкою шоколаду, краю ласощі посипають горіхами.
Для глазурі збийте всі складові з переліку в гладку пасту. Шоколад розтопіть з рослинним маслом. Покрийте поверхню торта глазур'ю, а потім намалюйте на ній шість кіл і зубочисткою пройдіться від центру до країв. Боки торта посипте подрібненими горіхами.
Перед нарізкою десерт повинен провести в холодильнику не менше доби.
Інгредієнти:
Для крему:
молоко - 480 мл;
яєчні жовтки - 6 шт;
цукор - 95 г;
борошно - 45 г;
какао - 45 г;
шоколад - 50 г;
волоські горіхи - 75 р.
Для коржів:
фундук - 135 г;
яєчні білки - 6 шт.;
цукровий пісок - 135 г;
борошно - 45 р.
Для декору:
абрикосове варення - 25 мл;
чорний шоколад - 35 г;
цукрова пудра - 145 г;
лимонний сік - 15 мл;
фундук - для декору.
Приготування
Яєчні жовтки розітріть з цукром, борошном і какао. Молоко закип'ятіть. Влийте гаряче молоко до жовткової суміші безперервно помішуючи. Перелийте крем чистий сотейник і проваріть з раскрошенным шоколадом до загустіння, також не зупиняючи перемішування. Готовий крем охолодіть.
Приготуйте коржі, збивши цукор і білки до стійкої піни, а потім додавши до них мелений фундук і борошно. Готову суміш розділіть начетверо і випікайте на пергаменті за 15-20 хвилин при 180 градусах. Готові коржі також остудіть і промажте кремом. Верхівку торта змастіть абрикосовим варенням.
Розтопіть чорний шоколад. Цукрову пудру збийте з невеликою кількістю води і лимонним соком так, щоб вона перетворилася в пасту. Покрийте глазур'ю верхівку торта, декоруйте колами з розтопленого шоколаду. Зубочистками проведіть лінії від центру торта до країв. Залишки крему і глазурі нанесіть на боки торта і посипте його подрібненим фундуком. Перед нарізкою «Естерхазі» повинен провести в холодильнику не менше доби.
Австрійський торт «Естерхазі» - класичний рецепт
У цьому рецепті торта «Естерхазі» використовується мигдальна борошно і якщо у вас є можливість – віддавайте вибір на її користь, як трохи більш доступною альтернативи вибирайте волоські горіхи , які можна перемолоти на борошно самостійно.
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Для просочення:
Для глазурі:
Для декору:
Приготування
Перетворіть цукор і яєчні білки в меренгу, обережно змішайте її з борошном і меленими горіхами. Візуально розділіть суміш начетверо. Кожну з порцій викладіть на папір і розрівняти лопаткою в коло діаметром 25 см. Випікайте 14 хвилин при 160 градусах.
Для крему збийте жовтки з цукром і додайте над водяною банею. Варіть основу крему 10-12 хвилин, поки не загусне. Охолодіть крем і збийте міксером близько 30 секунд. Продовжуючи збивання, почніть додавати маленькі шматочки вершкового масла, а в кінці підсипте мелені горіхи.
Абрикосовий джем розведіть водою. Покрийте коржі шарами крему, сформуйте в торт і змажте просоченням зверху. Залиште все в холодильнику на півгодини.
Правильний торт «Естерхазі» декорується цукровою глазур'ю і павутинкою шоколаду, краю ласощі посипають горіхами.
Для глазурі збийте всі складові з переліку в гладку пасту. Шоколад розтопіть з рослинним маслом. Покрийте поверхню торта глазур'ю, а потім намалюйте на ній шість кіл і зубочисткою пройдіться від центру до країв. Боки торта посипте подрібненими горіхами.
Перед нарізкою десерт повинен провести в холодильнику не менше доби.
Оригінальний рецепт торта «Естерхазі» з шоколадним кремом
Інгредієнти:
Для крему:
Для коржів:
Для декору:
Приготування
Яєчні жовтки розітріть з цукром, борошном і какао. Молоко закип'ятіть. Влийте гаряче молоко до жовткової суміші безперервно помішуючи. Перелийте крем чистий сотейник і проваріть з раскрошенным шоколадом до загустіння, також не зупиняючи перемішування. Готовий крем охолодіть.
Приготуйте коржі, збивши цукор і білки до стійкої піни, а потім додавши до них мелений фундук і борошно. Готову суміш розділіть начетверо і випікайте на пергаменті за 15-20 хвилин при 180 градусах. Готові коржі також остудіть і промажте кремом. Верхівку торта змастіть абрикосовим варенням.
Розтопіть чорний шоколад. Цукрову пудру збийте з невеликою кількістю води і лимонним соком так, щоб вона перетворилася в пасту. Покрийте глазур'ю верхівку торта, декоруйте колами з розтопленого шоколаду. Зубочистками проведіть лінії від центру торта до країв. Залишки крему і глазурі нанесіть на боки торта і посипте його подрібненим фундуком. Перед нарізкою «Естерхазі» повинен провести в холодильнику не менше доби.
Рекомендуємо добрі рецепти
«Естерхазі» - класичний рецепт
Вважається, що рецепт «Естерхазі» здатні освоїти лише досвідчені кондитери. Однак далі представлені максимально докладні і зрозумілі рекомендації
Торт з чорносливом і сметанним кремом
Чудовим доповненням будь-якого домашнього торта стане чорнослив в компанії сметани. Цей дует здатний урізноманітнити навіть звичні рецепти десертів.
Естерхазі в домашніх умовах - рецепт
Цей невимовно смачний десерт підкорив багатьох шанувальників солодощів. Пропонуємо рецепт торта «Естерхазі», адаптований для домашнього приготування.
Вафельний торт з готових коржів
Напевно немає простіше рецепти домашнього десерту, ніж торт з покупних вафельних коржів. Це ласощі готується з неймовірною легкістю, тому так
Празький торт – рецепт
Чудовий шоколадний бісквіт, ніжний вершковий крем і ароматний абрикосова просочення - в цьому весь класичний празький торт! Пропонуємо два