» » Торт «Естерхазі» - класичний рецепт

Торт «Естерхазі» - класичний рецепт

Торт «Естерхазі» - класичний рецепт
Звичайно, рецепт класичного торта «Естерхазі» вважають досить складним, доступним лише вмілим домогосподаркам або кондитерам. Ми ж постараємося розібрати його настільки детально, наскільки це можливо для того, щоб навіть кулінари-аматори змогли випробувати рецепт цього австрійського десерту в домашніх умовах.

Австрійський торт «Естерхазі» - класичний рецепт


У цьому рецепті торта «Естерхазі» використовується мигдальна борошно і якщо у вас є можливість – віддавайте вибір на її користь, як трохи більш доступною альтернативи вибирайте волоські горіхи , які можна перемолоти на борошно самостійно.
Інгредієнти:
Для коржів:

  • яєчні білки - 12 шт.;

  • цукровий пісок - 245 г;

  • мелені волоські горіхи - 250 г;

  • борошно - 75 р.


  • Для крему:

  • яєчні жовтки - 12 шт.;

  • цукровий пісок - 235 г;

  • вершкове масло - 280 м;

  • мелені волоські горіхи - 145 р.


  • Для просочення:

  • абрикосовий джем - 45 г;

  • вода - 10 мл


  • Для глазурі:

  • цукрова пудра - 380 г;

  • рослинне масло - 10 мл;

  • лимонний сік - 20 мл;

  • вода - 55 мл


  • Для декору:

  • чорний шоколад - 50 г;

  • рослинна олія - 5 мл;

  • фундук - 110 р.


  • Приготування
    Перетворіть цукор і яєчні білки в меренгу, обережно змішайте її з борошном і меленими горіхами. Візуально розділіть суміш начетверо. Кожну з порцій викладіть на папір і розрівняти лопаткою в коло діаметром 25 см. Випікайте 14 хвилин при 160 градусах.
    Для крему збийте жовтки з цукром і додайте над водяною банею. Варіть основу крему 10-12 хвилин, поки не загусне. Охолодіть крем і збийте міксером близько 30 секунд. Продовжуючи збивання, почніть додавати маленькі шматочки вершкового масла, а в кінці підсипте мелені горіхи.
    Абрикосовий джем розведіть водою. Покрийте коржі шарами крему, сформуйте в торт і змажте просоченням зверху. Залиште все в холодильнику на півгодини.
    Правильний торт «Естерхазі» декорується цукровою глазур'ю і павутинкою шоколаду, краю ласощі посипають горіхами.
    Для глазурі збийте всі складові з переліку в гладку пасту. Шоколад розтопіть з рослинним маслом. Покрийте поверхню торта глазур'ю, а потім намалюйте на ній шість кіл і зубочисткою пройдіться від центру до країв. Боки торта посипте подрібненими горіхами.
    Перед нарізкою десерт повинен провести в холодильнику не менше доби.

    Оригінальний рецепт торта «Естерхазі» з шоколадним кремом


    Інгредієнти:
    Для крему:

  • молоко - 480 мл;

  • яєчні жовтки - 6 шт;

  • цукор - 95 г;

  • борошно - 45 г;

  • какао - 45 г;

  • шоколад - 50 г;

  • волоські горіхи - 75 р.


  • Для коржів:

  • фундук - 135 г;

  • яєчні білки - 6 шт.;

  • цукровий пісок - 135 г;

  • борошно - 45 р.


  • Для декору:

  • абрикосове варення - 25 мл;

  • чорний шоколад - 35 г;

  • цукрова пудра - 145 г;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • фундук - для декору.


  • Приготування
    Яєчні жовтки розітріть з цукром, борошном і какао. Молоко закип'ятіть. Влийте гаряче молоко до жовткової суміші безперервно помішуючи. Перелийте крем чистий сотейник і проваріть з раскрошенным шоколадом до
    Торт «Естерхазі» - класичний рецепт
    загустіння, також не зупиняючи перемішування. Готовий крем охолодіть.
    Приготуйте коржі, збивши цукор і білки до стійкої піни, а потім додавши до них мелений фундук і борошно. Готову суміш розділіть начетверо і випікайте на пергаменті за 15-20 хвилин при 180 градусах. Готові коржі також остудіть і промажте кремом. Верхівку торта змастіть абрикосовим варенням.
    Розтопіть чорний шоколад. Цукрову пудру збийте з невеликою кількістю води і лимонним соком так, щоб вона перетворилася в пасту. Покрийте глазур'ю верхівку торта, декоруйте колами з розтопленого шоколаду. Зубочистками проведіть лінії від центру торта до країв. Залишки крему і глазурі нанесіть на боки торта і посипте його подрібненим фундуком. Перед нарізкою «Естерхазі» повинен провести в холодильнику не менше доби.
    Додав: admin | 31-01-2016, 13:23
    Переглядів: 625