Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » «Естерхазі» - класичний рецепт

«Естерхазі» - класичний рецепт

31-01-2016, 13:23
1 305
«Естерхазі» - класичний рецепт
Вперше почувши назву страви «Естерхазі», менше всього можна припустити, що це торт. Але це дійсно так. В свій час так був названий торт, зроблений на замовлення міністра внутрішніх справ Австро-Угорської імперії Припав Антала Естерхазі. Торт справив справжній фурор, а так як кондитер був зовсім безызвестный, слава дісталася міністру.
В даний час існує безліч різновидів торта «Естерхазі», але ми пропонуємо справжній класичний його рецепт.

Класичний «Естерхазі» - оригінальний рецепт


Інгредієнти:
Для коржів:

  • білок яєчний – 6 шт.;

  • мигдальні пелюстки – 180 г;

  • цукровий пісок – 180 г;


  • Для крему:

  • яєчні жовтки – 6 шт;

  • цукровий пісок – 60 г;

  • молоко – 100 мл;

  • крохмаль – 20 г;

  • вершкове масло – 145 г;

  • згущене молоко – 145 г;

  • коньяк – 25 мл;


  • Для прикраси:

  • шоколад білий – 175 г;

  • шоколад темний – 50 г;

  • вершки – 40 мл;

  • мигдальні пелюстки.


  • Приготування
    Першим ділом насипаємо необхідну кількість мигдалевих пелюсток в підходящу ємність і визначаємо в прогріту до 120 градусів духовку приблизно на п'ятнадцять хвилин. За цей час вони трохи підсохнуть і стануть більш ароматними. Потім залишаємо деяку кількість пелюсток для прикраси, а решта покласти в чашу блендера і розбиваємо до отримання дрібної крихти.
    Яєчні білки поміщаємо в чисту, суху глибоку ємність і збиваємо за допомогою міксера на великих обертах до щільних, стійких піків. У процесі роботи міксера потроху підсипаємо цукровий пісок. Коли потрібний результат буде досягнуто, вмішуємо потроху, акуратними рухами подрібнений мигдаль.
    Тепер відрізаємо п'ять аркушів пергаментного паперу, розміром трохи більше передбачуваного діаметра торта і малюємо на них кола, які будуть свого роду шаблоном для коржів. Перевертаємо листи, щоб олівець виявився з протилежного боку і тільки просвічувався через папір. Тепер наносимо на шаблони приготоване білково-мигдальне тісто і випікаємо коржі приблизно за тридцять хвилин при температурному режимі 160 градусів. Стежимо за тим, щоб вони не пригоріли.
    Поки випікаються коржі, беремося за приготування крему. Жовтки розтираємо з цукровим піском, додаємо змішаний з невеликою кількістю молочка крохмаль, перемішуємо і розміщуємо на плиті на помірному вогні. Потім, безперервно розмішуючи, вливаємо решту молока і прогріваємо масу до загусання.
    М'яке вершкове масло збиваємо за допомогою міксера зі згущеним молоком, а потім з'єднуємо з остившім заварним кремом і ще раз збиваємо міксером всі разом.
    Далі приступаємо до складання торта. Укладаємо перший мигдальний корж на широке блюдо і промазуємо приготованим кремом. Накриваємо другим коржем, який також просочуємо кремом. Поступаємо так з усіма коржами і кремом.
    Тепер розтоплюємо на водяній бані білий шоколад, додавши вершки, і заливаємо отриманою сумішшю поверхню торта. В тій же ємності розпускаємо темний шоколад, а потім перекладаємо його в кондитерський
    «Естерхазі» - класичний рецепт
    мішок і малюємо свого роду павутинку, починаючи від центру і рухаючись до країв. Потім проводимо зубочисткою промені спочатку від центру до країв, а потім між ними від країв до центру. Отримуємо малюнок, характерний для цього класичного австрійського торта «Естерхазі», приготованого за оригінальним рецептом. І залишився останній штрих. Присипаємо боки торта мигдалевими пелюстками, набираючи їх у долоні і трохи притискаючи до торту.
    Класичний торт «Естерхазі» не підлягає зберіганню. Подавати його краще відразу або протягом першої доби після приготування, інакше коржі надмірно розмокнуть і це буде вже зовсім інший торт.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Естерхазі» - класичний рецепт
    Торт «Естерхазі» - класичний рецепт
    Неймовірний смак цього десерту виробляє найприємніше враження і спонукає готувати і куштувати його знову і знову. В невимовному захваті від
    «Естерхазі» - рецепт
    «Естерхазі» - рецепт
    Чудовий десерт, приготований за описаним далі рецептом, здатний підкорити кожного бувалого ласуна. Торт «Естерхазі» - це незвичайне ласощі і ми
    Естерхазі в домашніх умовах - рецепт
    Естерхазі в домашніх умовах - рецепт
    Цей невимовно смачний десерт підкорив багатьох шанувальників солодощів. Пропонуємо рецепт торта «Естерхазі», адаптований для домашнього приготування.
    Рецепт торта «Естерхазі» в домашніх умовах
    Рецепт торта «Естерхазі» в домашніх умовах
    Приготування цього торта "Естерхазі", звичайно досить трудозатратное, проте кожна хвилина, витрачена на його створення, варто шикарного результату.
    Торт "Естерхазі": рецепт
    Торт "Естерхазі": рецепт
    Торт «Естерхазі» знайомий всім любителям солодкого. Цей десерт був популярний в радянський час і не втратив своєї популярності і в наші дні. Втім,