Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » «Естерхазі» - рецепт

«Естерхазі» - рецепт

31-01-2016, 13:23
1 179
«Естерхазі» - рецепт
Цей торт давним-давно підкорив своїм найніжнішим смаком жителів Угорщини, Австрії, а потім Німеччини. На наші столи, однак, він потрапив зовсім недавно, але дуже швидко заслужив високі бали від гурманів. Принадність його не тільки в чудовому смаку, а ще й у тому, що в оригінальному рецепті цей десерт готується без борошна, що дуже подобається борцям за стрункість. Отже, сьогодні хочемо познайомити вас з більш простим рецептом десерту «Естерхазі» в домашніх умовах.

Кращий рецепт цього торта «Естерхазі» з мигдалем


Якщо тісто для класичного торта досить просте у приготуванні, то рецепт крему складається з кількох етапів і займе набагато більше часу. Але це того варте, повірте!
Інгредієнти:
Для коржів:

  • яєчні білки – 8 шт.;

  • цукор – 200 г;

  • мигдаль – 200 г;

  • кориця – 1 ч. ложка.

  • сіль.


  • Для крему:

  • жовтки – 4 шт.;

  • молоко – 250 мл;

  • варене згущене молоко – 1/2 склянки;

  • цукор – 150 г;

  • ванілін – 1 г;

  • вершкове масло – 200 г;

  • фруктовий лікер або наливка – 60 г;

  • джем абрикосовий – 150 р.


  • Для прикраси:

  • пластівці мигдальні – 100 г;

  • вершки 33% - 6 ст. ложок;

  • шоколад білий – 200 г;

  • шоколад темний – 50 р.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо заварний крем, т. к. він нам буде потрібен вже захололим. Жовтки збиваємо з цукром, молоко підігріваємо. Коли молоко стане теплим, візьмемо 1/3 його частину і повільно додамо в жовтки, добре розмішуючи. Доводимо молоко до кипіння і тонкою цівкою, постійно заважаючи, вливаємо жовтки. Після закипання варимо не більше 20 секунд і відставляємо для остигання.
    Білки для коржів обов'язково повинні бути холодними. Всиплемо в них дрібку солі і будемо збивати на маленьких обертах міксером, поступово додаючи потужність. Після отримання пишної піни, можна починати потроху додавати цукор. Цукор не можна висипати весь і додавати в самому початку, т. к. він весь осяде на дні і буде дуже складно його підняти. Якщо у вас немає міксера або блендера це дуже ускладнить приготування, т. к. і в коржах і в кремі важливо ретельне збивання. Збиваємо білки з цукром до стійких піків.
    Мигдаль підсмажуємо в духовці на 160 градусах поки вони не подзолотятся і не піде горіховий запах, потім їх потрібно перетворити в дуже дрібну крихту. Це можна зробити в кавомолці або блендері. Ось цю горіхову крихту обережно засипаємо в білки і акуратно вмішуємо рухами знизу вгору, як би загортаючи.
    На пекарської папері, якою потім будемо застеляти деко, малюємо кола розміром з діаметр передбачуваного торта. Для цього можна використовувати тарілку або дно від форми, щоб всі коржі вийшли однаковими. І з допомогою кондитерського мішка викладаємо білки тонким шаром на пергамент, починаючи від центру кола. Випікаємо коржі 45 хвилин при температурі 150 градусів. Повинно вийти 5-6 коржів.
    Змішуємо масло, згущене молоко, ванілін і лікер, добре перемішуємо. Потроху додаємо в цю масу наш, вже захололий, заварний крем, щоразу вимішуючи до однорідності, перед тим як додати наступну порцію.
    Тепер збираємо торт. Для цього на блюдо капніть трохи крему, щоб торт не їздив по всій тарілці. Кожен корж змащуємо кремом і тільки самий верхній просочуємо джемом. Боки торта також обмазуємо кремом.
    На водяній бані розтопити білий шоколад, коли він повністю розтане, додаємо чотири столові ложки
    «Естерхазі» - рецепт
    вершків, перемішуємо. Отриманої поливаємо глазур'ю торт зверху і розподіляємо її рівномірно по всій поверхні.
    Тепер робимо таку ж глазур з чорного шоколаду і двох столових ложок вершків. За допомогою кондитерського мішка або звичайного пакету тонкою цівкою наносимо кола від центру до країв по спіралі. Далі зубочисткою або шпажкою проводимо вісім смужок від центру до країв, а потім між ними – від краю до центру. Таким чином, вийде фірмовий малюнок торта «Естерхазі». По боках обсипаємо мигдалевими пластівцями і ставимо в холодильник. Десерт повинен настоятися кілька годин, якщо звичайно у вас вистачить терпіння.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    «Естерхазі» - класичний рецепт
    «Естерхазі» - класичний рецепт
    Вважається, що рецепт «Естерхазі» здатні освоїти лише досвідчені кондитери. Однак далі представлені максимально докладні і зрозумілі рекомендації
    Торт «Естерхазі» - класичний рецепт
    Торт «Естерхазі» - класичний рецепт
    Неймовірний смак цього десерту виробляє найприємніше враження і спонукає готувати і куштувати його знову і знову. В невимовному захваті від
    Естерхазі в домашніх умовах - рецепт
    Естерхазі в домашніх умовах - рецепт
    Цей невимовно смачний десерт підкорив багатьох шанувальників солодощів. Пропонуємо рецепт торта «Естерхазі», адаптований для домашнього приготування.
    Рецепт торта «Естерхазі» в домашніх умовах
    Рецепт торта «Естерхазі» в домашніх умовах
    Приготування цього торта "Естерхазі", звичайно досить трудозатратное, проте кожна хвилина, витрачена на його створення, варто шикарного результату.
    Торт "Естерхазі": рецепт
    Торт "Естерхазі": рецепт
    Торт «Естерхазі» знайомий всім любителям солодкого. Цей десерт був популярний в радянський час і не втратив своєї популярності і в наші дні. Втім,