Торт «Естерхазі» – смачне горіхове ласощі з пізнаваним оригінальним малюнком і шоколадним присмаком. Приготуйте його на будь-яке свято і ваші гості прийдуть в невимовний захват від вашого кулінарного майстерності. Сьогодні ми розповімо вам оригінальний рецепт віденського торта «Естерхазі».
Простий рецепт «Естерхазі» в домашніх умовах
Інгредієнти: Для коржів:
яєчні білки – 8 шт.; мигдаль – 200 г; борошно – 3 ст. ложки; кориця мелена – щіпка; сіль дрібна – щіпка. Для крему:
масло вершкове – 300 г; яєчні жовтки – 4 шт.; молоко – 120 мл; кокосове молоко – 120 мл; варена згущене молоко – 80 г; вишневий лікер – 2 ст. ложки; абрикосове варення – 2 ст. ложки; ванілін. Для глазурі:
білий шоколад – 200 г; чорний шоколад – 50 г; жирні вершки – 2 ст. ложки; мигдальні пелюстки – 100 р. Приготування Отже, мигдаль злегка обсмажуємо на сухій сковороді, а потім подрібнюємо в борошно за допомогою блендера. Яєчні білки прибираємо на кілька хвилин у морозилку. Далі збиваємо їх міксером до стійкої піни з дрібкою солі. Не зупиняючись, всипаємо тоненькою цівкою цукор і перемішуємо. Потім підмішуємо акуратно мелені горіхи, вводимо просіяне борошно і кидаємо корицю. Деко застеляємо пергаментом, креслимо на ньому 2 кола і викладаємо білкове тісто. Випікаємо таким чином 6 коржів, а потім викладаємо їх на плоске блюдо і охолодити.
Рецепт приготування крему для «Естерхазі» досить простий: наливаємо в миску звичайне і кокосове молоко, збиваємо все міксером і відливаємо трохи в окрему ємність. Всипаємо в меншу частину цукор, ванілін і перемішуємо. Молоко, що залишилося, підігріваємо в ковшике до закипання. Далі акуратно підмішуємо жовткову масу, нагріваємо, знімаємо посуд з вогню і охолоджуємо. Після цього прибираємо крем в холодильник для застигання. Варене згущене молоко гарненько збиваємо з підталим маслом і, не зупиняючись, вводимо молочний охолоджений крем. Вливаємо вишневий лікер і ретельно перемішуємо.
Абрикосовий джем злегка підігріваємо в мікрохвильовці.
П'ять коржів промазуємо молочним кремом і складаємо торт стопкою. Зверху накриваємо останнім коржем і рівномірно покриваємо теплим джемом.
Для приготування глазурі ламаємо білий і чорний шоколад на шматочки і окремо розтоплюємо, розбавляючи вершками. Тепер заливаємо торт спочатку білою глазур'ю, а потім за допомогою кондитерського шприца вимальовуємо павутинку чорним шоколадом. Бока прикрашаємо мигдалевими пелюстками і прибираємо торт в холодильник для просочення. Цей рецепт можна сміливо використовувати і для приготування тістечок «Естерхазі».