Тісто для вафель
У багатьох будинках серед різних потрібних електроприладів можна наткнутися на вафельницю, але зовсім не вміє кожна господиня правильно приготувати тісто для справжніх хрустких вафель, тому ці агрегати припадають пилом без жодного толку. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування тіста на смачні домашні вафлі .
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
цукор - 100 г;
ванілін - 1 пакетик;
сіль - щіпка;
дріжджі - 40 г;
молоко - 600 мл;
масло вершкове - 80 г;
яйце - 4 шт.
Приготування
Зараз розповімо, як зробити тісто для вафель. Борошно просіваємо через сито в широку миску, додаємо до неї цукор, сіль і ванілін. Ретельно все перемішуємо. Дріжджі розводимо в теплому молоці, переливаємо суміш у миску з пшеничного борошном, злегка перемішуємо ложкою і даємо опарі постояти в теплі хвилин 15-20 після чого замішуємо гладке і однорідне тісто.
Даємо йому підійти 30 хвилин, а тим часом розтоплюємо на сковороді на повільному вогні каструлі вершкове масло, вимикаємо вогонь і даємо йому охолонути до теплого стану. Тепер беремо дві піалки і курячі яйця. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків і в чашу з жовтками переливаємо остигле масло.
Ретельно перемішуємо і виливаємо отриману масу в тісто, яке після цього ще раз добре вимішуємо і залишаємо на 30 хвилин для підйому. Білки збиваємо до стану міцної піни і легкими рухами зверху вниз вводимо їх у тісто, намагаючись не пошкодити його структуру. Ну, ось і все, що тісто для випічки вафель готово, залишилося лише випекти їх в добре розігрітій вафельниці до золотисто-коричневого відтінку.
Інгредієнти:
цукор - 100 г;
борошно - 350 г;
молоко - 1 ст.;
вершкове масло - 125 г;
яйце - 3 шт.;
лимон - 05 шт.;
розпушувач - 8 р.
Приготування
Розглянемо простий варіант, як приготувати тісто для віденських вафель. Отже, беремо шматок вершкового масла, нарізаємо його шматками і змішуємо в мисці з цукровим піском. Перемішуємо до повного розчинення кристалів, а потім вводимо в суміш окремо збиті віночком курячі яйця і вливаємо теплу пастеризоване молоко.
Тепер беремо іншу миску, висипаємо в неї борошно пшеничне, обов'язково заздалегідь просіяне з розпушувачем. Кілька раз перемішуємо всі інгредієнти ложкою і в отриману масу видавлюємо лимонний сік, кидаючи пару щіпок солі. Виливаємо сюди ж молочно-яєчну суміш, і збиваємо все блендером. В результаті у вас повинно вийти напіврідке, нещільне тісто, з якого потім випікаємо вафлі.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 125 г;
дріжджі - 05 ст. ложки;
цукор - 100 г;
яйце - 2 шт.;
вершкове масло - 30 г;
молоко - 250 мл;
сіль - щіпка;
ром - 10 мл
Приготування
Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Потім гарненько просіваємо у велику глибоку миску з допомогою сита пшеничне борошно, додаємо за смаком сіль. Тепер перемішуємо суху суміш ложкою і, сформувавши в ній невелике поглиблення, виливаємо попередньо збиті віночком жовтки.
Потім ставимо каструлю з вершковим маслом на тихий вогонь і розтоплюємо його, додаючи цукровий пісок, тепле молоко пастеризоване, вливаючи ром, а також кинувши трохи ваніліну і дріжджі. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти міксером. Готову масу накриваємо кришкою і відставляємо на 30-40 хвилин в сторону, щоб вона «піднялася». Після закінчення часу залишилися курячі білки розмішуємо з дрібкою солі і 15 грамів цукрового піску. Акуратно вводимо ці продукти в наш дріжджове тісто , намагаючись не пошкодити його обсяг. Тепер випікаємо вафлі в добре розігрітій вафельниці до золотистого кольору.
Рецепт тіста для вафель
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як зробити тісто для вафель. Борошно просіваємо через сито в широку миску, додаємо до неї цукор, сіль і ванілін. Ретельно все перемішуємо. Дріжджі розводимо в теплому молоці, переливаємо суміш у миску з пшеничного борошном, злегка перемішуємо ложкою і даємо опарі постояти в теплі хвилин 15-20 після чого замішуємо гладке і однорідне тісто.
Даємо йому підійти 30 хвилин, а тим часом розтоплюємо на сковороді на повільному вогні каструлі вершкове масло, вимикаємо вогонь і даємо йому охолонути до теплого стану. Тепер беремо дві піалки і курячі яйця. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків і в чашу з жовтками переливаємо остигле масло.
Ретельно перемішуємо і виливаємо отриману масу в тісто, яке після цього ще раз добре вимішуємо і залишаємо на 30 хвилин для підйому. Білки збиваємо до стану міцної піни і легкими рухами зверху вниз вводимо їх у тісто, намагаючись не пошкодити його структуру. Ну, ось і все, що тісто для випічки вафель готово, залишилося лише випекти їх в добре розігрітій вафельниці до золотисто-коричневого відтінку.
Тісто для віденських вафель
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо простий варіант, як приготувати тісто для віденських вафель. Отже, беремо шматок вершкового масла, нарізаємо його шматками і змішуємо в мисці з цукровим піском. Перемішуємо до повного розчинення кристалів, а потім вводимо в суміш окремо збиті віночком курячі яйця і вливаємо теплу пастеризоване молоко.
Тепер беремо іншу миску, висипаємо в неї борошно пшеничне, обов'язково заздалегідь просіяне з розпушувачем. Кілька раз перемішуємо всі інгредієнти ложкою і в отриману масу видавлюємо лимонний сік, кидаючи пару щіпок солі. Виливаємо сюди ж молочно-яєчну суміш, і збиваємо все блендером. В результаті у вас повинно вийти напіврідке, нещільне тісто, з якого потім випікаємо вафлі.
Тісто для домашніх вафель
Інгредієнти:
Приготування
Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Потім гарненько просіваємо у велику глибоку миску з допомогою сита пшеничне борошно, додаємо за смаком сіль. Тепер перемішуємо суху суміш ложкою і, сформувавши в ній невелике поглиблення, виливаємо попередньо збиті віночком жовтки.
Потім ставимо каструлю з вершковим маслом на тихий вогонь і розтоплюємо його, додаючи цукровий пісок, тепле молоко пастеризоване, вливаючи ром, а також кинувши трохи ваніліну і дріжджі. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти міксером. Готову масу накриваємо кришкою і відставляємо на 30-40 хвилин в сторону, щоб вона «піднялася». Після закінчення часу залишилися курячі білки розмішуємо з дрібкою солі і 15 грамів цукрового піску. Акуратно вводимо ці продукти в наш дріжджове тісто , намагаючись не пошкодити його обсяг. Тепер випікаємо вафлі в добре розігрітій вафельниці до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашні вафлі - рецепт
Домашні вафлі - ностальгічне блюдо, здатне повернути кожного з нас у дитинство, в якому вафельні трубочки зі згущеним молоком займали почесне місце
Бельгійські вафлі
Ніжні бельгійські вафлі чудово поєднуються з морозивом, вершками, топленим шоколадом, фруктами, або медом. Це ідеальний ситний сніданок, який
Печиво з насінням
Любите домашню випічку, тоді рекомендуємо зробити чудове печиво з насінням. Рецепт приготування досить простий, а близькі неодмінно будуть в захваті
Рецепт вафель для радянської вафельниці
Радянські вафельниці можуть бути як електричними, так і схожими на прості сковорідки. У нашій статті ми пропонуємо вам цікаві рецепти для створення
Шоколадні вафлі
Домашні шоколадні вафлі - відмінний варіант сніданку для всієї родини, особливо якщо тісто заготовити з вечора. Пропонуємо вам кілька цікавих і
Віденські вафлі
Вафлі - це улюблені ласощі, як дорослих та дітей. У нашій статті ми поговоримо про віденських вафлях. Вони виходять пишними і м'якими. Це відмінний