Тісто для вафель

Рецепт тіста для вафель
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як зробити тісто для вафель. Борошно просіваємо через сито в широку миску, додаємо до неї цукор, сіль і ванілін. Ретельно все перемішуємо. Дріжджі розводимо в теплому молоці, переливаємо суміш у миску з пшеничного борошном, злегка перемішуємо ложкою і даємо опарі постояти в теплі хвилин 15-20 після чого замішуємо гладке і однорідне тісто.
Даємо йому підійти 30 хвилин, а тим часом розтоплюємо на сковороді на повільному вогні каструлі вершкове масло, вимикаємо вогонь і даємо йому охолонути до теплого стану. Тепер беремо дві піалки і курячі яйця. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків і в чашу з жовтками переливаємо остигле масло.
Ретельно перемішуємо і виливаємо отриману масу в тісто, яке після цього ще раз добре вимішуємо і залишаємо на 30 хвилин для підйому. Білки збиваємо до стану міцної піни і легкими рухами зверху вниз вводимо їх у тісто, намагаючись не пошкодити його структуру. Ну, ось і все, що тісто для випічки вафель готово, залишилося лише випекти їх в добре розігрітій вафельниці до золотисто-коричневого відтінку.
Тісто для віденських вафель
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо простий варіант, як приготувати тісто для віденських вафель. Отже, беремо шматок вершкового масла, нарізаємо його шматками і змішуємо в мисці з цукровим піском. Перемішуємо до повного розчинення кристалів, а потім вводимо в суміш окремо збиті віночком курячі яйця і вливаємо теплу пастеризоване молоко.
Тепер беремо іншу миску, висипаємо в неї борошно пшеничне, обов'язково заздалегідь просіяне з розпушувачем. Кілька раз перемішуємо всі інгредієнти ложкою і в отриману масу видавлюємо лимонний сік, кидаючи пару щіпок солі. Виливаємо сюди ж молочно-яєчну суміш, і збиваємо все блендером. В результаті у вас повинно вийти напіврідке, нещільне тісто, з якого потім випікаємо вафлі.
Тісто для домашніх вафель
Інгредієнти:
Приготування
Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Потім гарненько просіваємо у велику глибоку миску з допомогою сита пшеничне борошно, додаємо за смаком сіль. Тепер перемішуємо суху суміш ложкою і, сформувавши в ній невелике поглиблення, виливаємо попередньо збиті віночком жовтки.

Потім ставимо каструлю з вершковим маслом на тихий вогонь і розтоплюємо його, додаючи цукровий пісок, тепле молоко пастеризоване, вливаючи ром, а також кинувши трохи ваніліну і дріжджі. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти міксером. Готову масу накриваємо кришкою і відставляємо на 30-40 хвилин в сторону, щоб вона «піднялася». Після закінчення часу залишилися курячі білки розмішуємо з дрібкою солі і 15 грамів цукрового піску. Акуратно вводимо ці продукти в наш дріжджове тісто , намагаючись не пошкодити його обсяг. Тепер випікаємо вафлі в добре розігрітій вафельниці до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашні вафлі - рецепт
Домашні вафлі - ностальгічне блюдо, здатне повернути кожного з нас у дитинство, в якому вафельні трубочки зі згущеним молоком займали почесне місце

Бельгійські вафлі
Ніжні бельгійські вафлі чудово поєднуються з морозивом, вершками, топленим шоколадом, фруктами, або медом. Це ідеальний ситний сніданок, який

Печиво з насінням
Любите домашню випічку, тоді рекомендуємо зробити чудове печиво з насінням. Рецепт приготування досить простий, а близькі неодмінно будуть в захваті

Рецепт вафель для радянської вафельниці
Радянські вафельниці можуть бути як електричними, так і схожими на прості сковорідки. У нашій статті ми пропонуємо вам цікаві рецепти для створення

Шоколадні вафлі
Домашні шоколадні вафлі - відмінний варіант сніданку для всієї родини, особливо якщо тісто заготовити з вечора. Пропонуємо вам кілька цікавих і

Віденські вафлі
Вафлі - це улюблені ласощі, як дорослих та дітей. У нашій статті ми поговоримо про віденських вафлях. Вони виходять пишними і м'якими. Це відмінний