Пісочний пиріг з яблуками
Існує величезна кількість десертів на пісочній основі, але як тільки ви починаєте згадувати про них, першою на думку спадає пісочний пиріг. Ароматний, хрусткий зовні і м'яке всередині, він дуже мальовничо виглядає на столі, а готується куди простіше, ніж ви могли б припустити.
Класичним можна вважати американський яблучний пиріг, той самий, верхівку якого прикрашає плетений орнамент із смужок листкового тіста. З нього і почнемо своє знайомство з цим традиційними ласощами.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 355 г;
вершкове масло - 245 г;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Для начинки:
вершкове масло - 55 г;
яблука - 920 г;
цукровий пісок - 55 г;
сік одного лимона;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
крохмаль - 1 ч. ложка.
Приготування
Рецепт пісочного тіста для пирога з яблуками не відрізняється від класичного рецепту пісочного тіста. Процес замішування слід почати з приготування суміші сухих інгредієнтів. Вже до неї потім можна додати кубики крижаного вершкового масла і починати замішування. Приготування пісочного тіста відбувається за відмінною від інших видів тіста схемою: складові рубаються блендером або ножем в крихту, а потім крихта збирається разом, в єдиний ком, обертається харчовою плівкою і розміщується в холоді на півгодини. Якщо зібрати олійно-борошняну крихту разом важко, додайте пару столових ложок крижаної води.
Позбавте яблука від шкірки і насіння, розділіть їх на кубики однакового розміру, полийте цитрусовим соком і посипте цукровим піском. Розмістіть посуд з яблуками на середньому вогні, посипте все корицею, додайте масло і тушкуйте до розм'якшення шматочків. У самому фіналі доповніть начинку з яблук для пісочного пирога крохмалем і охолодіть.
Готове тісто розділіть навпіл і розкачати. Покрийте форму для випікання одним шаром викладіть яблука поверх. Другий пласт наріжте смужками і почніть викладати їх поверх яблучної начинки, по черзі сплітаючи їх один з одним.
Верхівку пирога можна змастити вершками або збитим жовтком. Після, додайте пиріг в духовій шафі на годину при 180 градусах.
Яблучні пироги можуть бути не тільки смачними, але й солонуватими, наприклад, в рамках цього рецепту ми використовуємо класичне поєднання яблук і сиру чеддер, який можна замінити будь-яким твердим сиром з остринкой за смаком.
Інгредієнти:
готове пісочне тісто;
вершкове масло - 45 г;
яблука - 240 г;
цибулина фенхелю - 115 г;
зелена цибуля - 4-5 пір'я;
яйця - 2 шт.;
молоко - 115 мл;
вершки - 115 мл;
тертий сир - 1 ст.
Приготування
Розкачайте тісто, викладіть в основу форми, наколіть і поставте в духовку при 200 градусах на 7-10 хвилин.
Яблука наріжте кубиками і спасеруйте на вершковому маслі разом з шматочками фенхелю 8-10 хвилин. Яйця збийте з молоком і вершками, приправити і додати до суміші тертий сир. Розподіліть яблучну начинку з пісочної основі, залийте все вершками і посипте зеленню цибулі. Поверніть пісочний пиріг з яблуками в духовку при 165 градусах ще на годину.
Повторіть рецепт пісочного пирога з яблуками в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на годину.
Інгредієнти:
пісочне тісто;
яблучний джем - 215 мл;
яблука - 480 м;
цукровий пісок - 55 г;
вершкове масло - 55 г;
кориця - 1 ст. ложка.
Приготування
Пісочне тісто розкачати, наколіть його виделкою і поставте підрум'янитися при 200 градусах на 7-10 хвилин. Покрийте рум'яну основу яблучним джемом, а поверх почніть розподіляти тонкі часточки свіжих яблук, пересипаючи їх цукром і корицею. Залишки кориці висипте поверх, покладіть шматочки вершкового масла і поверніть пиріг в духовку при 180 градусах ще на 45 хвилин.
Пісочний пиріг з яблуками – рецепт
Класичним можна вважати американський яблучний пиріг, той самий, верхівку якого прикрашає плетений орнамент із смужок листкового тіста. З нього і почнемо своє знайомство з цим традиційними ласощами.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Рецепт пісочного тіста для пирога з яблуками не відрізняється від класичного рецепту пісочного тіста. Процес замішування слід почати з приготування суміші сухих інгредієнтів. Вже до неї потім можна додати кубики крижаного вершкового масла і починати замішування. Приготування пісочного тіста відбувається за відмінною від інших видів тіста схемою: складові рубаються блендером або ножем в крихту, а потім крихта збирається разом, в єдиний ком, обертається харчовою плівкою і розміщується в холоді на півгодини. Якщо зібрати олійно-борошняну крихту разом важко, додайте пару столових ложок крижаної води.
Позбавте яблука від шкірки і насіння, розділіть їх на кубики однакового розміру, полийте цитрусовим соком і посипте цукровим піском. Розмістіть посуд з яблуками на середньому вогні, посипте все корицею, додайте масло і тушкуйте до розм'якшення шматочків. У самому фіналі доповніть начинку з яблук для пісочного пирога крохмалем і охолодіть.
Готове тісто розділіть навпіл і розкачати. Покрийте форму для випікання одним шаром викладіть яблука поверх. Другий пласт наріжте смужками і почніть викладати їх поверх яблучної начинки, по черзі сплітаючи їх один з одним.
Верхівку пирога можна змастити вершками або збитим жовтком. Після, додайте пиріг в духовій шафі на годину при 180 градусах.
Відкритий пиріг з яблуками з пісочного тіста
Яблучні пироги можуть бути не тільки смачними, але й солонуватими, наприклад, в рамках цього рецепту ми використовуємо класичне поєднання яблук і сиру чеддер, який можна замінити будь-яким твердим сиром з остринкой за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Розкачайте тісто, викладіть в основу форми, наколіть і поставте в духовку при 200 градусах на 7-10 хвилин.
Яблука наріжте кубиками і спасеруйте на вершковому маслі разом з шматочками фенхелю 8-10 хвилин. Яйця збийте з молоком і вершками, приправити і додати до суміші тертий сир. Розподіліть яблучну начинку з пісочної основі, залийте все вершками і посипте зеленню цибулі. Поверніть пісочний пиріг з яблуками в духовку при 165 градусах ще на годину.
Повторіть рецепт пісочного пирога з яблуками в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на годину.
Як приготувати пісочний пиріг з яблуками і корицею?
Інгредієнти:
Приготування
Пісочне тісто розкачати, наколіть його виделкою і поставте підрум'янитися при 200 градусах на 7-10 хвилин. Покрийте рум'яну основу яблучним джемом, а поверх почніть розподіляти тонкі часточки свіжих яблук, пересипаючи їх цукром і корицею. Залишки кориці висипте поверх, покладіть шматочки вершкового масла і поверніть пиріг в духовку при 180 градусах ще на 45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
Пироги, приготовані на основі з пісочного тіста хороші тим, що наповнити їх можна абсолютно різноманітною начинкою. Один з таких варіантів
Пісочне тісто для пирога з ягодами – рецепт
Правильно приготовлена основа для ягідного пирога здатна утримати сік, що виділяється з плодів. І успішно з цим завданням справляється пісочне тісто.
Яблучний пиріг з пісочного тіста
Класика домашній кулінарії - всілякі пироги пісочні з яблучним наповненням. Це чудовий спосіб порадувати рідних солоденьким, не докладаючи особливих
Лимонний пиріг з безе
Рецепти, які представлені далі у статті здатні підкорити самого стійкого нелюбителя солодощів. Пропонуємо кілька способів приготування оригінального
Пиріг з абрикосами в духовці
З абрикосів, крім зимових заготовок, можна готувати чудову домашню випічку. Ці плоди поєднуються практично з будь основою. Пропонуємо спекти
Пісочний пиріг з повидлом
Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві