Існує величезна кількість десертів на пісочній основі, але як тільки ви починаєте згадувати про них, першою на думку спадає пісочний пиріг. Ароматний, хрусткий зовні і м'яке всередині, він дуже мальовничо виглядає на столі, а готується куди простіше, ніж ви могли б припустити.
Пісочний пиріг з яблуками – рецепт
Класичним можна вважати американський яблучний пиріг, той самий, верхівку якого прикрашає плетений орнамент із смужок листкового тіста. З нього і почнемо своє знайомство з цим традиційними ласощами.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 355 г; вершкове масло - 245 г; розпушувач - 1 ч. ложка. Для начинки:
вершкове масло - 55 г; яблука - 920 г; цукровий пісок - 55 г; сік одного лимона; мелена кориця - 1 ч. ложка; крохмаль - 1 ч. ложка. Приготування Рецепт пісочного тіста для пирога з яблуками не відрізняється від класичного рецепту пісочного тіста. Процес замішування слід почати з приготування суміші сухих інгредієнтів. Вже до неї потім можна додати кубики крижаного вершкового масла і починати замішування. Приготування пісочного тіста відбувається за відмінною від інших видів тіста схемою: складові рубаються блендером або ножем в крихту, а потім крихта збирається разом, в єдиний ком, обертається харчовою плівкою і розміщується в холоді на півгодини. Якщо зібрати олійно-борошняну крихту разом важко, додайте пару столових ложок крижаної води.
Позбавте яблука від шкірки і насіння, розділіть їх на кубики однакового розміру, полийте цитрусовим соком і посипте цукровим піском. Розмістіть посуд з яблуками на середньому вогні, посипте все корицею, додайте масло і тушкуйте до розм'якшення шматочків. У самому фіналі доповніть начинку з яблук для пісочного пирога крохмалем і охолодіть.
Готове тісто розділіть навпіл і розкачати. Покрийте форму для випікання одним шаром викладіть яблука поверх. Другий пласт наріжте смужками і почніть викладати їх поверх яблучної начинки, по черзі сплітаючи їх один з одним.
Верхівку пирога можна змастити вершками або збитим жовтком. Після, додайте пиріг в духовій шафі на годину при 180 градусах.
Відкритий пиріг з яблуками з пісочного тіста
Яблучні пироги можуть бути не тільки смачними, але й солонуватими, наприклад, в рамках цього рецепту ми використовуємо класичне поєднання яблук і сиру чеддер, який можна замінити будь-яким твердим сиром з остринкой за смаком.
Інгредієнти: готове пісочне тісто; вершкове масло - 45 г; яблука - 240 г; цибулина фенхелю - 115 г; зелена цибуля - 4-5 пір'я; яйця - 2 шт.; молоко - 115 мл; вершки - 115 мл; тертий сир - 1 ст. Приготування Розкачайте тісто, викладіть в основу форми, наколіть і поставте в духовку при 200 градусах на 7-10 хвилин.
Яблука наріжте кубиками і спасеруйте на вершковому маслі разом з шматочками фенхелю 8-10 хвилин. Яйця збийте з молоком і вершками, приправити і додати до суміші тертий сир. Розподіліть яблучну начинку з пісочної основі, залийте все вершками і посипте зеленню цибулі. Поверніть пісочний пиріг з яблуками в духовку при 165 градусах ще на годину.
Повторіть рецепт пісочного пирога з яблуками в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на годину.
Як приготувати пісочний пиріг з яблуками і корицею?
Інгредієнти: пісочне тісто; яблучний джем - 215 мл; яблука - 480 м; цукровий пісок - 55 г; вершкове масло - 55 г; кориця - 1 ст. ложка. Приготування Пісочне тісто розкачати, наколіть його виделкою і поставте підрум'янитися при 200 градусах на 7-10 хвилин. Покрийте рум'яну основу яблучним джемом, а поверх почніть розподіляти тонкі часточки свіжих яблук, пересипаючи їх цукром і корицею. Залишки кориці висипте поверх, покладіть шматочки вершкового масла і поверніть пиріг в духовку при 180 градусах ще на 45 хвилин.