» » Заливні пироги - секрети і начинки

Заливні пироги - секрети і начинки

Заливні пироги - секрети і начинки
Заливні пироги – страва придумане в народі, що отримало свою назву завдяки рідкому, сметанообразному, тесту, яке виливається поверх або з'єднується з начинкою. Начинка для такого роду випічки може бути найрізноманітнішою: солоної, солодкої, овочевий, рибною, м'ясною або фруктової – вийде однаково смачно.
В цілому, можна виділити четвірку основних секретів приготування тіста і начинок для заливних пирогів:

  • Не вимішуйте тісто для пирога занадто довго, інакше воно стане надто щільним після випічки.

  • Не використовуйте соковиті овочі та фрукти в якості начинки, інакше пиріг пропечеться нерівномірно.

  • Обов'язково просеивайте сухі компоненти тіста перед додаванням до рідин, щоб пиріг вийшов повітряним.

  • Вибирайте жирні молочні продукти, якщо хочете отримати щільний і маслянистий м'якуш пирога.


  • Солодкий заливний пиріг з начинкою з персиків


    Заливні пироги з солодкою начинкою зустрічаються не рідше своїх солоних побратимів. Найпопулярнішою добавкою в такого роду випічку стають ягідні, джеми або свіжі плоди.
    Інгредієнти:

  • персики - 140 г;

  • вершкове масло - 75 г;

  • бурбон - 15 мл;

  • цукровий пісок - 145 мл;

  • борошно - 185 г;

  • розпушувач - 2/3 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • кефір - 210 мл


  • Приготування
    В якості начинки для нашого заливного пирога на кефірі, ми вирішили вибрати персики. Нарізавши м'якоть фрукта на часточки, беріться за замішування тіста, для якого достатньо просто з'єднати залишилися компоненти разом до утворення однорідної суміші. Вершкове масло в пиріг додавайте, попередньо розтопивши його. Головним секретом приготування хорошого тесту є його правильне вимішування, яке слід продовжувати рівно до тієї пори, поки всі інгредієнти не з'єднаються разом, якщо тісто вимішувати занадто довго, то воно вийде твердим після випікання.
    Розподіліть персики по дну форми і залийте готовим тестом. Залиште наш заливний пиріг з солодкою начинкою при 180 градусах на півгодини.

    Солодкий заливний пиріг з начинкою з ягід


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 55 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 235 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • кефір - 115 мл;

  • цедра 1 лимона;

  • чорниця - 2 ст.


  • Приготування
    Збийте всі складові для тіста разом попередньо розтопивши масло. Додайте в суміш ягоди чорниці, а потім випікайте ласощі 35 хвилин при 180 градусах.

    Заливний пиріг з начинкою з капусти


    Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;
  • Заливні пироги - секрети і начинки

  • майонез - 45 г;

  • борошно - 55 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • жменя кропу і зеленої цибулі;

  • сметана - 55 г;

  • нашаткована капуста - 2 ст.


  • Приготування
    Начинкою для нашого заливного пирога на майонезі стане нашаткована капуста, яку попередньо обминають з сіллю і зеленню. Виклавши капустяну начинку у форму, залийте її тестом на основі суміші решти інгредієнтів. Випікайте півгодини при 180 градусах.
    Додав: admin | 25-12-2015, 13:25
    Переглядів: 1187