Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Опера»

Торт «Опера»

3-11-2015, 20:48
608
Торт «Опера»
Пропонуємо рецепт приготування справжнього шедевра французької кондитерської класики, в якому докладно розповімо, як приготувати торт «Опера». Вам буде потрібно чимало часу і терпіння, але результат у сто крат покриє всі часові та інші витрати своїм приголомшливим смаком і оригінальністю готового десерту.

Французький торт «Опера» - оригінальний рецепт


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • мигдальна борошно – 210 г;

  • борошно пшеничне – 100 г;

  • масло вершкове – 45 г;

  • цукровий пісок – 240 г;

  • великі яйця – 6 шт.;

  • яєчні білки – 6 шт.;


  • Для крему:

  • вершкове масло – 210 г;

  • велике яйце – 1 шт.;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • розчинна кава – 10 г;

  • цукровий пісок – 125 г;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • коньяк – 15 мл;

  • вода фільтрована – 90 мл;


  • Для просочення:

  • цукровий пісок – 70 г;

  • вода фільтрована – 135 мл;

  • розчинна кава – 10 г;


  • Для ганаша:

  • гіркий шоколад – 250 г;

  • вершкове масло – 50 г;

  • вершки 33 % – 185 мл;


  • Для глазурі:

  • вершки 33 % – 280 м;

  • порошок какао – 55 г;

  • гіркий шоколад – 65 г;

  • цукровий пісок – 145 г;

  • желатин в порошку – 10 г;

  • вода фільтрована – 50 мл


  • Приготування
    Білки шести яєць поміщаємо в абсолютно чисту і суху глибоку ємність і розбиваємо за допомогою міксера до щільних, стійких піків. Не перериваючи процедуру збивання, всипаємо тридцять п'ять грам цукрового піску, продовжуємо збивання ще приблизно дві хвилини, а потім поміщаємо ємність з білками в холодильник.
    В іншу глибоку миску вбиваємо шість яєць, всипаємо залишився цукровий пісок, просіваємо пшеничне і мигдалеву борошно, перемішуємо і потім збиваємо міксером протягом десяти хвилин. Маса повинна посвітліти, збільшитися в обсязі, стати повітряною і пишною.
    На наступному етапі дуже дбайливо і акуратно вмішуємо малими порціями збиті і охолоджені за цей час білки, розмішуючи легкими рухами знизу-вгору. На закінчення розтоплюємо і охолоджуємо до кімнатної температури вершкове масло, тоненькою цівкою вливаємо в тісто і обережно перемішуємо.
    Поділяємо отримане тісто на три рівні частини і випікаємо три прямокутні коржі. Для класичного рецепту торт «Опера» прямокутна форма коржів принципова. Духовка при випічці повинна бути прогріта до 220 градусів і часу буде потрібно приблизно від десяти до двадцяти хвилин, залежно від розміру форми і можливостей самої духовки.
    Поки печуться і остигають бісквіти, готуємо ганаш. Прогріваємо до кипіння вершки, але не кип'ятимо, і знімаємо з вогню. Додаємо дрібно поламаний шоколад і перемішуємо до його розчинення. Слідом вводимо і розпускаємо, помішуючи, масло і визначаємо ємність з сумішшю в прохолодне місце для охолодження і застигання.
    Тепер займемося приготуванням крему. Розчиняємо кави в тридцяти мілілітрах підігрітою до кипіння водички і залишаємо для остигання. Далі приступаємо до одночасного формування двох основ крему. У невеликому сотейнику з товстим дном змішуємо воду, що залишилася і цукровий пісок, визначаємо на вогонь і витримуємо, помішуючи, до загустіння і досягнення температури 124 градуси. При відсутності термометра перевіряємо готовність карамелі по можливості скачати пластичний кульку з краплі карамелі, зануреної в холодну воду.
    Одночасно в ідеально чистою і сухою ємності збиваємо яйце і один жовток до пишноти, легкості й посвітління, і продовжуючи процедуру збивання, вливаємо готову карамель дуже тонкою цівкою. Не припиняємо збивати, поки крем стане кімнатної температури. Потім додаємо остиглий кави, ванільний цукор і розм'якшене вершкове масло, і продовжуємо збивати до отримання гладкою і пишної маси, в завершенні додавши за бажанням коньяк.
    Покласти один корж в кондитерську рамку і просочуємо кавовою сумішшю, яку заздалегідь приготуємо шляхом змішування окропу, розчинної кави і цукру і охладим. Далі наносимо рівномірним шаром половину приготованого крему і прикриваємо другим коржем, знову просочуємо його трохи і розподіляємо по поверхні
    Торт «Опера»
    ганаш і розрівнюємо. Тепер черга третього бісквіта. Просочуємо і його, викладаємо і розподіляємо залишився крем і заливаємо все глазур'ю. Для її приготування змішуємо какао з вершками і цукром, прогріваємо на вогні до кипіння, додаємо шоколад, попередньо замочений у воді і розчинений желатин, і перемішуємо. Остуджуємо глазур до температури нижче кімнатної і виливаємо на поверхню торта.
    Відправляємо всю конструкцію на вісім годин в холодильник, а потім прибираємо рамку, прикрашаємо поверхню торта на свій розсуд, подаємо до столу і насолоджуємося.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бісквітний торт - рецепт
    Бісквітний торт - рецепт
    Приготувати шикарний бісквітний торт не так складно, як здається. Слідуючи чітким інструкціям у вас вийде пишний корж, але якщо ви не можете
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
    Горіховий торт зі згущеним молоком
    Горіховий торт зі згущеним молоком
    Приготування домашніх солодощів - саме вдячне заняття. Вкладені у створення чудових десертів праці окупаються захопленням рідних і гостей. Пропонуємо
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Шоколадний бісквітний торт
    Шоколадний бісквітний торт
    Шоколадний бісквітний торт хороший тим, що він дуже легко і досить швидко готується, при цьому надихаючи своїм ароматом і зовнішнім виглядом. Такий
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі