Бісквітний пиріг з яблуками
Якщо ви любите вироби з бісквітного тіста , то вам неодмінно сподобаються десерти, приготовані за запропонованими нижче рецептами. Ніжна структура бісквіта в поєднанні з соковитістю яблук створює непередавану смакову композицію.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 165 г;
свіжі курячі яйця – 5 шт.;
цукровий пісок – 215 г;
цукор ванільний – 30 г;
свіжі яблука – 520 г;
цукрова пудра.
Приготування
Запорукою успіху при приготуванні цього пирога, як і будь-якого іншого бісквіта, є якісно збиті яйця. Для цього розбиваємо їх на чисту і обов'язково в суху глибоку ємність і пробиваємо міксером мінімум десять хвилин, поступово збільшуючи швидкість. Далі, не припиняючи процедуру збивання, невеликими порціями всипаємо цукровий пісок і ванільний цукор. Збиваємо ще десять хвилин, і вимикаємо міксер. Просіваємо борошно пшеничне, потроху додаємо її в тісто і перемішуємо. Консистенція тіста виходить досить рідка.
Попередньо вимиті і очищені яблучка нарізаємо тонкими часточками і укладаємо в попередньо промаслений ємність мультиварки. Заливаємо їх приготованим тістом, на дисплеї пристрою вибираємо режим «Випічка» і випікаємо пиріг протягом приблизно однієї години. По завершенні процесу приготування кришку мультиварки не відкриваємо ще як мінімум десять хвилин. Потім дерев'яною або силіконової лопаткою відокремимо пиріг від стінок чаші і, скориставшись підставкою для приготування на пару, витягаємо готовий пиріг і перекладаємо на блюдо. Притрушиваем верх десерту цукровою пудрою і подаємо до столу, розділивши його на порційні шматочки.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 260 г;
свіжі курячі яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 110 г;
кефір – 240 мл;
вершкове масло – 55 г;
сода – 10 г;
сіль – щіпка;
ванільний цукор – 15 г;
яблука – 480 м;
пудра цукрова – за смаком.
Приготування
Яйця інтенсивно збиваємо за допомогою міксера протягом як мінімум десяти хвилин. Продовжуючи процедуру збивання, всипаємо невеликими порціями цукровий пісок, а потім додаємо ванільний цукор, щіпку солі, кефір, розтоплене вершкове масло і знову збиваємо. Потім всипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно і соду і акуратно перемішуємо, домагаючись однорідної консистенції без домішки борошняних грудочок.
У промаслений роз'ємну форму викладаємо половину приготованого тесту. Зверху розподіляємо попередньо вимиті, очищені і нарізані невеликими шматочками яблучка і заливаємо рештою тестом. Визначаємо форму в заздалегідь прогрітий до 185 градусів духовку і витримуємо в ньому пиріг протягом сорока хвилин. Готового десерту даємо охолонути, витягаємо з форми і притрушиваем цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 160 г;
свіжі курячі яйця – 4 шт.;
цукровий пісок – 200 г;
сметана – 100 г;
розпушувач – 15 г;
сіль – щіпка;
Для наповнення:
сир – 190 г;
цукровий пісок – 150 г;
яйця – 2 шт.;
ванільний цукор – 15 г;
яблука – 350 г;
пудра цукрова – за смаком.
Приготування
Дуже ретельно збиваємо чотири яйця до збільшення в обсязі як мінімум удвічі. Потім малими порціями додаємо цукровий пісок і продовжуємо збивати, збільшивши швидкість. Від того, наскільки добре збиті яйця з цукром залежить пишність готового пирога. Потім акуратно вводимо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і обережно перемішуємо до однорідного стану. Виливаємо отриману бісквітне тісто в промаслений роз'ємну форму діаметром 26 сантиметрів. Зверху розкладаємо заздалегідь підготовлені часточки яблук і в центр пирога вливаємо сирний наповнювач. Для його приготування два яйця збиваємо в густу піну, додаємо сир, сметану і ванільний цукор і ще раз збиваємо до однорідності.
Визначаємо форму в попередньо прогрітий до 170-175 градусів духовку приблизно на п'ятдесят хвилин.
Бісквітний пиріг з яблуками - рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Запорукою успіху при приготуванні цього пирога, як і будь-якого іншого бісквіта, є якісно збиті яйця. Для цього розбиваємо їх на чисту і обов'язково в суху глибоку ємність і пробиваємо міксером мінімум десять хвилин, поступово збільшуючи швидкість. Далі, не припиняючи процедуру збивання, невеликими порціями всипаємо цукровий пісок і ванільний цукор. Збиваємо ще десять хвилин, і вимикаємо міксер. Просіваємо борошно пшеничне, потроху додаємо її в тісто і перемішуємо. Консистенція тіста виходить досить рідка.
Попередньо вимиті і очищені яблучка нарізаємо тонкими часточками і укладаємо в попередньо промаслений ємність мультиварки. Заливаємо їх приготованим тістом, на дисплеї пристрою вибираємо режим «Випічка» і випікаємо пиріг протягом приблизно однієї години. По завершенні процесу приготування кришку мультиварки не відкриваємо ще як мінімум десять хвилин. Потім дерев'яною або силіконової лопаткою відокремимо пиріг від стінок чаші і, скориставшись підставкою для приготування на пару, витягаємо готовий пиріг і перекладаємо на блюдо. Притрушиваем верх десерту цукровою пудрою і подаємо до столу, розділивши його на порційні шматочки.
Бісквітний пиріг з яблуками на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Яйця інтенсивно збиваємо за допомогою міксера протягом як мінімум десяти хвилин. Продовжуючи процедуру збивання, всипаємо невеликими порціями цукровий пісок, а потім додаємо ванільний цукор, щіпку солі, кефір, розтоплене вершкове масло і знову збиваємо. Потім всипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно і соду і акуратно перемішуємо, домагаючись однорідної консистенції без домішки борошняних грудочок.
У промаслений роз'ємну форму викладаємо половину приготованого тесту. Зверху розподіляємо попередньо вимиті, очищені і нарізані невеликими шматочками яблучка і заливаємо рештою тестом. Визначаємо форму в заздалегідь прогрітий до 185 градусів духовку і витримуємо в ньому пиріг протягом сорока хвилин. Готового десерту даємо охолонути, витягаємо з форми і притрушиваем цукровою пудрою.
Бісквітний пиріг з сиром і яблуками
Інгредієнти:
Для наповнення:
Приготування
Дуже ретельно збиваємо чотири яйця до збільшення в обсязі як мінімум удвічі. Потім малими порціями додаємо цукровий пісок і продовжуємо збивати, збільшивши швидкість. Від того, наскільки добре збиті яйця з цукром залежить пишність готового пирога. Потім акуратно вводимо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і обережно перемішуємо до однорідного стану. Виливаємо отриману бісквітне тісто в промаслений роз'ємну форму діаметром 26 сантиметрів. Зверху розкладаємо заздалегідь підготовлені часточки яблук і в центр пирога вливаємо сирний наповнювач. Для його приготування два яйця збиваємо в густу піну, додаємо сир, сметану і ванільний цукор і ще раз збиваємо до однорідності.
Визначаємо форму в попередньо прогрітий до 170-175 градусів духовку приблизно на п'ятдесят хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шарлотка з яблуками і корицею
Шарлотка з яблуками - це класика домашньої випічки. Напевно, кожна господиня одного разу спробувала його приготувати. Пропонуємо трохи
Класична шарлотка
З усіх видів пирогів шарлотку не можна назвати простою у приготуванні випічкою. Звичайно є маса і нескладних рецептів, однак класичний її варіант
Пиріг з абрикосами на швидку руку
Серед неймовірного розмаїття рецептів домашньої випічки, варіанти на швидку руку користуються найбільшою популярністю. Адже на їх створення йдуть
Заливний пиріг з абрикосами
Заливні пироги відрізняються своєю легкістю і простотою виконання, як раз те що потрібно влітку. А головне, в сезон його можна доповнювати свіжими
Пиріг з консервованими персиками
Прекрасне поєднання бісквітного або пісочного тіста з вишуканим смаком соковитого консервованого персика не залишить байдужим навіть найвибагливіших