Сільський пиріг рецепт
З настанням холодів з'являється природне бажання оточити себе теплом і комфортом, а також ситної і поживною їжею. З останнім охоче беремося допомогти з допомогою простих рецептів сільських пирогів, які будуть як ніколи актуальні осінніми та зимовими вечорами в компанії чашки чаю або глінтвейну.
Хочете пустити в хід першу заготівлю яблучного повидла? Тоді скористайтеся рецептом легкого сирного пирога, приготованого на сільський манер. В основі ласощі – стандартне листкове тісто, доповнене дрібкою кориці, а в якості наповнювача виступає ситна запіканка і прошарок з самого яблучного повидла.
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 190 г;
борошно - 340 г;
цукровий пісок - 35 г;
щіпка меленої кориці.
Для начинки:
яблучне повидло - 480 мл;
яйця - 3 шт.;
цукровий пісок - 55 г;
сир - 510 г;
крохмаль - 5 р.
Приготування
Якщо в розпорядженні є блендер, то приготування начинки для пирога зводиться до елементарного взбиванню всіх інгредієнтів, крім яблучного повидла, між собою. Також з допомогою блендера можна зробити і пісочну основу, для якої крижане масло збивають в крихту з цукром, корицею і борошном. Пару-трійку ложок коричної крихти відкладіть для декору, а тісто утрамбуйте на дно і стінки форми для випічки. Зверху розподіліть сирну начинку, викладіть яблучне повидло і посипте все крихтою. Пиріг повинен провести не менше години в розігрітій до 180 градусів духовці.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 530 г;
ріпчаста цибуля - 120 г;
томати - 140 г;
твердий сир - 170 г;
суміш прованських трав - 1 ч. ложка;
картопляні бульби - 11 кг;
борошно - 65 г;
яйця - 6 шт.
Приготування
Поставте очищені бульби отвариться до готовності, а потім злегка остудіть їх і пюрируйте, вбивши яйця. Посоліть пюре і додати до нього борошно. Отримане тісто розподіліть по формі і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Спасеруйте шматочки цибулі з м'ясним фаршем, додайте томати і дайте надлишків рідини з них випаруватися. Приправте м'ясний фарш сіллю і травами, а потім з'єднайте з тертим сиром і перекладіть в основу з тіста. Залиште пиріг в духовці ще на півгодини.
Яблучний пиріг в італійському стилі більше нагадує просту галету, до складу якої включили традиційний сир – рікотту, і скибочку яблук, зрозуміло.
Інгредієнти:
пісочне тісто - 430 г;
рікотта - 180 г;
цукровий пісок - 25 г;
яблука (великі) - 2 шт.;
яйце - 1 шт.;
Приготування
Розкачайте пласт готового тіста і виріжте з нього коло діаметром близько 30 см Відступивши 3-4 см від країв і викладіть в центр начинку з рікотти, збитою з яйцем і невеликою кількістю цукру. Поверх сирного шару розподіліть скибочки яблук. Підверніть краї тіста так, щоб покрити начинку, а потім поставте сільський пиріг з яблуками в розігрітій до 175 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 130 г;
фіолетовий цибулю - 110 г;
мед - 25 мл;
оливкова олія - 15 мл;
гілочки чебрецю - 2 шт.;
столове вино - 45 мл;
твердий сир - 160 г;
яйце - 1 шт.;
упаковка листкового тіста.
Приготування
Наріжте цибулю і покладіть його в сотейник з оливковою олією. Коли шматочки стануть прозорими, посипте їх листочками чебрецю, полийте вином і медом, дайте провину випаруватися на 2/3 а шматочках лука розм'якшитися карамелізуватися.
Розкачайте тісто, посипте шаром сиру і розподіліть цибулю в меду поверх. Краї злегка підверніть і залиште пиріг запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.
Сільський сирний пиріг з пісочної крихтою
Хочете пустити в хід першу заготівлю яблучного повидла? Тоді скористайтеся рецептом легкого сирного пирога, приготованого на сільський манер. В основі ласощі – стандартне листкове тісто, доповнене дрібкою кориці, а в якості наповнювача виступає ситна запіканка і прошарок з самого яблучного повидла.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Якщо в розпорядженні є блендер, то приготування начинки для пирога зводиться до елементарного взбиванню всіх інгредієнтів, крім яблучного повидла, між собою. Також з допомогою блендера можна зробити і пісочну основу, для якої крижане масло збивають в крихту з цукром, корицею і борошном. Пару-трійку ложок коричної крихти відкладіть для декору, а тісто утрамбуйте на дно і стінки форми для випічки. Зверху розподіліть сирну начинку, викладіть яблучне повидло і посипте все крихтою. Пиріг повинен провести не менше години в розігрітій до 180 градусів духовці.
Сільський пиріг з картопляного тіста з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Поставте очищені бульби отвариться до готовності, а потім злегка остудіть їх і пюрируйте, вбивши яйця. Посоліть пюре і додати до нього борошно. Отримане тісто розподіліть по формі і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Спасеруйте шматочки цибулі з м'ясним фаршем, додайте томати і дайте надлишків рідини з них випаруватися. Приправте м'ясний фарш сіллю і травами, а потім з'єднайте з тертим сиром і перекладіть в основу з тіста. Залиште пиріг в духовці ще на півгодини.
Італійський сільський яблучний пиріг
Яблучний пиріг в італійському стилі більше нагадує просту галету, до складу якої включили традиційний сир – рікотту, і скибочку яблук, зрозуміло.
Інгредієнти:
Приготування
Розкачайте пласт готового тіста і виріжте з нього коло діаметром близько 30 см Відступивши 3-4 см від країв і викладіть в центр начинку з рікотти, збитою з яйцем і невеликою кількістю цукру. Поверх сирного шару розподіліть скибочки яблук. Підверніть краї тіста так, щоб покрити начинку, а потім поставте сільський пиріг з яблуками в розігрітій до 175 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Французький сільський пиріг з медом
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте цибулю і покладіть його в сотейник з оливковою олією. Коли шматочки стануть прозорими, посипте їх листочками чебрецю, полийте вином і медом, дайте провину випаруватися на 2/3 а шматочках лука розм'якшитися карамелізуватися.
Розкачайте тісто, посипте шаром сиру і розподіліть цибулю в меду поверх. Краї злегка підверніть і залиште пиріг запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заливний пиріг з картоплею
Популярність несолодкої випічки значно зростає з настанням холодів, коли хочеться чогось теплого і абсолютно домашнього. Пропонуємо кілька рецептів
Заливний пиріг з фаршем
Несолодкі заливні пироги - це знахідка для тих, у кого ідеї з приготування чогось оригінального вичерпалися. Пропонуємо три вельми незвичайних
Пиріг з абрикосами в духовці
З абрикосів, крім зимових заготовок, можна готувати чудову домашню випічку. Ці плоди поєднуються практично з будь основою. Пропонуємо спекти
Пиріг із замороженими ягодами
Пиріг із замороженими ягодами можна зробити різної форми і розміру. Який би рецепт ви не вибрали, випічка завжди буде радувати вас яскравою смаковою
Пиріг з вишнею - простий рецепт
Коли є вільний час і настрій, завжди хочеться побалувати себе і своїх рідних чимось особливо смачненьким. Любителям домашньої випічки пропонуємо
Швидкий пиріг з капустою
Пироги з капустою, напевно, люблять у всіх сім'ях. Пропонуємо кілька варіантів такої несолодкої випічки, які завжди виручать, якщо у вас мало часу