Вернуться назад Распечатать

Сільський пиріг рецепт

Сільський пиріг рецепт
З настанням холодів з'являється природне бажання оточити себе теплом і комфортом, а також ситної і поживною їжею. З останнім охоче беремося допомогти з допомогою простих рецептів сільських пирогів, які будуть як ніколи актуальні осінніми та зимовими вечорами в компанії чашки чаю або глінтвейну.

Сільський сирний пиріг з пісочної крихтою


Хочете пустити в хід першу заготівлю яблучного повидла? Тоді скористайтеся рецептом легкого сирного пирога, приготованого на сільський манер. В основі ласощі – стандартне листкове тісто, доповнене дрібкою кориці, а в якості наповнювача виступає ситна запіканка і прошарок з самого яблучного повидла.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • вершкове масло - 190 г;

  • борошно - 340 г;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • щіпка меленої кориці.


  • Для начинки:

  • яблучне повидло - 480 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • сир - 510 г;

  • крохмаль - 5 р.


  • Приготування
    Якщо в розпорядженні є блендер, то приготування начинки для пирога зводиться до елементарного взбиванню всіх інгредієнтів, крім яблучного повидла, між собою. Також з допомогою блендера можна зробити і пісочну основу, для якої крижане масло збивають в крихту з цукром, корицею і борошном. Пару-трійку ложок коричної крихти відкладіть для декору, а тісто утрамбуйте на дно і стінки форми для випічки. Зверху розподіліть сирну начинку, викладіть яблучне повидло і посипте все крихтою. Пиріг повинен провести не менше години в розігрітій до 180 градусів духовці.

    Сільський пиріг з картопляного тіста з м'ясом


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 530 г;

  • ріпчаста цибуля - 120 г;

  • томати - 140 г;

  • твердий сир - 170 г;

  • суміш прованських трав - 1 ч. ложка;

  • картопляні бульби - 11 кг;

  • борошно - 65 г;

  • яйця - 6 шт.


  • Приготування
    Поставте очищені бульби отвариться до готовності, а потім злегка остудіть їх і пюрируйте, вбивши яйця. Посоліть пюре і додати до нього борошно. Отримане тісто розподіліть по формі і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
    Спасеруйте шматочки цибулі з м'ясним фаршем, додайте томати і дайте надлишків рідини з них випаруватися. Приправте м'ясний фарш сіллю і травами, а потім з'єднайте з тертим сиром і перекладіть в основу з тіста. Залиште пиріг в духовці ще на півгодини.

    Італійський сільський яблучний пиріг


    Яблучний пиріг в італійському стилі більше нагадує просту галету, до складу якої включили традиційний сир – рікотту, і скибочку яблук, зрозуміло.
    Інгредієнти:

  • пісочне тісто - 430 г;

  • рікотта - 180 г;

  • цукровий пісок - 25 г;

  • яблука (великі) - 2 шт.;

  • яйце - 1 шт.;


  • Приготування
    Розкачайте пласт готового тіста і виріжте з нього коло діаметром близько 30 см Відступивши 3-4 см від країв і викладіть в центр начинку з рікотти, збитою з яйцем і невеликою кількістю цукру. Поверх сирного шару розподіліть скибочки яблук. Підверніть краї тіста так, щоб покрити начинку, а потім поставте сільський пиріг з яблуками в розігрітій до 175 градусів духовку на 30-35 хвилин.

    Французький сільський пиріг з медом


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • фіолетовий цибулю - 110 г;
  • Сільський пиріг рецепт

  • мед - 25 мл;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • гілочки чебрецю - 2 шт.;

  • столове вино - 45 мл;

  • твердий сир - 160 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • упаковка листкового тіста.


  • Приготування
    Наріжте цибулю і покладіть його в сотейник з оливковою олією. Коли шматочки стануть прозорими, посипте їх листочками чебрецю, полийте вином і медом, дайте провину випаруватися на 2/3 а шматочках лука розм'якшитися карамелізуватися.
    Розкачайте тісто, посипте шаром сиру і розподіліть цибулю в меду поверх. Краї злегка підверніть і залиште пиріг запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.