З настанням холодів з'являється природне бажання оточити себе теплом і комфортом, а також ситної і поживною їжею. З останнім охоче беремося допомогти з допомогою простих рецептів сільських пирогів, які будуть як ніколи актуальні осінніми та зимовими вечорами в компанії чашки чаю або глінтвейну.
Сільський сирний пиріг з пісочної крихтою
Хочете пустити в хід першу заготівлю яблучного повидла? Тоді скористайтеся рецептом легкого сирного пирога, приготованого на сільський манер. В основі ласощі – стандартне листкове тісто, доповнене дрібкою кориці, а в якості наповнювача виступає ситна запіканка і прошарок з самого яблучного повидла.
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 190 г; борошно - 340 г; цукровий пісок - 35 г; щіпка меленої кориці. Для начинки:
яблучне повидло - 480 мл; яйця - 3 шт.; цукровий пісок - 55 г; сир - 510 г; крохмаль - 5 р. Приготування Якщо в розпорядженні є блендер, то приготування начинки для пирога зводиться до елементарного взбиванню всіх інгредієнтів, крім яблучного повидла, між собою. Також з допомогою блендера можна зробити і пісочну основу, для якої крижане масло збивають в крихту з цукром, корицею і борошном. Пару-трійку ложок коричної крихти відкладіть для декору, а тісто утрамбуйте на дно і стінки форми для випічки. Зверху розподіліть сирну начинку, викладіть яблучне повидло і посипте все крихтою. Пиріг повинен провести не менше години в розігрітій до 180 градусів духовці.
Сільський пиріг з картопляного тіста з м'ясом
Інгредієнти: м'ясний фарш - 530 г; ріпчаста цибуля - 120 г; томати - 140 г; твердий сир - 170 г; суміш прованських трав - 1 ч. ложка; картопляні бульби - 11 кг; борошно - 65 г; яйця - 6 шт. Приготування Поставте очищені бульби отвариться до готовності, а потім злегка остудіть їх і пюрируйте, вбивши яйця. Посоліть пюре і додати до нього борошно. Отримане тісто розподіліть по формі і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Спасеруйте шматочки цибулі з м'ясним фаршем, додайте томати і дайте надлишків рідини з них випаруватися. Приправте м'ясний фарш сіллю і травами, а потім з'єднайте з тертим сиром і перекладіть в основу з тіста. Залиште пиріг в духовці ще на півгодини.
Італійський сільський яблучний пиріг
Яблучний пиріг в італійському стилі більше нагадує просту галету, до складу якої включили традиційний сир – рікотту, і скибочку яблук, зрозуміло.
Інгредієнти: пісочне тісто - 430 г; рікотта - 180 г; цукровий пісок - 25 г; яблука (великі) - 2 шт.; яйце - 1 шт.; Приготування Розкачайте пласт готового тіста і виріжте з нього коло діаметром близько 30 см Відступивши 3-4 см від країв і викладіть в центр начинку з рікотти, збитою з яйцем і невеликою кількістю цукру. Поверх сирного шару розподіліть скибочки яблук. Підверніть краї тіста так, щоб покрити начинку, а потім поставте сільський пиріг з яблуками в розігрітій до 175 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Французький сільський пиріг з медом
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 130 г; фіолетовий цибулю - 110 г; мед - 25 мл; оливкова олія - 15 мл; гілочки чебрецю - 2 шт.; столове вино - 45 мл; твердий сир - 160 г; яйце - 1 шт.; упаковка листкового тіста. Приготування Наріжте цибулю і покладіть його в сотейник з оливковою олією. Коли шматочки стануть прозорими, посипте їх листочками чебрецю, полийте вином і медом, дайте провину випаруватися на 2/3 а шматочках лука розм'якшитися карамелізуватися.
Розкачайте тісто, посипте шаром сиру і розподіліть цибулю в меду поверх. Краї злегка підверніть і залиште пиріг запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.