Як приготувати еклери?
Любителям різної домашньої випічки ця стаття точно сподобається, адже в ній ми розповімо, як приготувати тістечко еклер.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко – 125 мл;
вода – 125 мл;
вершкове масло 73% жирності – 110 г;
цукор – 1 ч. ложка;
пшеничне борошно – 140 г;
сіль – щіпка;
курячі яйця – 5 шт.
Для крему:
цукор – 180 г;
молоко - 500 мл;
яйця – 2 шт.;
борошно – 30 г;
вершкове масло 73% жирності – 50 г;
ванільний цукор – 1 ч. ложка.
Приготування
Отже, почнемо з того, що розповімо, як приготувати заварне тісто для еклерів. Молоко з'єднайте з водою, всипаємо цукор і щіпку солі. Кладемо вершкове масло і на малому вогні доводимо суміш до кипіння. Після це відразу всипаємо борошно і тут же збиваємо міксером, щоб тісто стало м'якше. Процес збивання продовжуємо хвилинки 2-3. Поки ми проводимо всі ці маніпуляції, каструля з тестом повинна стояти на плиті. Вогонь при цьому виставлений найменший. Після того, як тісто почне відставати від стіночок, вимикаємо вогонь, перекладаємо тісто в глибоку миску і по одному починаємо додавати яйця. При цьому вбивши одне яйце збиваємо до його повного з'єднання з тестом. Тільки після цього додаємо наступне яйце. Готове тісто не повинно капати з віночка, воно виходить досить густим. Після цього викладаємо його в кондитерський шприц і починаємо формувати еклери. Деко застеляємо пергаментним папером і видавлюємо на нього тест в ідеї джгутів довжиною близько 6 см і шириною 2 див заготовки слід розміщувати на відстані не менше 5 см одна від одної – в процесі випікання вони добре збільшаться. Якщо не виявилося під рукою кондитерського шприца, замість нього можна використовувати поліетиленовий пакет, тільки він обов'язково повинен бути щільним. Досить зрізати в ньому кінчик і видавлювати тісто. Еклери випікаються 20 хвилин при 200 градусах. Потім зменшуємо температуру приблизно до 160 градусів і підсушуємо наші вироби ще 15 хвилин. Після цього вже викладаємо їх на решітку і остуджуємо.
Далі розповімо про те, як приготувати крем для еклерів . У каструлю вливаємо молоко, додаємо половину цукру і ванільний цукор, перемішуємо і доводимо масу до кипіння. Знімаємо масу з вогню і даємо настоятися хвилин 20. У мисочку всипаємо борошно, цукор, що залишився і перемішуємо. Вбиваємо туди яйця і віночком розмішуємо до однорідності. Молоко знову доводимо до кипіння. Приблизно 1/3 молока вливаємо в яєчну масу і інтенсивно перемішуємо, потім, не припиняючи заважати, вливаємо інше молоко. Отриману суміш покласти в каструлю, ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо. Весь цей час процес перемішування не припиняємо. В процесі нагріву крем почне густіти. Як тільки це сталося, його можна знімати з вогню. Кладемо в нього розм'якшене вершкове масло і перемішуємо. Начиняємо еклери підготовленим кремом.
Як приготувати еклери – рецепт?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Отже, почнемо з того, що розповімо, як приготувати заварне тісто для еклерів. Молоко з'єднайте з водою, всипаємо цукор і щіпку солі. Кладемо вершкове масло і на малому вогні доводимо суміш до кипіння. Після це відразу всипаємо борошно і тут же збиваємо міксером, щоб тісто стало м'якше. Процес збивання продовжуємо хвилинки 2-3. Поки ми проводимо всі ці маніпуляції, каструля з тестом повинна стояти на плиті. Вогонь при цьому виставлений найменший. Після того, як тісто почне відставати від стіночок, вимикаємо вогонь, перекладаємо тісто в глибоку миску і по одному починаємо додавати яйця. При цьому вбивши одне яйце збиваємо до його повного з'єднання з тестом. Тільки після цього додаємо наступне яйце. Готове тісто не повинно капати з віночка, воно виходить досить густим. Після цього викладаємо його в кондитерський шприц і починаємо формувати еклери. Деко застеляємо пергаментним папером і видавлюємо на нього тест в ідеї джгутів довжиною близько 6 см і шириною 2 див заготовки слід розміщувати на відстані не менше 5 см одна від одної – в процесі випікання вони добре збільшаться. Якщо не виявилося під рукою кондитерського шприца, замість нього можна використовувати поліетиленовий пакет, тільки він обов'язково повинен бути щільним. Досить зрізати в ньому кінчик і видавлювати тісто. Еклери випікаються 20 хвилин при 200 градусах. Потім зменшуємо температуру приблизно до 160 градусів і підсушуємо наші вироби ще 15 хвилин. Після цього вже викладаємо їх на решітку і остуджуємо.
Далі розповімо про те, як приготувати крем для еклерів . У каструлю вливаємо молоко, додаємо половину цукру і ванільний цукор, перемішуємо і доводимо масу до кипіння. Знімаємо масу з вогню і даємо настоятися хвилин 20. У мисочку всипаємо борошно, цукор, що залишився і перемішуємо. Вбиваємо туди яйця і віночком розмішуємо до однорідності. Молоко знову доводимо до кипіння. Приблизно 1/3 молока вливаємо в яєчну масу і інтенсивно перемішуємо, потім, не припиняючи заважати, вливаємо інше молоко. Отриману суміш покласти в каструлю, ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо. Весь цей час процес перемішування не припиняємо. В процесі нагріву крем почне густіти. Як тільки це сталося, його можна знімати з вогню. Кладемо в нього розм'якшене вершкове масло і перемішуємо. Начиняємо еклери підготовленим кремом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати еклери в домашніх умовах?
Сьогодні прилавки магазинів рясніють великою кількістю десертів, однак більшість пропонованих ласощів можна зробити самостійно. Рецепт еклерів
Еклери зі згущеним молоком
Еклери зі згущеним молоком – чудовий десерт, який сподобається і дорослим і дітям. Порадуйте себе і гостей чудовою випічкою до чашки чаю і кави.
Еклери в домашніх умовах
Еклери з начинкою, напевно, пробував кожен. Сьогодні їх готують з абсолютно різними наповненнями. Це може бути і солодкий крем і пікантна сирна
Еклери - рецепт
Чудова ніжна основа та чудовий танучий крем - цими якостями може володіти тільки заварне тістечко або еклер. Смак цього неперевершеного десерту
Тісто для еклерів
Напевно, кожен пробував заварне тістечко або невеликі еклери з різноманітними начинками і всі знають, що це ласощі так любимо багатьма за його ніжну
Заварні еклери
Еклери - це смачні тістечка начинені кремом. І сьогодні ми детально розповімо, як їх приготувати з заварним кремом. Таке дивовижне ласощі неодмінно