Шарлотка на молоці

У наші дні існує не один десяток рецептів шарлотки – бісквітного пирога з яблуками, проте найчастіше зустрічається шарлотка на молоці. Використовують як незбиране молоко, так і знежирене, пастеризоване і навіть кисле. Розглянемо варіанти.
Бісквітна шарлотка з молоком – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розбиваємо в глибоку миску, підсолюємо, ставимо в холодильник приблизно на півгодини, потім всипаємо цукор і використовуємо міксер для того, щоб збити все в гладку світло-кремову масу. Її обсяг повинен бути приблизно вдвічі більше початкового. Прогріваємо молоко до тих пір, поки масло в ньому повністю не розтане. Борошно просіваємо з розпушувачем і обережно, невеликими порціями – всипаємо в яєчну масу. Перемішуємо легкими рухами знизу вгору, використовуючи лопатку. Коли вся мука вмешана, додаємо ванілін і молоко з маслом. Воно не повинно охолонути, однак швидко перемішуємо, щоб маса не згорнулася і не заварилася. Змащуємо маслом форму, викладаємо в неї нарізані яблука. Можна різати їх тонкими часточками, можна – кубиками. Заливаємо яблука тестом і ставимо шарлотку дбати. Готуватися наш пиріг буде приблизно півгодини і ще чверть години йому треба охолонути в прогрітому духовій шафі.
Простий варіант
Набагато простіше готується шарлотка на кислому молоці з яблуками. Кисле молоко можна замінити кефіром – виходить теж дуже смачно.
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця з цукром, але не надто інтенсивно – вони повинні посвітліти, але не перетворитися в піну. Додаємо молоко і соду. Оскільки кислота і так вступить в реакцію з содою, що забезпечить пишність тесту, гасити соду не потрібно. Поступово вводимо просіяне борошно з ваніліном, перемішуючи тісто досить інтенсивно, але не збиваючи. В кінці додаємо масло і знову перемішуємо. Яблука миємо, ріжемо навпіл, видаляємо серцевину і зрізаємо шкірку. Нарізаємо яблука тонкими пластинками. У змащену маслом форму виливаємо половину тіста, викладаємо яблука і розподіляємо тісто. Піч шарлотку будемо близько півгодини, плюс хвилин 20 на охолодження – духова шафа не відкриваємо.
Для тих, хто на дієті
Якщо такий бісквітний пиріг здається вам надто калорійним стравою, вам підійде більш дієтичний варіант – шарлотка без яєць на молоці.
Інгредієнти:

Приготування
Молоко розводимо водою, додаємо гашене соком лимона соду, сіль і цукор і ретельно розмішуємо. Туди ж додаємо розтерті в кашу банан, рослинна олія. Поступово втручається борошно. У форму викладаємо поросяти, ягняти яблука, заливаємо тістом і печемо близько 40 хвилин. Ну, а якщо калорії вас все ж не лякають, спробуйте ще один варіант – ніжна шарлотка на згущеному молоці теж обов'язково всім сподобається.
Рекомендуємо добрі рецепти

Шарлотка з корицею
Рецептів шарлотки існує багато і кожен по-своєму неповторний. Про одну таку оригінальної варіації поговоримо далі. Розповімо три цікавих і

Шарлотка без борошна
З кількох десятків рецептів шарлотки можна виділити один вельми оригінальний варіант. Пропонуємо спекти чудовий пиріг без пшеничного борошна. В

Шарлотка в аерогрилі
Шарлотка - дуже популярний десерт, а тому і рецептів її приготування існує дуже багато. Сьогодні ми розповімо ще про одне - як зробити шарлотку в

Шарлотка з яблуками в мультиварці
Шарлотка - смачний ароматний пиріг, який традиційно готується з яблуками. Але якщо ви хочете приготувати десерт швидше, рекомендуємо вам скористатися

Шарлотка на кефірі - рецепт
Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.

Шарлотка без яєць
Шарлотка - смачний пиріг з яблук, запечених в тісті. Зазвичай в тісто додають яйця. Але сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков цього ласощі без