Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Медові коржі

Медові коржі

16-08-2015, 21:11
3 968
Медові коржі
Медові коржі чудово поєднуються з заварними, білковими або сметанковими кремами . Змінюючи крем, ви можете приготувати новий торт і здивувати своїх гостей чимось новеньким! Сьогодні ми розповімо вам, як зробити медові коржі.

Рецепт медових коржів


Інгредієнти:

  • мед – 2 ст. ложки;

  • борошно – 180 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • сода – щіпка;

  • цукор – 150 г;

  • яйце – 2 шт.


  • Приготування
    У миску розбиваємо свіжі яйця, всипаємо цукор, соду і розпушувач. Все ретельно збиваємо міксером до утворення однорідної маси і додаємо рідкий мед. Далі ставимо суміш на водяну баню і нагріваємо, постійно помішуючи протягом 7 хвилин. За цей час, маса повинна збільшитися приблизно в 2 рази і нагрітися до температури 45 градусів. Після цього знімаємо посуд з плити, поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо досить рідкувате тісто. На пекарської папері малюємо коло діаметром 15 см і промазуємо його рослинним маслом. Викладаємо кілька ложок тесту на заготівлю і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні змоченим ножем. Випікаємо корж при температурі 180 градусів приблизно 5 хвилин до рум'яного стану.
    Потім відразу ж знімаємо з нього папір і остуджуємо медовий корж. Аналогічним чином випікаємо всі інші коржі, а потім переходимо до формування торта.

    Тонкі медові коржі


    Інгредієнти:

  • цукор – 15 ст.;

  • масло вершкове – 90 г;

  • мед – 15 ст. ложки;

  • яйце – 3 шт.;

  • харчова сода – 3 ч. ложки;

  • борошно – 45 ст.


  • Приготування
    Висипаємо В каструлю цукор, кладемо мед і масло. Ставимо посуд на слабенький вогонь і нагріваємо до отримання однорідної маси. Цим часом збиваємо окремо соду з яйцями, а потім обережно вливаємо масляну суміш. Далі поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто заварне. Поділяємо його на кілька частин, формуємо кульки, викладаємо їх в миску і накриваємо рушником. Духовку запалюємо і залишаємо розігріватися. Розкачуємо з кульки тонкий коржик, переносимо її на деко і випікаємо 5 хвилин. Таким чином, печемо всі коржі і складаємо їх один на одного.

    Медові коржі для торта


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 70 г;

  • мед рідкий – 1 ст. ложка;

  • сода – щіпка;
  • Медові коржі

  • цукор – 50 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сметана – 1 ст. ложка;

  • борошно – 15 ст.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо до рідкого стану, додаємо мед і кидаємо соду. Отримана суміш повинна вспінитися та закипіти. Яйце розтираємо з цукровим піском, кладемо ложку сметани і поступово всипаємо борошно. Далі акуратно з'єднуємо обидві маси і замішуємо однорідне туге тісто. Поділяємо його на 5 частин, розкачуємо кожну по діаметру вашої сковорідки і смажимо медові коржі точно також, як млинці, але тільки без масла. Після цього їх остуджуємо і промазуємо будь-яким кремом на ваш розсуд.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Медовий торт в домашніх умовах - рецепт
    Медовий торт в домашніх умовах - рецепт
    Сьогодні «Медовик» - це не тільки тонкі коржі перемазані заварним кремом. Рецепт цього чудового десерту неймовірно змінився. Отже, пропонуємо варіант
    Медовий пиріг
    Медовий пиріг
    Найшвидший спосіб порадувати себе і рідних солоденьким - це спекти медовий пиріг. Готується він з цілком доступних продуктів. Далі в статті
    «Медовик» зі сметанним кремом
    «Медовик» зі сметанним кремом
    «Медовик» - один з найбільш улюблених і найпопулярніших тортів в нашій країні. Чудово ароматний торт, просочений сметанним кремом, з легким присмаком
    Шоколадний торт на кефірі
    Шоколадний торт на кефірі
    Буває, що солоденького хочеться дуже сильно і прямо зараз, але магазинні солодощі трохи приїлися. У такому випадку ми пропонуємо вам кілька рецептів
    Торт в мікрохвильовці
    Торт в мікрохвильовці
    Торт у мікрохвильовці - відмінний варіант швидкого десерту, коли не вистачає часу на випічку і гості вже на підході. Пропонуємо вам кілька простих і
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.