» » Медовий пиріг

Медовий пиріг

Медовий пиріг
Якщо ви раптом захотіли спекти, щось оригінальне і смачненьке, то пропонуємо вам зробити неймовірно ароматний і ніжний медовий пиріг. Він прекрасно підійде до святкового чаювання і стане справжньою знахідкою до приходу нежданих гостей.

Простий рецепт медового пирога


Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • мед рідкий – 90 г;

  • цукор – 100 г;

  • борошно – 150 г;

  • кефір – 100 мл;

  • волоські горіхи – 05 склянки;

  • сода – щіпка.


  • Приготування
    Пропонуємо вашій увазі рецепт медового пирога, так би мовити, на швидку руку. Для цього яйця збиваємо з цукром до отримання густої піни, а потім кидаємо соду і кладемо рідкий мед. Всі ретельно перемішуємо, вливаємо кефір і всипаємо борошно. Волоські горіхи подрібнюємо блендером і додаємо в тісто. Виливаємо його у форму і ставимо в заздалегідь прогріту духовку на 30 хвилин. Готовий пиріг акуратно дістаємо, охолоджуємо і подаємо до столу.

    Медовий пиріг зі сметанним кремом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 500 г;

  • цукор – 200 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • сода – щіпка.


  • Для крему:

  • сметана нежирна – 500 мл;

  • цукор – 150 р.


  • Приготування
    У миску кладемо розм'якшене вершкове масло, всипаємо цукор і кладемо мед. Встановлюємо посуд на водяну баню, нагріваємо, помішуючи, додаємо соду і тримаємо на вогні ще хвилину. Потім знімаємо її, охолоджуємо, додаємо яйця і швиденько перемішуємо до однорідності. Далі додаємо борошно і виймаємо ємність в холодильник. Через півгодини розділяємо його на 9 частин, скачуємо кожну кульку і розкачуємо як можна тонше. Кладемо зверху тарілку і акуратно обрізаємо коржі по колу. Наколюємо їх виделкою і випікаємо по черзі при температурі 200 градусів за 5 хвилин. Для крему сметану збиваємо з цукром і промазуємо їм весь торт, викладаючи коржі один на одного. Обрізки торта розтираємо руками в дрібну крихту і повністю обсипаємо пиріг.

    Медовий пиріг в мультиварці


    Інгредієнти:

  • мед рідкий – 1 ст.;

  • кефір – 1 склянка;

  • яйце – 4 шт.;

  • борошно – 3 ст.;

  • сода – щіпка;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування пирога розбиваємо в миску свіжі яйця і збиваємо їх міксером до утворення густої піни. Потім вливаємо теплий кефір, кладемо квітковий мед і додаємо трохи рослинного масла. Все ретельно збиваємо і поступово невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і харчову соду. Вимішуємо однорідне тісто без грудочок, що нагадує по консистенції нежирну сметану. Далі, чашу мультиварки промазуємо маслом, виливаємо в неї наше тісто і закриваємо прилад кришкою. Виставляємо на дисплеї програму «Випічка» і засікаємо приблизно 45 хвилин. Після закінчення часу медовий ароматний пиріг готовий!

    Медовий пиріг на кефірі


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 150 г;

  • кефір – 1 склянка;

  • цукор – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • борошно – 350 г;

  • сода – щіпка;

  • ізюм – 100 г;

  • олія рослинна;

  • яблука – за бажанням.


  • Приготування
    Медовий пиріг
    Вершкове масло розтоплюємо, охолодити і змішати зі збитим яйцем. Потім всипаємо цукор, вливаємо злегка підігрітий кефір і кидаємо щіпку соди. Гарненько все перемішуємо і відставляємо на 15 хвилин.
    Потім вливаємо в отриману суміш квітковий рідкий мед і невеликими порціями всипаємо борошно. Збиваємо все до сметаноподібної консистенції і додаємо промитий і пропарений родзинки. За своїм бажанням, можете покласти в тісто яблука, нарізані тоненькими скибочками або маленькими кубиками. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, викладаємо рівномірно тісто і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо пиріг 40 хвилин при температурі 180 градусів, а потім остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до гарячого чаю.
    Додав: admin | 10-08-2015, 21:15
    Переглядів: 3100