Якщо ви раптом захотіли спекти, щось оригінальне і смачненьке, то пропонуємо вам зробити неймовірно ароматний і ніжний медовий пиріг. Він прекрасно підійде до святкового чаювання і стане справжньою знахідкою до приходу нежданих гостей.
Простий рецепт медового пирога
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; мед рідкий – 90 г; цукор – 100 г; борошно – 150 г; кефір – 100 мл; волоські горіхи – 05 склянки; сода – щіпка. Приготування Пропонуємо вашій увазі рецепт медового пирога, так би мовити, на швидку руку. Для цього яйця збиваємо з цукром до отримання густої піни, а потім кидаємо соду і кладемо рідкий мед. Всі ретельно перемішуємо, вливаємо кефір і всипаємо борошно. Волоські горіхи подрібнюємо блендером і додаємо в тісто. Виливаємо його у форму і ставимо в заздалегідь прогріту духовку на 30 хвилин. Готовий пиріг акуратно дістаємо, охолоджуємо і подаємо до столу.
Медовий пиріг зі сметанним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 500 г; цукор – 200 г; масло вершкове – 100 г; мед – 2 ст. ложки; яйце – 2 шт.; сода – щіпка. Для крему:
сметана нежирна – 500 мл; цукор – 150 р. Приготування У миску кладемо розм'якшене вершкове масло, всипаємо цукор і кладемо мед. Встановлюємо посуд на водяну баню, нагріваємо, помішуючи, додаємо соду і тримаємо на вогні ще хвилину. Потім знімаємо її, охолоджуємо, додаємо яйця і швиденько перемішуємо до однорідності. Далі додаємо борошно і виймаємо ємність в холодильник. Через півгодини розділяємо його на 9 частин, скачуємо кожну кульку і розкачуємо як можна тонше. Кладемо зверху тарілку і акуратно обрізаємо коржі по колу. Наколюємо їх виделкою і випікаємо по черзі при температурі 200 градусів за 5 хвилин. Для крему сметану збиваємо з цукром і промазуємо їм весь торт, викладаючи коржі один на одного. Обрізки торта розтираємо руками в дрібну крихту і повністю обсипаємо пиріг.
Медовий пиріг в мультиварці
Інгредієнти: мед рідкий – 1 ст.; кефір – 1 склянка; яйце – 4 шт.; борошно – 3 ст.; сода – щіпка; масло рослинне – 4 ст. ложки. Приготування Для приготування пирога розбиваємо в миску свіжі яйця і збиваємо їх міксером до утворення густої піни. Потім вливаємо теплий кефір, кладемо квітковий мед і додаємо трохи рослинного масла. Все ретельно збиваємо і поступово невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і харчову соду. Вимішуємо однорідне тісто без грудочок, що нагадує по консистенції нежирну сметану. Далі, чашу мультиварки промазуємо маслом, виливаємо в неї наше тісто і закриваємо прилад кришкою. Виставляємо на дисплеї програму «Випічка» і засікаємо приблизно 45 хвилин. Після закінчення часу медовий ароматний пиріг готовий!
Медовий пиріг на кефірі
Інгредієнти: масло вершкове – 150 г; кефір – 1 склянка; цукор – 200 г; яйце – 1 шт.; мед – 2 ст. ложки; борошно – 350 г; сода – щіпка; ізюм – 100 г; олія рослинна; яблука – за бажанням. Приготування Вершкове масло розтоплюємо, охолодити і змішати зі збитим яйцем. Потім всипаємо цукор, вливаємо злегка підігрітий кефір і кидаємо щіпку соди. Гарненько все перемішуємо і відставляємо на 15 хвилин.
Потім вливаємо в отриману суміш квітковий рідкий мед і невеликими порціями всипаємо борошно. Збиваємо все до сметаноподібної консистенції і додаємо промитий і пропарений родзинки. За своїм бажанням, можете покласти в тісто яблука, нарізані тоненькими скибочками або маленькими кубиками. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, викладаємо рівномірно тісто і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо пиріг 40 хвилин при температурі 180 градусів, а потім остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до гарячого чаю.