Медові коржі чудово поєднуються з заварними, білковими або сметанковими кремами . Змінюючи крем, ви можете приготувати новий торт і здивувати своїх гостей чимось новеньким! Сьогодні ми розповімо вам, як зробити медові коржі.
Рецепт медових коржів
Інгредієнти: мед – 2 ст. ложки; борошно – 180 г; розпушувач – 1 ч. ложка; сода – щіпка; цукор – 150 г; яйце – 2 шт. Приготування У миску розбиваємо свіжі яйця, всипаємо цукор, соду і розпушувач. Все ретельно збиваємо міксером до утворення однорідної маси і додаємо рідкий мед. Далі ставимо суміш на водяну баню і нагріваємо, постійно помішуючи протягом 7 хвилин. За цей час, маса повинна збільшитися приблизно в 2 рази і нагрітися до температури 45 градусів. Після цього знімаємо посуд з плити, поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо досить рідкувате тісто. На пекарської папері малюємо коло діаметром 15 см і промазуємо його рослинним маслом. Викладаємо кілька ложок тесту на заготівлю і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні змоченим ножем. Випікаємо корж при температурі 180 градусів приблизно 5 хвилин до рум'яного стану.
Потім відразу ж знімаємо з нього папір і остуджуємо медовий корж. Аналогічним чином випікаємо всі інші коржі, а потім переходимо до формування торта.
Тонкі медові коржі
Інгредієнти: цукор – 15 ст.; масло вершкове – 90 г; мед – 15 ст. ложки; яйце – 3 шт.; харчова сода – 3 ч. ложки; борошно – 45 ст. Приготування Висипаємо В каструлю цукор, кладемо мед і масло. Ставимо посуд на слабенький вогонь і нагріваємо до отримання однорідної маси. Цим часом збиваємо окремо соду з яйцями, а потім обережно вливаємо масляну суміш. Далі поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо м'яке тісто заварне. Поділяємо його на кілька частин, формуємо кульки, викладаємо їх в миску і накриваємо рушником. Духовку запалюємо і залишаємо розігріватися. Розкачуємо з кульки тонкий коржик, переносимо її на деко і випікаємо 5 хвилин. Таким чином, печемо всі коржі і складаємо їх один на одного.
Медові коржі для торта
Інгредієнти: масло вершкове – 70 г; мед рідкий – 1 ст. ложка; сода – щіпка; цукор – 50 г; яйце – 1 шт.; сметана – 1 ст. ложка; борошно – 15 ст. Приготування Масло розтоплюємо до рідкого стану, додаємо мед і кидаємо соду. Отримана суміш повинна вспінитися та закипіти. Яйце розтираємо з цукровим піском, кладемо ложку сметани і поступово всипаємо борошно. Далі акуратно з'єднуємо обидві маси і замішуємо однорідне туге тісто. Поділяємо його на 5 частин, розкачуємо кожну по діаметру вашої сковорідки і смажимо медові коржі точно також, як млинці, але тільки без масла. Після цього їх остуджуємо і промазуємо будь-яким кремом на ваш розсуд.