Вівсяне печиво – простий рецепт
Що може бути корисніше на сніданок, ніж вівсянка ? Безліч необхідних організму мікроелементів, вітаміни, клітковина – воістину, вівсянка – королівське блюдо. Ті ж, хто кашу не люблять, можуть приготувати смачне вівсяне печиво. Його можна їсти на сніданок, брати з собою на роботу, жувати в проміжках між основними прийомами їжі. Домашня випічка зазвичай подобається і дорослим, і дітям, так що готуємо вівсяне печиво, використовуючи найпростіший рецепт.
Інгредієнти:
пластівці «Геркулес» – 1/2 склянки;
сіль – 1 щіпка;
ванілін – за смаком і за бажанням;
цукор – 140 г;
яйце – 2 шт. (великі);
масло «Фермерське» – 1/2 пачки;
кориця – за смаком;
борошно цільнозернові пшеничне – 2 ч. ложки.
Приготування
Рецепт печива з вівсяних пластівців не складний і не вимагає особливих витрат. Насамперед бажано дістати з холодильника масло, нам потрібно, щоб воно було не рідким, але м'яким. Перетираємо розм'якшене масло з цукром, воно повинно стати на кілька тонів світліше, а крупинка цукру розчинитися. Коли маса стала гладкою і схожою на крем, додаємо окремо з дрібкою солі збиті яйця. Якщо є бажання, додаємо ванілін або корицю. Також в якості приємних добавок в тісто можна використовувати цедру лимона, дрібно нарізані цукати, шматочки шоколаду або родзинки. Коли маса вымешана, розмелюємо «Геркулес» досить дрібно, змішуємо їх з борошном і, потроху підсипаючи, домагаємося густоти тіста, як на пиріг. Воно не повинно бути дуже щільним, але і сильно розтікатися не повинно. Якщо дрібні пластівці, можна, до речі, їх і не розмелювати. Якщо пластівці влажноваты, обов'язково підсушіть їх на деку або сухій сковороді. Отже, тісто готове – застеляємо деко промасленим папером і через 15 хвилин м'яке вівсяне печиво готове, рецепт досить простий.
Для тих, хто уважно ставиться до дієт і рахує калорії, пропонуємо спробувати вівсяне печиво пісне, рецепт відрізняється, але теж проста.
Інгредієнти:
«Геркулес» або пропарені пластівці – 1 стакан;
олія оливкова Extra Virgin – 80 мл;
сода – 2 щіпки;
сік лимона – 1 ст. ложка;
сіль – 1 щіпка;
мед акацієвий – 5-6 ст. ложок;
ванілін – за бажанням.
Приготування
Пластівці подрібнюємо майже борошно – дуже дрібно. Це не зовсім звичайне вівсяне печиво – рецепт ласощів, спеченого без борошна, простіше і набагато корисніше. Мед вибрали акацієвий, так як він найменш солодкий і найменш алергенний продукт, але можна, в принципі, використовувати будь-квітковий. Отже, подрібнені пластівці заливаємо олією і медом і починаємо вимішувати, підсолюємо, додаємо гашену соду і ванілін. Його краще додати, щоб печиво набуло більш насичений аромат солодощі. Коли тісто стало більш-менш однорідною масою, викладаємо його порційно на застелений промасленим папером деко і відправляємо хвилин на 15-20 в духову шафу.
Рецепт вівсяних печива в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт печива з вівсяних пластівців не складний і не вимагає особливих витрат. Насамперед бажано дістати з холодильника масло, нам потрібно, щоб воно було не рідким, але м'яким. Перетираємо розм'якшене масло з цукром, воно повинно стати на кілька тонів світліше, а крупинка цукру розчинитися. Коли маса стала гладкою і схожою на крем, додаємо окремо з дрібкою солі збиті яйця. Якщо є бажання, додаємо ванілін або корицю. Також в якості приємних добавок в тісто можна використовувати цедру лимона, дрібно нарізані цукати, шматочки шоколаду або родзинки. Коли маса вымешана, розмелюємо «Геркулес» досить дрібно, змішуємо їх з борошном і, потроху підсипаючи, домагаємося густоти тіста, як на пиріг. Воно не повинно бути дуже щільним, але і сильно розтікатися не повинно. Якщо дрібні пластівці, можна, до речі, їх і не розмелювати. Якщо пластівці влажноваты, обов'язково підсушіть їх на деку або сухій сковороді. Отже, тісто готове – застеляємо деко промасленим папером і через 15 хвилин м'яке вівсяне печиво готове, рецепт досить простий.
Для тих, хто уважно ставиться до дієт і рахує калорії, пропонуємо спробувати вівсяне печиво пісне, рецепт відрізняється, але теж проста.
Рецепт пісного вівсяного печива
Інгредієнти:
Приготування
Пластівці подрібнюємо майже борошно – дуже дрібно. Це не зовсім звичайне вівсяне печиво – рецепт ласощів, спеченого без борошна, простіше і набагато корисніше. Мед вибрали акацієвий, так як він найменш солодкий і найменш алергенний продукт, але можна, в принципі, використовувати будь-квітковий. Отже, подрібнені пластівці заливаємо олією і медом і починаємо вимішувати, підсолюємо, додаємо гашену соду і ванілін. Його краще додати, щоб печиво набуло більш насичений аромат солодощі. Коли тісто стало більш-менш однорідною масою, викладаємо його порційно на застелений промасленим папером деко і відправляємо хвилин на 15-20 в духову шафу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вівсяне печиво в домашніх умовах
Іноді, купивши вівсяне печиво в магазині, ми розчаровуємося в його якості. Кращий вихід в такій ситуації - це спекти його самостійно. До того ж
Вівсяне печиво без яєць
Вівсяне печиво без яєць має особливий, неповторний смак, за що його і люблять. Ці печеньки виходять чудово смачними і, звичайно ж, вони корисніші
Пісне вівсяне печиво
Розповімо про чудовому варіанті вівсяного печива – пісному. Приготуйте його на сніданок або просто так, для підняття настрою за чашкою гарячого
Вівсяне печиво з сиром
Навіть зі звичайного рецепту домашнього вівсяного печива можна створити щось неймовірне. Просто потрібно додати будь-які цікаві інгредієнти, такі як
Вівсяне печиво на кефірі
Вівсяне печиво - дуже популярний вид випічки не тільки з-за свого чудового смаку. Це ласощі, також славиться своєю користю, особливо, якщо його
Вівсяне печиво з родзинками
Вівсяне печиво - це улюблене багатьма ласощі з дитинства. Варіантів його випічки з різними інгредієнтами досить багато. І сьогодні мова піде про