Що може бути корисніше на сніданок, ніж вівсянка ? Безліч необхідних організму мікроелементів, вітаміни, клітковина – воістину, вівсянка – королівське блюдо. Ті ж, хто кашу не люблять, можуть приготувати смачне вівсяне печиво. Його можна їсти на сніданок, брати з собою на роботу, жувати в проміжках між основними прийомами їжі. Домашня випічка зазвичай подобається і дорослим, і дітям, так що готуємо вівсяне печиво, використовуючи найпростіший рецепт.
Рецепт вівсяних печива в домашніх умовах
Інгредієнти: пластівці «Геркулес» – 1/2 склянки; сіль – 1 щіпка; ванілін – за смаком і за бажанням; цукор – 140 г; яйце – 2 шт. (великі); масло «Фермерське» – 1/2 пачки; кориця – за смаком; борошно цільнозернові пшеничне – 2 ч. ложки. Приготування Рецепт печива з вівсяних пластівців не складний і не вимагає особливих витрат. Насамперед бажано дістати з холодильника масло, нам потрібно, щоб воно було не рідким, але м'яким. Перетираємо розм'якшене масло з цукром, воно повинно стати на кілька тонів світліше, а крупинка цукру розчинитися. Коли маса стала гладкою і схожою на крем, додаємо окремо з дрібкою солі збиті яйця. Якщо є бажання, додаємо ванілін або корицю. Також в якості приємних добавок в тісто можна використовувати цедру лимона, дрібно нарізані цукати, шматочки шоколаду або родзинки. Коли маса вымешана, розмелюємо «Геркулес» досить дрібно, змішуємо їх з борошном і, потроху підсипаючи, домагаємося густоти тіста, як на пиріг. Воно не повинно бути дуже щільним, але і сильно розтікатися не повинно. Якщо дрібні пластівці, можна, до речі, їх і не розмелювати. Якщо пластівці влажноваты, обов'язково підсушіть їх на деку або сухій сковороді. Отже, тісто готове – застеляємо деко промасленим папером і через 15 хвилин м'яке вівсяне печиво готове, рецепт досить простий.
Для тих, хто уважно ставиться до дієт і рахує калорії, пропонуємо спробувати вівсяне печиво пісне, рецепт відрізняється, але теж проста.
Рецепт пісного вівсяного печива
Інгредієнти: «Геркулес» або пропарені пластівці – 1 стакан; олія оливкова Extra Virgin – 80 мл; сода – 2 щіпки; сік лимона – 1 ст. ложка; сіль – 1 щіпка; мед акацієвий – 5-6 ст. ложок; ванілін – за бажанням. Приготування Пластівці подрібнюємо майже борошно – дуже дрібно. Це не зовсім звичайне вівсяне печиво – рецепт ласощів, спеченого без борошна, простіше і набагато корисніше. Мед вибрали акацієвий, так як він найменш солодкий і найменш алергенний продукт, але можна, в принципі, використовувати будь-квітковий. Отже, подрібнені пластівці заливаємо олією і медом і починаємо вимішувати, підсолюємо, додаємо гашену соду і ванілін. Його краще додати, щоб печиво набуло більш насичений аромат солодощі. Коли тісто стало більш-менш однорідною масою, викладаємо його порційно на застелений промасленим папером деко і відправляємо хвилин на 15-20 в духову шафу.