» » Торт «Сльози ангела»

Торт «Сльози ангела»

Торт «Сльози ангела»
Під назвою «Сльози ангела» криється класичний британський рецепт повітряного десерту з меренгою. У своєму класичному виконанні «Сльози ангела»– тарт на пісочному тісті, але широке поле для фантазії перетворив це класичний рецепт і аналог чізкейку. Так господині почали готувати торт «Сльози ангела» з сиром, і навіть повноцінний бісквітний торт. Всі варіації цього ласощі ми розберемо в рецептах далі.

Сирний пиріг «Сльози ангела»– рецепт


Звичайний чізкейк може перетвориться в сирний пиріг «Сльози ангела» після додавання шапки пишною білкової меренги – неймовірно простого, але дуже ефектного штриха, який здатний прикрасити будь-який десерт.
Інгредієнти:
Для чізкейку:

  • печиво - 250 г;

  • вершкове масло - 140 г;

  • сир - 500 г;

  • сметана - 300 г;

  • цукор - 155 г;

  • яйця - 3 шт.


  • Для меренги:

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • цукровий пісок - 155 р.


  • Приготування
    Покриваємо 22 см форму для випікання пергаментом. Печиво перетворюємо в крихту з допомогою блендера і змішуємо з розтопленим маслом. Основу з печива розподіляємо по дну і стінкам підготовленої форми, накриваємо форму харчовою плівкою і ставимо в холодильник.
    Доводимо температуру духовки до 160°С. Збиваємо сир (якщо він занадто зернистий – попередньо протріть його через сито) зі сметаною і цукром, додаємо яйця. Отриману масу виливаємо на основу з печива і ставимо чізкейк в духовку на 1 годину. Даємо десерту охолонути 2 години після випікання.
    Для меренги збиваємо яєчні білки з цукром до утворення пухкої і блискучої маси. Викладаємо меренгу поверх чізкейку і знову маємо десерт в духовій шафі, на цей раз розігрітій до 200°С. 5-8 хвилин і можна витягати ласощі з печі. Перед подачею сирний торт «Сльози ангела» за цим рецептом повинен охолонути 2-3 години.

    Пиріг «Сльози ангела» з яблуками


    Інгредієнти:

  • готове пісочне тісто - 435 г;

  • яблука - 500 г;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • цукор - 260 г;

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • вершкове масло - 45 р.


  • Приготування
    Яблука очистити від серцевини і нарізаємо кубиками. Збризкуємо яблучні шматочки лимонним соком, кладемо в сотейник, посипаємо 120 г цукру і ставимо на середній вогонь. Коли яблука пустять сік, заливаємо їх розчином крохмалю в 60 мл води і продовжуємо готувати до розм'якшення. В кінці готування додаємо вершкове масло, ще раз гарненько все перемішуємо і знімаємо начинку з вогню, залишаючи повністю охолонути.
    Тим часом підігріваємо духовку до температури 180°С. Розкачуємо тісто і покриваємо їм форму для тарта, наколюємо основу виделкою і випікаємо самостійно 15 хвилин. Заповнюємо основу яблучною начинкою і покриваємо меренгою, приготовленої з білків 3 яєць і цукру, що залишився. Повертаємо пиріг в духовку ще на 5 хвилин, а потім подаємо до столу.

    Як приготувати торт «Сльози ангела»?


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • цукор - 220 г;

  • борошно 160 г;

  • яєчні білки - 12 шт.;

  • ванілін;

  • винний камінь - 5 р.


  • Для лимонного крему:

  • лимонний сік - 200 мл;

  • цедра 1 лимона;

  • цукор - 130 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 70 р.


  • Для меренги:

  • яєчні білки - 4 шт.;

  • цукор - 80 р.


  • Приготування
    Для крему на водяній бані змішуємо сік лимона з цедрою, цукром і яйцями з допомогою віночка. Безперервно помішуючи
    Торт «Сльози ангела»
    варимо крем до загустіння (15-20 хвилин), після чого додаємо до нього масло і охолодити.
    Для бісквіта з'єднуємо цукор (півсклянки) з борошном в одному посуді, а в іншій збиваємо яйця з винним каменем і сіллю до м'яких піків, а потім доводимо до твердих, поступово додаючи цукор. Обережно змішуємо повітряну масу з борошном і переливаємо в 30-см форму. Випікаємо 40 хвилин, розрізаємо навпіл і змащуємо лимонним кремом. Покриваємо торт меренгою і ставимо в духовку ще на 18 хвилин.
    Якщо ви хочете зробити торт «Сльози ангела» в мультиварці, то для випікання коржа виберіть режим «Випічка» на 1 годину.
    Додав: admin | 23-07-2015, 21:40
    Переглядів: 1172