Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Бджілка»

Торт «Бджілка»

23-07-2015, 21:39
6 813
Торт «Бджілка»
Торт «Бджілка» - чудовий, ароматний і неймовірно смачний десерт, який можна без особливих зусиль спекти самостійно в домашніх умовах! І ми вам з радістю допоможемо в цьому!

Рецепт торта «Бджілка»


Інгредієнти:
Для тіста:

  • мед квітковий – 2 ст. ложки;

  • сода – щіпка;

  • яйце – 2 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • борошно – 3 ст.;

  • цукор – 100 р.


  • Для крему:

  • сметана 20 % – 500 мл;

  • цукор – 1 ст.;

  • коньяк – 1 ст. ложка.


  • Для бджілок:

  • шоколад молочний – 50 г;

  • пудра цукрова – 1 ч. ложка;

  • білий шоколад – 30 г;

  • молоко – 1 ч. ложка;

  • кукурудзяні пластівці.


  • Приготування
    Як зробити торт бджілка? Отже, для початку розтоплюємо на водяній бані мед: в широку миску наливаємо води, всередину ставимо ємність вужчий і викладаємо в неї мед. Доводимо до кипіння, чекаємо, поки мед прогріється, і всипаємо в нього соду. Все розмішуємо, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Після цього додаємо збиті яйця, всипаємо цукор і кладемо вершкове масло. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо пісочне тісто. Поділяємо його приблизно на 5 частин, формуємо вручну коржі і запікаємо їх в духовці при температурі 210°С. Цим часом готуємо крем для торта: у каструлю викладаємо холодну сметану, висипаємо цукор і гарненько збиваємо міксером. Потім додаємо ванілін, вливаємо коньяк і перемішуємо. Готові коржі рівно обрізаємо і промазуємо приготованим кремом, складаючи один на одного. Верх торта теж покриваємо кремом і обсипаємо крихіткою. Тепер переходимо до прикраси: на водяній бані розтоплюємо шоколад, вливаємо трохи молока і доводимо до пластилінового стану. Далі з отриманої маси ліпимо руками тільця бджілок і викладаємо їх на обробну дошку, загорнуту у фольгу. По боках робимо невеликі надрізи ножем і прибираємо заготовки в морозильну камеру. А цим часом розтоплюємо поки білий шоколад і пензликом малюємо на тілі оченята і смужки нашим бджолам. Тепер беремо акуратні кукурудзяні пластівці, вставляємо їх у прорізи, знову прибираємо все в морозилку для застигання, а потім висаджуємо готових бджіл на медовий торт. Даємо йому кілька годин просочитися, розрізаємо на шматочки і подаємо до гарячого чаю.

    Рецепт медового торта «Бджілка» з чорносливом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • ванільний цукор – 30 г;

  • борошно пшеничне – 600 г;

  • сода харчова – 5 г;

  • яйце – 5 шт.;

  • цукровий пісок – 300 г;

  • сіль – щіпка;

  • масло вершкове – 150 г;

  • мед – 60 мл


  • Для крему:

  • сметана – 800 мл;

  • чорнослив – 160 г;

  • цукрова пудра – 180 р.


  • Для глазурі:

  • масло вершкове – 30 г;

  • молочний шоколад – 150 р.


  • Приготування
    Отже, для приготування торта «Бджілка» з чорносливом давайте спочатку зробимо крем: холодну сметану збиваємо гарненько з пудрою і прибираємо холодильник. Тепер переходимо до тесту: розтоплюємо вершкове масло і охолодити її до кімнатної температури. У невеликій ємності змішуємо мед з содою, ставимо на мінімальний вогонь і прогріваємо до тих пір, поки
    Торт «Бджілка»
    маса не стане карамельного кольору. Далі розтираємо окремо масло з сіллю, додаємо яйця і всипаємо цукор. Злегка збиваємо все віночком і з'єднуємо з остившім медом. Після цього порціями всипаємо борошно і вимішуємо густе однорідне тісто. Потім акуратно виливаємо його у форму для запікання, промазану маслом і відправляємо запікатися в духовку на 40 хвилин. Готовий корж охолодити і розрізаємо на 6 тонких коржів. Промазуємо їх рясно охолодженим кремом, чергуючи з шматочками подрібненого чорносливу. На водяній бані розтоплюємо шоколад з маслом і поливаємо вийшла глазур'ю наш десерт. Прибираємо готовий медовий торт «Бджілка» з чорносливом для просочення в холодильник і через 8 годин насолоджуємося його приголомшливим смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Апельсиновий торт
    Апельсиновий торт
    Шоколад і цитрусові - постійні атрибути новорічних свят. Щоб створити собі святковий настрій в будь-який час року, пропонуємо вам приготувати
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.
    Торт з чорносливом
    Торт з чорносливом
    Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з
    Торт «Добош»
    Торт «Добош»
    Любите солодке? Тоді вам сподобається торт Добош, що належить угорської кухні. Він дуже смачний і ніжний, з улюбленим всіма бісквітом і карамельним