Торт «Бджілка» - чудовий, ароматний і неймовірно смачний десерт, який можна без особливих зусиль спекти самостійно в домашніх умовах! І ми вам з радістю допоможемо в цьому!
Рецепт торта «Бджілка»
Інгредієнти: Для тіста:
мед квітковий – 2 ст. ложки; сода – щіпка; яйце – 2 шт.; масло вершкове – 100 г; борошно – 3 ст.; цукор – 100 р. Для крему:
сметана 20 % – 500 мл; цукор – 1 ст.; коньяк – 1 ст. ложка. Для бджілок:
шоколад молочний – 50 г; пудра цукрова – 1 ч. ложка; білий шоколад – 30 г; молоко – 1 ч. ложка; кукурудзяні пластівці. Приготування Як зробити торт бджілка? Отже, для початку розтоплюємо на водяній бані мед: в широку миску наливаємо води, всередину ставимо ємність вужчий і викладаємо в неї мед. Доводимо до кипіння, чекаємо, поки мед прогріється, і всипаємо в нього соду. Все розмішуємо, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Після цього додаємо збиті яйця, всипаємо цукор і кладемо вершкове масло. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо пісочне тісто. Поділяємо його приблизно на 5 частин, формуємо вручну коржі і запікаємо їх в духовці при температурі 210°С. Цим часом готуємо крем для торта: у каструлю викладаємо холодну сметану, висипаємо цукор і гарненько збиваємо міксером. Потім додаємо ванілін, вливаємо коньяк і перемішуємо. Готові коржі рівно обрізаємо і промазуємо приготованим кремом, складаючи один на одного. Верх торта теж покриваємо кремом і обсипаємо крихіткою. Тепер переходимо до прикраси: на водяній бані розтоплюємо шоколад, вливаємо трохи молока і доводимо до пластилінового стану. Далі з отриманої маси ліпимо руками тільця бджілок і викладаємо їх на обробну дошку, загорнуту у фольгу. По боках робимо невеликі надрізи ножем і прибираємо заготовки в морозильну камеру. А цим часом розтоплюємо поки білий шоколад і пензликом малюємо на тілі оченята і смужки нашим бджолам. Тепер беремо акуратні кукурудзяні пластівці, вставляємо їх у прорізи, знову прибираємо все в морозилку для застигання, а потім висаджуємо готових бджіл на медовий торт. Даємо йому кілька годин просочитися, розрізаємо на шматочки і подаємо до гарячого чаю.
Рецепт медового торта «Бджілка» з чорносливом
Інгредієнти: Для тіста:
ванільний цукор – 30 г; борошно пшеничне – 600 г; сода харчова – 5 г; яйце – 5 шт.; цукровий пісок – 300 г; сіль – щіпка; масло вершкове – 150 г; мед – 60 мл Для крему:
сметана – 800 мл; чорнослив – 160 г; цукрова пудра – 180 р. Для глазурі:
масло вершкове – 30 г; молочний шоколад – 150 р. Приготування Отже, для приготування торта «Бджілка» з чорносливом давайте спочатку зробимо крем: холодну сметану збиваємо гарненько з пудрою і прибираємо холодильник. Тепер переходимо до тесту: розтоплюємо вершкове масло і охолодити її до кімнатної температури. У невеликій ємності змішуємо мед з содою, ставимо на мінімальний вогонь і прогріваємо до тих пір, поки

маса не стане карамельного кольору. Далі розтираємо окремо масло з сіллю, додаємо яйця і всипаємо цукор. Злегка збиваємо все віночком і з'єднуємо з остившім медом. Після цього порціями всипаємо борошно і вимішуємо густе однорідне тісто. Потім акуратно виливаємо його у форму для запікання, промазану маслом і відправляємо запікатися в духовку на 40 хвилин. Готовий корж охолодити і розрізаємо на 6 тонких коржів. Промазуємо їх рясно охолодженим кремом, чергуючи з шматочками подрібненого чорносливу. На водяній бані розтоплюємо шоколад з маслом і поливаємо вийшла глазур'ю наш десерт. Прибираємо готовий медовий торт «Бджілка» з чорносливом для просочення в холодильник і через 8 годин насолоджуємося його приголомшливим смаком.