Вернуться назад Распечатать

Торт «Бджілка»

Торт «Бджілка»
Торт «Бджілка» - чудовий, ароматний і неймовірно смачний десерт, який можна без особливих зусиль спекти самостійно в домашніх умовах! І ми вам з радістю допоможемо в цьому!

Рецепт торта «Бджілка»


Інгредієнти:
Для тіста:

  • мед квітковий – 2 ст. ложки;

  • сода – щіпка;

  • яйце – 2 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • борошно – 3 ст.;

  • цукор – 100 р.


  • Для крему:

  • сметана 20 % – 500 мл;

  • цукор – 1 ст.;

  • коньяк – 1 ст. ложка.


  • Для бджілок:

  • шоколад молочний – 50 г;

  • пудра цукрова – 1 ч. ложка;

  • білий шоколад – 30 г;

  • молоко – 1 ч. ложка;

  • кукурудзяні пластівці.


  • Приготування
    Як зробити торт бджілка? Отже, для початку розтоплюємо на водяній бані мед: в широку миску наливаємо води, всередину ставимо ємність вужчий і викладаємо в неї мед. Доводимо до кипіння, чекаємо, поки мед прогріється, і всипаємо в нього соду. Все розмішуємо, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Після цього додаємо збиті яйця, всипаємо цукор і кладемо вершкове масло. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо пісочне тісто. Поділяємо його приблизно на 5 частин, формуємо вручну коржі і запікаємо їх в духовці при температурі 210°С. Цим часом готуємо крем для торта: у каструлю викладаємо холодну сметану, висипаємо цукор і гарненько збиваємо міксером. Потім додаємо ванілін, вливаємо коньяк і перемішуємо. Готові коржі рівно обрізаємо і промазуємо приготованим кремом, складаючи один на одного. Верх торта теж покриваємо кремом і обсипаємо крихіткою. Тепер переходимо до прикраси: на водяній бані розтоплюємо шоколад, вливаємо трохи молока і доводимо до пластилінового стану. Далі з отриманої маси ліпимо руками тільця бджілок і викладаємо їх на обробну дошку, загорнуту у фольгу. По боках робимо невеликі надрізи ножем і прибираємо заготовки в морозильну камеру. А цим часом розтоплюємо поки білий шоколад і пензликом малюємо на тілі оченята і смужки нашим бджолам. Тепер беремо акуратні кукурудзяні пластівці, вставляємо їх у прорізи, знову прибираємо все в морозилку для застигання, а потім висаджуємо готових бджіл на медовий торт. Даємо йому кілька годин просочитися, розрізаємо на шматочки і подаємо до гарячого чаю.

    Рецепт медового торта «Бджілка» з чорносливом


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • ванільний цукор – 30 г;

  • борошно пшеничне – 600 г;

  • сода харчова – 5 г;

  • яйце – 5 шт.;

  • цукровий пісок – 300 г;

  • сіль – щіпка;

  • масло вершкове – 150 г;

  • мед – 60 мл


  • Для крему:

  • сметана – 800 мл;

  • чорнослив – 160 г;

  • цукрова пудра – 180 р.


  • Для глазурі:

  • масло вершкове – 30 г;

  • молочний шоколад – 150 р.


  • Приготування
    Отже, для приготування торта «Бджілка» з чорносливом давайте спочатку зробимо крем: холодну сметану збиваємо гарненько з пудрою і прибираємо холодильник. Тепер переходимо до тесту: розтоплюємо вершкове масло і охолодити її до кімнатної температури. У невеликій ємності змішуємо мед з содою, ставимо на мінімальний вогонь і прогріваємо до тих пір, поки
    Торт «Бджілка»
    маса не стане карамельного кольору. Далі розтираємо окремо масло з сіллю, додаємо яйця і всипаємо цукор. Злегка збиваємо все віночком і з'єднуємо з остившім медом. Після цього порціями всипаємо борошно і вимішуємо густе однорідне тісто. Потім акуратно виливаємо його у форму для запікання, промазану маслом і відправляємо запікатися в духовку на 40 хвилин. Готовий корж охолодити і розрізаємо на 6 тонких коржів. Промазуємо їх рясно охолодженим кремом, чергуючи з шматочками подрібненого чорносливу. На водяній бані розтоплюємо шоколад з маслом і поливаємо вийшла глазур'ю наш десерт. Прибираємо готовий медовий торт «Бджілка» з чорносливом для просочення в холодильник і через 8 годин насолоджуємося його приголомшливим смаком.