Шоколадний торт без борошна
Шоколаду багато не буває – це факт, в якому абсолютно впевнений кожен любитель цього чудового ласощі. Користь якісного шоколаду безсумнівна – какао є потужним антиоксидантом, що в продукті міститься так званий гормон радості. Так що якщо світ здається сірим і безрадісним, просто з'їжте пару скибочок плитки чорного шоколаду, і настрій відразу покращиться. Ну, а щоб підняти настрій, напевно, і не нашкодити фігурі, спечіть смачний шоколадний торт без борошна – рецепт нескладний, продуктів знадобиться мінімум.
Інгредієнти:
шоколад – 1 велика плитка;
цукор – 2/3 склянки;
какао (порошок) – 1/2 склянки;
масло вершкове – 1 ст. ложка;
яйце куряче – 6-7 шт.;
вершки не менше 30% – 1 стакан.
Приготування
Шоколад потрібно вибрати правильно – чим більше відсоток вмісту какао, тим смачніше і корисніше вийде торт. Поки готуєте тісто, увімкніть прогріватися духова шафа і змастіть форму або на деко вершковим маслом.
Насамперед білки відокремте і перелийте в миску, приберіть його в холодильник, цукор розділіть навпіл. Поки охолоджуються білки, розтирайте жовтки з половиною цукру і какао до тих пір, поки не перестанете відчувати крупинки. До білків додайте цукор, що залишився і збийте в піну, як зазвичай для приготування безе. Краще це робити з допомогою міксера.
Змішайте обидві маси, акуратно з'єднуючи їх, щоб білки не опало. Перемішайте до однорідності, викладіть на деко, розрівняти. Корж випікається приблизно півгодини. Будьте уважні – шоколадний колір не дає можливості візуально визначити готовність, так що стежте за часом.
Поки корж випікається, приготуйте крем: в підігріті вершки додайте дрібно покришений або натертий шоколад, помішуючи, прогрівайте, поки крем не стане однорідним. Готовий корж остудіть, розріжте на 2-3 частини, промажте кремом і залиште в холодному місці, бажано на ніч.
Інгредієнти:
чорний шоколад – 05 кг (5 плиток по 100 г);
вершки 35% – 1 склянка;
куряче яйце – 6 шт.;
масло «Селянське» – 100 г;
цукор – 1 стакан.
Приготування
Увімкніть духова шафа – нехай прогріється. Шоколад дрібно поломайте і разом з маслом розтопити на водяній бані, безперервно помішуючи. У миску з цукром збийте 4 яйця і додайте 2 жовтки (білки використовуйте в інших стравах). Збивайте як слід – маса повинна збільшитися в обсязі, додайте остиглий шоколад і вершки. Акуратно перемішайте, щоб тісто зберегло обсяг. У формі розподіліть папір для випічки, влийте тісто. Форму встановіть на середню полицю духовки, під нею повинна бути ємність з водою. Випікайте торт близько 50 хвилин. Остудіть у формі, перекладіть на блюдо, прикрасьте за бажанням.
Щоб зробити десерт менш калорійним, спечіть шоколадний торт без борошна і цукру. Для цього просто використовуйте фруктозу в тій же кількості, що і цукор.
Шоколадний торт без борошна
Інгредієнти:
Приготування
Шоколад потрібно вибрати правильно – чим більше відсоток вмісту какао, тим смачніше і корисніше вийде торт. Поки готуєте тісто, увімкніть прогріватися духова шафа і змастіть форму або на деко вершковим маслом.
Насамперед білки відокремте і перелийте в миску, приберіть його в холодильник, цукор розділіть навпіл. Поки охолоджуються білки, розтирайте жовтки з половиною цукру і какао до тих пір, поки не перестанете відчувати крупинки. До білків додайте цукор, що залишився і збийте в піну, як зазвичай для приготування безе. Краще це робити з допомогою міксера.
Змішайте обидві маси, акуратно з'єднуючи їх, щоб білки не опало. Перемішайте до однорідності, викладіть на деко, розрівняти. Корж випікається приблизно півгодини. Будьте уважні – шоколадний колір не дає можливості візуально визначити готовність, так що стежте за часом.
Поки корж випікається, приготуйте крем: в підігріті вершки додайте дрібно покришений або натертий шоколад, помішуючи, прогрівайте, поки крем не стане однорідним. Готовий корж остудіть, розріжте на 2-3 частини, промажте кремом і залиште в холодному місці, бажано на ніч.
Французький шоколадний торт без борошна
Інгредієнти:
Приготування
Увімкніть духова шафа – нехай прогріється. Шоколад дрібно поломайте і разом з маслом розтопити на водяній бані, безперервно помішуючи. У миску з цукром збийте 4 яйця і додайте 2 жовтки (білки використовуйте в інших стравах). Збивайте як слід – маса повинна збільшитися в обсязі, додайте остиглий шоколад і вершки. Акуратно перемішайте, щоб тісто зберегло обсяг. У формі розподіліть папір для випічки, влийте тісто. Форму встановіть на середню полицю духовки, під нею повинна бути ємність з водою. Випікайте торт близько 50 хвилин. Остудіть у формі, перекладіть на блюдо, прикрасьте за бажанням.
Щоб зробити десерт менш калорійним, спечіть шоколадний торт без борошна і цукру. Для цього просто використовуйте фруктозу в тій же кількості, що і цукор.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Як зробити шоколадний крем?
Існує безліч рецептів шоколадного крему. Можна приготувати вершковий зі згущеним молоком, заварний з яйцями або навіть сирний крем. Приготувати його
Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і
Торт "Снікерс" - рецепт
Якщо ви любитель шоколадок під назвою "Снікерс", то рецепт торта з однойменною назвою вам сподобається. У ньому немає всіх шкідливих добавок, які є в
Кавовий торт
Кулінарія - це мистецтво. Яскраве тому підтвердження - кавовий торт. Готується він непросто, але підсумковий результат того вартий. Повірте,
Трюфельний торт
Трюфельний торт - вишукане й непросте ласощі, для приготування якого потрібно багато часу. Набираємося терпіння і приступаємо до готування, за