» » Печиво з вівсянки

Печиво з вівсянки

Печиво з вівсянки
Якщо вам хочеться поласувати корисним печивом , то робіть вибір на користь тих рецептів, які містять найбільшу кількість злаків, наприклад, вівса. Вівсяні пластівці вже давно стали постійними гостями в рецептах корисної випічки, а печиво на їх основі є класикою, яку ми будемо інтерпретувати на свій манер у наступних рецептах.

Печиво з банана і вівсянки


Інгредієнти:

  • банани - 240 г;

  • кокосове масло - 25 мл;

  • мелені насіння льону - 5 г;

  • вода - 45 мл;

  • рослинна олія - 60 мл;

  • вівсяні пластівці - 1 1/2 ст.;

  • кленовий сироп або мед - 40 мл;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сушена журавлина - 25 г;

  • шоколадна крихта - 75 р.


  • Приготування
    Поки духова шафа доходить до чергової температури 180 градусів, залийте насіння льону водою і залиште їх розбухнути. Поки льон вбирає воду і стає в'язким (у підсумку саме цей інгредієнт замінить нам яйце), пюрируем банани з кокосовим і рослинним маслом, додаємо корицю, вівсянку і розпушувач. В останню чергу вливаємо набряклі насіння льону, підсолоджувач і закладаємо добавки у вигляді шоколадної крихти і журавлини.
    Розділивши суміш на 12 порцій, формуємо з кожної печиво і розкладаємо на аркуші пергаменту. Випікаємо 11 хвилин і охолодити перед дегустацією.

    Печиво з вівсянки і сиру – рецепт


    Інгредієнти:

  • вівсяне борошно - 130 г;

  • кукурудзяне борошно - 90 г;

  • кокосова стружка - 45 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • мед - 55 мл;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 190 мл;

  • сир - 80 р.


  • Приготування
    Духова шафа залиште розігріватися до 175 градусів. Деко накрийте промасленим пергаментом.
    В одній посуді з'єднайте вівсянку з кукурудзяним борошном і розпушувачем. Окремо збийте яйце з медом і маслом, додайте молоко і сік лимона. У посуд із рідинами покладіть сир і всипте всі сухі інгредієнти. Замісіть тісто, розділіть його на порції і розкладіть їх на деку. Випікайте 18 хвилин або до тих пір, поки краю печива не підрум'яняться.

    Як зробити печиво з вівсянки без борошна?


    Приготувати печиво без борошна не проблема, якщо під рукою є вівсяні пластівці. Перемолу останні з допомогою кавомолки або блендера ви отримаєте здоровий замінник пшеничного борошна для всієї вашої випічки.
    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 1 1/2 ст.;

  • сода, мелена кориця - по 1 ч. ложці;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 45 г;

  • рослинне масло - 120 мл;

  • жменя шоколадної крихти.


  • Приготування
    3/4 всіх вівсяних пластівців збийте блендером в борошно. Змішайте борошно з цілими пластівцями, содою, меленою корицею і шоколадом. Окремо збийте яйце з рослинним маслом і цукром. Поєднавши сухі інгредієнти з рідинами, сформуйте з отриманої маси 15-18 окремих печеньок, кожну з них злегка розплющить долонею на застеленому пергаментом деко. Печиво з вівсянки слід випікати 9-10 хвилин при 180 градусах.

    Печиво з моркви і вівсянки


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 90 г;

  • кокосова олія - 60 мл;

  • сода, мелена кориця - по 1 ч. ложці;
  • Печиво з вівсянки

  • щіпка мускатного горіха;

  • цукор - 65 г;

  • ванільна паста - 5 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • терта морква - 1 ст.;

  • вівсяні пластівці - 1 1/2 ст.;

  • кокосова стружка - 35 г;

  • жменю горіхів і родзинок.


  • Приготування
    Духовку доведіть до температури 180 градусів. Змішайте борошно з вівсяними пластівцями, кокосом, горіхами і родзинками, прянощами, содою і цукром. Яйця збийте з кокосовим маслом і додайте натерту і добре віджату моркву. Змішайте сухі інгредієнти з рідинами до отримання пластичної маси і сформуйте з неї 18 порцій печива. Випікайте спів з вівсянки протягом 11 хвилин. Перед дегустацією охолодіть.
    Додав: admin | 23-07-2015, 21:03
    Переглядів: 765