Якщо вам хочеться поласувати корисним печивом , то робіть вибір на користь тих рецептів, які містять найбільшу кількість злаків, наприклад, вівса. Вівсяні пластівці вже давно стали постійними гостями в рецептах корисної випічки, а печиво на їх основі є класикою, яку ми будемо інтерпретувати на свій манер у наступних рецептах.
Печиво з банана і вівсянки
Інгредієнти: банани - 240 г; кокосове масло - 25 мл; мелені насіння льону - 5 г; вода - 45 мл; рослинна олія - 60 мл; вівсяні пластівці - 1 1/2 ст.; кленовий сироп або мед - 40 мл; мелена кориця - 1 ч. ложка; розпушувач - 1 ч. ложка; сушена журавлина - 25 г; шоколадна крихта - 75 р. Приготування Поки духова шафа доходить до чергової температури 180 градусів, залийте насіння льону водою і залиште їх розбухнути. Поки льон вбирає воду і стає в'язким (у підсумку саме цей інгредієнт замінить нам яйце), пюрируем банани з кокосовим і рослинним маслом, додаємо корицю, вівсянку і розпушувач. В останню чергу вливаємо набряклі насіння льону, підсолоджувач і закладаємо добавки у вигляді шоколадної крихти і журавлини.
Розділивши суміш на 12 порцій, формуємо з кожної печиво і розкладаємо на аркуші пергаменту. Випікаємо 11 хвилин і охолодити перед дегустацією.
Печиво з вівсянки і сиру – рецепт
Інгредієнти: вівсяне борошно - 130 г; кукурудзяне борошно - 90 г; кокосова стружка - 45 г; розпушувач - 1 ч. ложка; мед - 55 мл; рослинна олія - 30 мл; лимонний сік - 30 мл; яйце - 1 шт.; молоко - 190 мл; сир - 80 р. Приготування Духова шафа залиште розігріватися до 175 градусів. Деко накрийте промасленим пергаментом.
В одній посуді з'єднайте вівсянку з кукурудзяним борошном і розпушувачем. Окремо збийте яйце з медом і маслом, додайте молоко і сік лимона. У посуд із рідинами покладіть сир і всипте всі сухі інгредієнти. Замісіть тісто, розділіть його на порції і розкладіть їх на деку. Випікайте 18 хвилин або до тих пір, поки краю печива не підрум'яняться.
Як зробити печиво з вівсянки без борошна?
Приготувати печиво без борошна не проблема, якщо під рукою є вівсяні пластівці. Перемолу останні з допомогою кавомолки або блендера ви отримаєте здоровий замінник пшеничного борошна для всієї вашої випічки.
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 1 1/2 ст.; сода, мелена кориця - по 1 ч. ложці; яйце - 1 шт.; цукор - 45 г; рослинне масло - 120 мл; жменя шоколадної крихти. Приготування 3/4 всіх вівсяних пластівців збийте блендером в борошно. Змішайте борошно з цілими пластівцями, содою, меленою корицею і шоколадом. Окремо збийте яйце з рослинним маслом і цукром. Поєднавши сухі інгредієнти з рідинами, сформуйте з отриманої маси 15-18 окремих печеньок, кожну з них злегка розплющить долонею на застеленому пергаментом деко. Печиво з вівсянки слід випікати 9-10 хвилин при 180 градусах.
Печиво з моркви і вівсянки
Інгредієнти: пшеничне борошно - 90 г; кокосова олія - 60 мл; сода, мелена кориця - по 1 ч. ложці; щіпка мускатного горіха; цукор - 65 г; ванільна паста - 5 мл; яйце - 1 шт.; терта морква - 1 ст.; вівсяні пластівці - 1 1/2 ст.; кокосова стружка - 35 г; жменю горіхів і родзинок. Приготування Духовку доведіть до температури 180 градусів. Змішайте борошно з вівсяними пластівцями, кокосом, горіхами і родзинками, прянощами, содою і цукром. Яйця збийте з кокосовим маслом і додайте натерту і добре віджату моркву. Змішайте сухі інгредієнти з рідинами до отримання пластичної маси і сформуйте з неї 18 порцій печива. Випікайте спів з вівсянки протягом 11 хвилин. Перед дегустацією охолодіть.