» » Вівсяне печиво – рецепт

Вівсяне печиво – рецепт

Вівсяне печиво – рецепт
Вівсянка – це не тільки смачна і корисна каша. Нижче вас чекає рецепт вівсяних печива у домашніх умовах.

Пісне вівсяне печиво – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 75 г;

  • цукор – 110 г;

  • кориця мелена – щіпка;

  • сіль – щіпка;

  • рідка натуральна ваніль – 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх мелений – пучку;

  • рафінована рослинна олія – 70 мл;

  • розпушувач – 5 г;

  • пластівці вівсяні – 110 г;

  • свіжовичавлений апельсиновий сік – 55 мл;

  • волоські горіхи нечищене – 100 р.


  • Приготування
    Духовку відразу ж прогріваємо до позначки 180 градусів. Волоські горіхи ножем нарубим на невеликі шматочки. Борошно з'єднуємо з цукром, спеціями, розпушувачем і сіллю. Вливаємо апельсиновий сік, рослинне масло, ваніль і перемішуємо. Тепер всипаємо вівсяні пластівці, горішки, родзинки і перемішуємо. З отриманої маси скачуємо кульки завбільшки приблизно з м'ячик для настільного тенісу. Щоб тісто не прилипало до дека, краще застелити його пекарської папером, а далі вже на неї розкладаємо наші кульки. Відправляємо печиво в духовку хвилин на 15 а потім охолоджуємо і подаємо разом з чаєм, молоком або компотом .

    Вівсяне печиво з бананом – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 150 г;

  • вівсяні пластівці – 140 г;

  • банани – 200 г;

  • вершкове масло 73% жирності – 140 г;

  • розпушувач – 1/4 ч. ложки;

  • цукор – 75 г;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • яйця – 1 шт.;

  • ядра волоських горіхів – 90 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    У глибокій ємності змішуємо вівсяні пластівці з борошном, цукром і разрыхлиттелем. Банани очистити, м'якоть перетворюємо на пюре. Ядра горіхів розрізаємо на невеликі шматочки. Окремо змішуємо мед, яйце і вершкове масло. Бананове пюре викладаємо в суху суміш, додаємо горіхи і заливаємо зверху масляно-яєчної сумішшю. Гарненько все перемішуємо. Щоб вівсяні пластівці добре просочилися, залишаємо тісто на 20 хвилин. Потім деко застеляємо папером для випічки і викладаємо на відстані 5 см один від одного порції тіста. Повинно вийти приблизно 20 заготовок печива. Випікаємо його 17 хвилин при температурі 210 градусів. Після цього знижуємо температуру до позначки в 100 градусів і підсушуємо наше печиво ще 10 хвилин.

    Вівсяне печиво з медом – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;

  • сметана 20% жирності – 120 г;

  • мед – 05 склянки;

  • масло – 110 г;

  • цукор – 100 г;

  • пластівці вівсяні – 160 г;

  • розпушувач – 1 маленький пакетик.


  • Приготування
    Борошно змішуємо з пекарським порошком і гарненько просіваємо через сито. Масло розтираємо з цукром дочиста. Додаємо сметану, мед, вівсяні пластівці, пропущені через м'ясорубку, яйце і просіяне борошно. Добре все вимішуємо і розгортаємо в тонкий пласт. Його товщина повинна бути приблизно 5 мм За допомогою різних формочок вирізаємо заготовки і випікаємо їх у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин.

    М'яке вівсяне печиво – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 190 г;

  • вершкове масло 73% жирності – 190 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • цукор білий – 55 г;

  • цукор коричневий – 90 г;

  • пластівці вівсяні – 155 г;

  • розпушувач – 10 р.


  • Приготування
    Спочатку подрібнюємо в кухонному комбайні вівсяні пластівці. Потім висипаємо їх у тарілку, а в чашу комбайна відправляємо
    Вівсяне печиво – рецепт
    вершкове масло і цукор і білий і коричневий. Гарненько збиваємо до однорідної маси. Додаємо яйця, знову перемішуємо, додаємо перемелені вівсяні пластівці, перемішуємо і нарешті, всипаємо борошно і розпушувач. Знову ретельно перемішуємо в комбайні і викладаємо тісто в миску. Тепер тесту потрібно відпочити – на годину прибираємо його в холодильник. За цей час пластівці набухнуть, а масло знову «схопиться». Після цього прогріваємо духовку до 180 градусів. Деко застеляємо пекарським папером. Ложкою набираємо тісто і скачуємо з нього кульки. Викладаємо їх на деко на досить пристойній відстані один від одного. Зверху кульки злегка приминаем рукою або виделкою. Відправляємо печиво в духовку, і хвилин через 15-20 воно буде готове. Приємного чаювання!
    Додав: admin | 22-07-2015, 21:52
    Переглядів: 486