Вівсянка – це не тільки смачна і корисна каша. Нижче вас чекає рецепт вівсяних печива у домашніх умовах.
Пісне вівсяне печиво – рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 75 г; цукор – 110 г; кориця мелена – щіпка; сіль – щіпка; рідка натуральна ваніль – 1 ч. ложка; мускатний горіх мелений – пучку; рафінована рослинна олія – 70 мл; розпушувач – 5 г; пластівці вівсяні – 110 г; свіжовичавлений апельсиновий сік – 55 мл; волоські горіхи нечищене – 100 р. Приготування Духовку відразу ж прогріваємо до позначки 180 градусів. Волоські горіхи ножем нарубим на невеликі шматочки. Борошно з'єднуємо з цукром, спеціями, розпушувачем і сіллю. Вливаємо апельсиновий сік, рослинне масло, ваніль і перемішуємо. Тепер всипаємо вівсяні пластівці, горішки, родзинки і перемішуємо. З отриманої маси скачуємо кульки завбільшки приблизно з м'ячик для настільного тенісу. Щоб тісто не прилипало до дека, краще застелити його пекарської папером, а далі вже на неї розкладаємо наші кульки. Відправляємо печиво в духовку хвилин на 15 а потім охолоджуємо і подаємо разом з чаєм, молоком або компотом .
Вівсяне печиво з бананом – рецепт
Інгредієнти: борошно – 150 г; вівсяні пластівці – 140 г; банани – 200 г; вершкове масло 73% жирності – 140 г; розпушувач – 1/4 ч. ложки; цукор – 75 г; мед – 2 ст. ложки; яйця – 1 шт.; ядра волоських горіхів – 90 г; сіль – щіпка. Приготування У глибокій ємності змішуємо вівсяні пластівці з борошном, цукром і разрыхлиттелем. Банани очистити, м'якоть перетворюємо на пюре. Ядра горіхів розрізаємо на невеликі шматочки. Окремо змішуємо мед, яйце і вершкове масло. Бананове пюре викладаємо в суху суміш, додаємо горіхи і заливаємо зверху масляно-яєчної сумішшю. Гарненько все перемішуємо. Щоб вівсяні пластівці добре просочилися, залишаємо тісто на 20 хвилин. Потім деко застеляємо папером для випічки і викладаємо на відстані 5 см один від одного порції тіста. Повинно вийти приблизно 20 заготовок печива. Випікаємо його 17 хвилин при температурі 210 градусів. Після цього знижуємо температуру до позначки в 100 градусів і підсушуємо наше печиво ще 10 хвилин.
Вівсяне печиво з медом – рецепт
Інгредієнти: борошно – 1 склянка; сметана 20% жирності – 120 г; мед – 05 склянки; масло – 110 г; цукор – 100 г; пластівці вівсяні – 160 г; розпушувач – 1 маленький пакетик. Приготування Борошно змішуємо з пекарським порошком і гарненько просіваємо через сито. Масло розтираємо з цукром дочиста. Додаємо сметану, мед, вівсяні пластівці, пропущені через м'ясорубку, яйце і просіяне борошно. Добре все вимішуємо і розгортаємо в тонкий пласт. Його товщина повинна бути приблизно 5 мм За допомогою різних формочок вирізаємо заготовки і випікаємо їх у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин.
М'яке вівсяне печиво – рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 190 г; вершкове масло 73% жирності – 190 г; курячі яйця – 2 шт.; цукор білий – 55 г; цукор коричневий – 90 г; пластівці вівсяні – 155 г; розпушувач – 10 р. Приготування Спочатку подрібнюємо в кухонному комбайні вівсяні пластівці. Потім висипаємо їх у тарілку, а в чашу комбайна відправляємо
вершкове масло і цукор і білий і коричневий. Гарненько збиваємо до однорідної маси. Додаємо яйця, знову перемішуємо, додаємо перемелені вівсяні пластівці, перемішуємо і нарешті, всипаємо борошно і розпушувач. Знову ретельно перемішуємо в комбайні і викладаємо тісто в миску. Тепер тесту потрібно відпочити – на годину прибираємо його в холодильник. За цей час пластівці набухнуть, а масло знову «схопиться». Після цього прогріваємо духовку до 180 градусів. Деко застеляємо пекарським папером. Ложкою набираємо тісто і скачуємо з нього кульки. Викладаємо їх на деко на досить пристойній відстані один від одного. Зверху кульки злегка приминаем рукою або виделкою. Відправляємо печиво в духовку, і хвилин через 15-20 воно буде готове. Приємного чаювання!