Домашній шоколад рецепт
Шоколад – ласощі, які люблять не тільки діти, але й багато хто з дорослих. Його можна подавати з гарячим чаєм, додавати у випічку і просто насолоджуватися кожним шматочком. Ми розповімо вам, як приготувати домашній шоколад, який вийде набагато корисніше і смачніше покупного!
Інгредієнти:
какао в порошку – 220 г;
пудра цукрова – 100 г;
масло вершкове – 170 г;
сіль – 1 щіпка;
молоко знежирене – 150 мл;
вода фільтрована – 230 мл
Приготування
Отже, в миску викладаємо масло, какао порошок і збиваємо все до отримання маси однорідного стану. У сотейник наливаємо воду, зверху встановлюємо миску з шоколадним маслом і нагріваємо. Потім знімаємо посуд, вводимо поступово молоко, додаємо за смаком цукор і сіль. Перемішуємо все до розчинення кристалів, а потім перекладаємо шоколадну суміш у формочки. Відправляємо ласощі в морозилку і через пару годин подаємо домашній шоколад до столу, присипавши цукровою пудрою.
Інгредієнти:
терте какао – 400 г;
масло какао – 200 г;
мед рідкий – 100 мл
Приготування
На водяній бані розтоплюємо какао-масло, а потім маленькими порціями всипаємо в нього терте какао і рідкий мед. Нагріваємо суміш до температури 40°С і розливаємо по формах. Після цього даємо шоколаду вистоятися при кімнатній температурі 8-12 годин до повного застигання.
Інгредієнти:
масло вершкове – 50 г;
какао в порошку – 6 ст. ложок;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
вода фільтрована – 3 ст. ложки;
цукор ванільний – 10 г;
ізюм світлий – 2 ст. ложки.
Приготування
Воду підігріваємо до теплого стану, додаємо какао-порошок, ванільний і звичайний цукор. Активно перемішуємо суміш і додаємо розтоплене вершкове масло. Тушкуємо шоколад на самому слабенькому вогні до загусання. Після цього знімаємо з плити, додаємо ізюм і розливаємо по формах. Відправляємо ласощі в морозильну камеру, і приблизно через 10 хвилин домашній шоколад буде повністю готовий!
Інгредієнти:
масло вершкове – 50 г;
какао-порошок – 5 ст. ложок;
сухе молоко – 5 ст. ложок;
вода фільтрована – 5 ст. ложок;
горіх лісовий – за смаком;
рисове борошно – 5 ст. ложок.
Приготування
Сухі інгредієнти висипаємо в ковшичек і ретельно перемішуємо. Потім розводимо суміш теплою водою, перемішуємо і ставимо на слабенький вогонь. Коли маса почне закипати, додаємо шматочок вершкового масла і активно перемішуємо до його повного розчинення. Після цього додаємо поступово рисове борошно, розмішуємо і знімаємо з вогню. Далі гарячий шоколад виливаємо в прямокутну форму і рівномірно розподіляємо на поверхні горіхи. Прибираємо ласощі в холодильник і залишаємо там до повного застигання.
Інгредієнти:
масло вершкове – 125 г;
натуральне сухе молоко – 2 ст.;
какао-порошок – 5 ст. ложок;
молоко коров'яче – 125 сл;
пудра цукрова – 5 ст. ложок;
ваніль – за смаком;
подрібнені сухофрукти – 3 ст. ложки.
Приготування
Молоко виливаємо в ковшичек і доводимо на слабенькому вогні до закипання. Потім додаємо вершкове масло і, помішуючи, розчиняємо його в молоці. Всі сухі інгредієнти в мисці з'єднуємо, перемішуємо і додаємо поступово в молоко з маслом. Залишаємо суміш на слабенькому вогні хвилин на 10 а потім знімаємо шоколад з вогню, додаємо сухофрукти, перемішуємо і виливаємо тонким шаром у відповідну силіконову форму. Прибираємо ласощі в холодильник і чекаємо, поки шоколад затвердіє.
Рецепт домашнього шоколаду з какао
Інгредієнти:
Приготування
Отже, в миску викладаємо масло, какао порошок і збиваємо все до отримання маси однорідного стану. У сотейник наливаємо воду, зверху встановлюємо миску з шоколадним маслом і нагріваємо. Потім знімаємо посуд, вводимо поступово молоко, додаємо за смаком цукор і сіль. Перемішуємо все до розчинення кристалів, а потім перекладаємо шоколадну суміш у формочки. Відправляємо ласощі в морозилку і через пару годин подаємо домашній шоколад до столу, присипавши цукровою пудрою.
Домашній шоколад з какао з медом
Інгредієнти:
Приготування
На водяній бані розтоплюємо какао-масло, а потім маленькими порціями всипаємо в нього терте какао і рідкий мед. Нагріваємо суміш до температури 40°С і розливаємо по формах. Після цього даємо шоколаду вистоятися при кімнатній температурі 8-12 годин до повного застигання.
Рецепт молочного домашнього шоколаду з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Воду підігріваємо до теплого стану, додаємо какао-порошок, ванільний і звичайний цукор. Активно перемішуємо суміш і додаємо розтоплене вершкове масло. Тушкуємо шоколад на самому слабенькому вогні до загусання. Після цього знімаємо з плити, додаємо ізюм і розливаємо по формах. Відправляємо ласощі в морозильну камеру, і приблизно через 10 хвилин домашній шоколад буде повністю готовий!
Рецепт домашнього шоколад з лісовими горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Сухі інгредієнти висипаємо в ковшичек і ретельно перемішуємо. Потім розводимо суміш теплою водою, перемішуємо і ставимо на слабенький вогонь. Коли маса почне закипати, додаємо шматочок вершкового масла і активно перемішуємо до його повного розчинення. Після цього додаємо поступово рисове борошно, розмішуємо і знімаємо з вогню. Далі гарячий шоколад виливаємо в прямокутну форму і рівномірно розподіляємо на поверхні горіхи. Прибираємо ласощі в холодильник і залишаємо там до повного застигання.
Домашній шоколад з сухофруктами
Інгредієнти:
Приготування
Молоко виливаємо в ковшичек і доводимо на слабенькому вогні до закипання. Потім додаємо вершкове масло і, помішуючи, розчиняємо його в молоці. Всі сухі інгредієнти в мисці з'єднуємо, перемішуємо і додаємо поступово в молоко з маслом. Залишаємо суміш на слабенькому вогні хвилин на 10 а потім знімаємо шоколад з вогню, додаємо сухофрукти, перемішуємо і виливаємо тонким шаром у відповідну силіконову форму. Прибираємо ласощі в холодильник і чекаємо, поки шоколад затвердіє.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколад в домашніх умовах
Якщо ви обожнюєте солодке, то рецепт приготування домашнього шоколаду точно вам сподобається! Особливо актуальні наші рецепти в сім'ях з дітьми -
Як приготувати шоколад?
Дана стаття буде дуже цікава всім, оскільки в ній ми розглянемо приготування шоколаду, як звичайного чорного, так і молочного і навіть білого. А ще
Шоколадне желе
Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
Шоколадна паста
Шоколадна паста - це смачне ласощі, яке сподобається і дорослим, і дітям. Її можна подавати як самостійно, так і використовувати в якості начинок для
Шоколадне масло в домашніх умовах
Шоколадне масло - смачний продукт, який обожнюють і дорослі, і діти. Приготоване в домашніх умовах воно не містить консервантів, ароматизаторів і
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими