Шоколад – ласощі, які люблять не тільки діти, але й багато хто з дорослих. Його можна подавати з гарячим чаєм, додавати у випічку і просто насолоджуватися кожним шматочком. Ми розповімо вам, як приготувати домашній шоколад, який вийде набагато корисніше і смачніше покупного!
Рецепт домашнього шоколаду з какао
Інгредієнти: какао в порошку – 220 г; пудра цукрова – 100 г; масло вершкове – 170 г; сіль – 1 щіпка; молоко знежирене – 150 мл; вода фільтрована – 230 мл Приготування Отже, в миску викладаємо масло, какао порошок і збиваємо все до отримання маси однорідного стану. У сотейник наливаємо воду, зверху встановлюємо миску з шоколадним маслом і нагріваємо. Потім знімаємо посуд, вводимо поступово молоко, додаємо за смаком цукор і сіль. Перемішуємо все до розчинення кристалів, а потім перекладаємо шоколадну суміш у формочки. Відправляємо ласощі в морозилку і через пару годин подаємо домашній шоколад до столу, присипавши цукровою пудрою.
Домашній шоколад з какао з медом
Інгредієнти: терте какао – 400 г; масло какао – 200 г; мед рідкий – 100 мл Приготування На водяній бані розтоплюємо какао-масло, а потім маленькими порціями всипаємо в нього терте какао і рідкий мед. Нагріваємо суміш до температури 40°С і розливаємо по формах. Після цього даємо шоколаду вистоятися при кімнатній температурі 8-12 годин до повного застигання.
Рецепт молочного домашнього шоколаду з родзинками
Інгредієнти: масло вершкове – 50 г; какао в порошку – 6 ст. ложок; цукровий пісок – 2 ст. ложки; вода фільтрована – 3 ст. ложки; цукор ванільний – 10 г; ізюм світлий – 2 ст. ложки. Приготування Воду підігріваємо до теплого стану, додаємо какао-порошок, ванільний і звичайний цукор. Активно перемішуємо суміш і додаємо розтоплене вершкове масло. Тушкуємо шоколад на самому слабенькому вогні до загусання. Після цього знімаємо з плити, додаємо ізюм і розливаємо по формах. Відправляємо ласощі в морозильну камеру, і приблизно через 10 хвилин домашній шоколад буде повністю готовий!
Рецепт домашнього шоколад з лісовими горіхами
Інгредієнти: масло вершкове – 50 г; какао-порошок – 5 ст. ложок; сухе молоко – 5 ст. ложок; вода фільтрована – 5 ст. ложок; горіх лісовий – за смаком; рисове борошно – 5 ст. ложок. Приготування Сухі інгредієнти висипаємо в ковшичек і ретельно перемішуємо. Потім розводимо суміш теплою водою, перемішуємо і ставимо на слабенький вогонь. Коли маса почне закипати, додаємо шматочок вершкового масла і активно перемішуємо до його повного розчинення. Після цього додаємо поступово рисове борошно, розмішуємо і знімаємо з вогню. Далі гарячий шоколад виливаємо в прямокутну форму і рівномірно розподіляємо на поверхні горіхи. Прибираємо ласощі в холодильник і залишаємо там до повного застигання.
Домашній шоколад з сухофруктами
Інгредієнти: масло вершкове – 125 г; натуральне сухе молоко – 2 ст.; какао-порошок – 5 ст. ложок; молоко коров'яче – 125 сл; пудра цукрова – 5 ст. ложок; ваніль – за смаком; подрібнені сухофрукти – 3 ст. ложки. Приготування Молоко виливаємо в ковшичек і доводимо на слабенькому вогні до закипання. Потім додаємо вершкове масло і, помішуючи, розчиняємо його в молоці. Всі сухі інгредієнти в мисці з'єднуємо, перемішуємо і додаємо поступово в молоко з маслом. Залишаємо суміш на слабенькому вогні хвилин на 10 а потім знімаємо шоколад з вогню, додаємо сухофрукти, перемішуємо і виливаємо тонким шаром у відповідну силіконову форму. Прибираємо ласощі в холодильник і чекаємо, поки шоколад затвердіє.