Груша в карамелі – рецепт

Розповімо, як приготувати грушу в карамелі, цей дивний вишуканий десерт безумовно сподобається вашим домашнім і гостям. Крім того, карамелізовані груші можна використовувати для приготування більш складних кондитерських страв. Для приготування груш карамелі підходять багато сортів, у тому числі і зимові, проте все ж не варто вибирати для карамелізації м'які осінні груші, ці солодкі плоди смачні самі по собі, без вчинення над ними будь-яких кулінарних процедур.
Груша в карамелі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На сухій сковороді розплавляємо цукор в карамель при мінімальному нагріві. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Швидко розрізаємо навпіл груші, видаляємо насіннєві коробочки і все зайве. Скроплюємо соком лимона з боку розрізу. Акуратно вливаємо в сковороду суміш води з вином і перемішуємо (воду краще брати гарячу). Закладаємо половинки груш на сковороду розрізом вниз.
Проварюємо половинки груш протягом 5 хвилин, потім перевертаємо і проварюємо ще стільки ж. Соус повинен загуснути. Вимикаємо вогонь і остуджуємо груші в сиропі. Розкладаємо половинки груш в сервірувальну порційний посуд і поливаємо сиропом, в якому вони варилися. Подаємо груші в карамелі з вершковим морозивом (пломбір, шоколадний пломбір). Можна до цього десерту подати, джин-тонік з листочком м'яти, домашній лимонад, негорячий зелений чай, мате, або ройбуш.
Пиріг з грушами в карамелі
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Приготуємо на сковороді карамелизующий сироп (попередній рецепт, див. вище). Груші разрежем на невеликі скибочки товщиною не більше 1 см і збризніть соком лимона. Проварюємо грушеві скибочки в сиропі протягом 5-8 хвилин на малому вогні. Поки груша в карамелі остигає в сковороді, готуємо тісто для пирога.
Включаємо вогонь в духовій шафі – нехай прогріється.
Борошно змішати з крохмалем і просіваємо в робочу миску. Додаємо яйця, цукор, сметану, кефір, соду, ваніль і бренді.

Змащуємо вершковим маслом форми і наливаємо в неї половину тіста так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну. Зверху викладаємо скибочки карамелизованной груші, присипаємо рубаними горіхами, заливаємо другою половиною тіста, зверху знову посипаємо горіхами. Випікаємо протягом близько 40 хвилин. Готовий пиріг після вилучення з форми обливаємо сиропом, в якому варилися груші. Перед розрізанням і подачею трохи остудимо пиріг.
Подавати такий пиріг найкраще з чаєм, з гарячим шоколадом або компотами, кава не дуже доречний, він буде перебивати вишуканий смак цього чудового десерту.
Рекомендуємо добрі рецепти

Десерт з груш
Всі ми знаємо, що груша - дуже смачний, ароматний і корисний фрукт. А десерти з груш виходять просто чарівні! Якщо ви ще не знаєте, як приготувати

Сушені груші
Груші - корисні фрукти, які мають природного солодкістю. Їх використовують в створенні різних десертів і салатів. І сьогодні ми розповімо, як їх

Пиріг з грушами в мультиварці
Груша має прекрасний смак і приголомшливий запашний аромат. Їй можна насолоджуватися, просто нарізавши шматочками, або зварити компот, варення і т.

Оригінальний і смачний десерт «Закохані груші»
Набридли традиційні десерти, і ви не знаєте чим здивувати гостей? Тоді пропонуємо вам кілька оригінальних і цікавих рецептів смачного ласощі

Рецепти з груші
Груша - смачний і запашний фрукт, який можна не тільки вживати самостійно, але і використовувати в створенні різноманітних страв. Давайте розглянемо

Груші у вині
Якщо звичайні торти, тістечка, пудинги та інші десерти вам набридли, то спробуйте приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, груші у вині.