Пампушки з часником до борщу
Справжній український борщ асоціюється безпосередньо з здобними пампушками, политими часниковою сумішшю. Ці ароматні булочки пікантно підкреслять смак гарячого страви і додадуть додатковий затишок вашому сімейному обіду. Давайте розглянемо з вами, як приготувати пампушки до борщу.
Інгредієнти:
Для борщу:
яловича грудинка – 800 г;
буряк – 1 шт.;
білокачанна капуста – 200 г;
картопля – 3 шт.;
цибулина – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
болгарський перець – 2 шт.;
помідор – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
лимон – за смаком;
спеції.
Для пампушок:
борошно – 400 г;
вода – 1 ст.;
сухі швидкорозчинні дріжджі – 15 ч. ложки;
молоко – 2 ст. ложки;
олія рослинна;
спеції;
цукор – за смаком;
часник – 2 зубчики.
Приготування
М'ясо кладемо в воду і після закипання знімаємо пінку. Додаємо очищену цілу цибулину і морквину, лаврові листочки і спеції за смаком. Варимо бульйон години 2 а цим часом готуємо тісто для пампушок. В теплу воду наливаємо олію і висипаємо через сито трохи борошна. Викладаємо ком на стіл і вимішуємо до гладкого стану. Потім промазуємо ємність рослинним маслом, кладемо тісто, накриваємо плівкою і ставимо на годину в тепло.
Овочі миємо, чистимо й нарізаємо середнім кубиком. На сковороді нагріваємо олію і пасеруємо спочатку цибулю, потім додаємо моркву, через 5 хвилин закидаємо буряк, вичавлюємо трохи лимонного соку і кидаємо дрібку цукру. Вливаємо трохи бульйону, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин на 20. З готового бульйону виймаємо овочі, а м'ясо знімаємо з кісток і повертаємо назад в каструлю. Додаємо капусту, картоплю і болгарський перець, проварюємо 15 хвилин, викладаємо обжарку і помідор. Приправляємо борщ спеціями, видавлюємо часник, додаємо зелень і вимикаємо плиту. Закриваємо кришкою і даємо борщу настоятися близько 40 хвилин.
Цим часом формуємо з підійшов тіста булочки, викладаємо їх у форму для випічки, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин. Змащуємо верх молоком і відправляємо в гарячу духовку на 20 хвилин. Для заливки видавлюємо через прес часник, додаємо рослинне масло, трохи води, солі і збиваємо цю суміш виделкою. Коли пампушки пропечуться, виливаємо заливку і даємо булочкам просочитися хвилин 10.
Інгредієнти:
молоко – 300 мл;
сухі дріжджі – 1 пакетик;
цукор – 2 ч. ложка;
маргарин – 50 г;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
яйце – 1 шт.;
борошно – 45 ст.;
часник – 5 зубчиків;
зелень кропу;
яєчний жовток для змазування.
Приготування
Як приготувати пампушки до борщу? В тепленьке молоко висипаємо дріжджі, сіль і цукор. Даємо суміші постояти хвилин 15 вбиваємо яйце і додаємо трохи борошна. Потім вливаємо розтоплений маргарин і масло. Вводимо борошно і гарненько вимішуємо тісто. Далі формуємо з нього невеликі кульки і викладаємо їх у форму. Залишаємо на 40 хвилин, а потім ставимо в духовку. Випікаємо булочки до готовності. Робимо соус: у масло видавлюємо часник, додаємо подрібнений кріп і перемішуємо. Змащуємо дуже смачні пампушки сумішшю і подаємо до борщу.
Інгредієнти:
кефір – 1 склянка;
цукор – 1 ст. ложка;
сіль;
сухі дріжджі – 7 г;
олія рослинна;
яйце – 2 шт.
Для соусу:
часник – 3 зубчики;
свіжий кріп – за смаком;
масло рослинне – 50 мл
Приготування
В кефірі розводимо дріжджі, додаємо одне яйце, цукор, сіль і виливаємо масло. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто для пампушок. Накриваємо його серветкою і прибираємо приблизно на годину в тепле місце. Після цього обминаємо тісто, ділимо на однакові кульки і викладаємо їх у форму, змащену маслом. Покриваємо їх зверху збитим яйцем і випікаємо в духовці приблизно півгодини. Цим часом готуємо соус: в тарілку видавлюємо часник, додаємо до нього порізану зелень і вливаємо олію. Готові пампушки промазуємо часниковим соусом і подаємо до борщу.
Рецепт борщу з пампушками
Інгредієнти:
Для борщу:
Для пампушок:
Приготування
М'ясо кладемо в воду і після закипання знімаємо пінку. Додаємо очищену цілу цибулину і морквину, лаврові листочки і спеції за смаком. Варимо бульйон години 2 а цим часом готуємо тісто для пампушок. В теплу воду наливаємо олію і висипаємо через сито трохи борошна. Викладаємо ком на стіл і вимішуємо до гладкого стану. Потім промазуємо ємність рослинним маслом, кладемо тісто, накриваємо плівкою і ставимо на годину в тепло.
Овочі миємо, чистимо й нарізаємо середнім кубиком. На сковороді нагріваємо олію і пасеруємо спочатку цибулю, потім додаємо моркву, через 5 хвилин закидаємо буряк, вичавлюємо трохи лимонного соку і кидаємо дрібку цукру. Вливаємо трохи бульйону, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин на 20. З готового бульйону виймаємо овочі, а м'ясо знімаємо з кісток і повертаємо назад в каструлю. Додаємо капусту, картоплю і болгарський перець, проварюємо 15 хвилин, викладаємо обжарку і помідор. Приправляємо борщ спеціями, видавлюємо часник, додаємо зелень і вимикаємо плиту. Закриваємо кришкою і даємо борщу настоятися близько 40 хвилин.
Цим часом формуємо з підійшов тіста булочки, викладаємо їх у форму для випічки, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин. Змащуємо верх молоком і відправляємо в гарячу духовку на 20 хвилин. Для заливки видавлюємо через прес часник, додаємо рослинне масло, трохи води, солі і збиваємо цю суміш виделкою. Коли пампушки пропечуться, виливаємо заливку і даємо булочкам просочитися хвилин 10.
Рецепт часникових пампушок до борщу
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати пампушки до борщу? В тепленьке молоко висипаємо дріжджі, сіль і цукор. Даємо суміші постояти хвилин 15 вбиваємо яйце і додаємо трохи борошна. Потім вливаємо розтоплений маргарин і масло. Вводимо борошно і гарненько вимішуємо тісто. Далі формуємо з нього невеликі кульки і викладаємо їх у форму. Залишаємо на 40 хвилин, а потім ставимо в духовку. Випікаємо булочки до готовності. Робимо соус: у масло видавлюємо часник, додаємо подрібнений кріп і перемішуємо. Змащуємо дуже смачні пампушки сумішшю і подаємо до борщу.
Рецепт пампухів на кефірі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
В кефірі розводимо дріжджі, додаємо одне яйце, цукор, сіль і виливаємо масло. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто для пампушок. Накриваємо його серветкою і прибираємо приблизно на годину в тепле місце. Після цього обминаємо тісто, ділимо на однакові кульки і викладаємо їх у форму, змащену маслом. Покриваємо їх зверху збитим яйцем і випікаємо в духовці приблизно півгодини. Цим часом готуємо соус: в тарілку видавлюємо часник, додаємо до нього порізану зелень і вливаємо олію. Готові пампушки промазуємо часниковим соусом і подаємо до борщу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плюшки – рецепт
Бажаєте побалуватися пляшками, як персонажі з усім відомої казки? Тоді готуйте свої кулінарні книги для запису наших рецептів, адже у цій статті
Пампушки на кефірі
Пампушки на кефірі – приголомшливо смачне і ніжне ласощі, яке з легкістю можна приготувати в будь-який момент і побалувати себе і своїх близьких. У
Пампушки з часником – рецепт
Пампушки - традиційні українські булочки, які подаються до борщу. М'які, ароматні і чарівно смачні! Приготувати їх зовсім не складно, а наші прості
Рецепт борщу з буряками й капустою
Рецепт приготування борщу з буряками досить простий. Навіть молодим недосвідченим господаркам наші рецепти цілком зрозумілі і потрібні на кухні не
Борщ з пампушками
Борщ - це відоме традиційне блюдо російської та української кухонь, до якого замість хліба часто подають пампушки. Вони являють собою круглі
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок